Narazili nám do auta

lisacka1
22. jún 2024

Ahojte narazili nám do auta nárazník je úplne v prideli nemám skúsenosť vymenili sme si čísla odfotil škodu aký je postup ? Ja musím kúpiť nárazník a preplatia mi ho ?

hipuska
22. jún 2024

@lisacka1 prečo ste napísali záznam na.mieste? Nemas nič v rukách iba tc.

mojemenonikto
22. jún 2024

Na mieste nehody je potrebne spisat zaznam s fotodokumentaciou. Zo zaznamu, ktori podpisu vsetci ucastnici nehody by malo byt jasne kto je vinnik a kto poskodeny. Ak sa neviete dohodnut, tak je lepsie volat policajtov. Nasledne musis co najskor kontaktovat poistovnu vinnika a dohodnut dalsi postup. Ak mas havarijne poistenie, tak mozes kontaktovat svoju poistovnu. Ak nic z horeuvedeho nemas, tak odporucam co najskor si zabezpecit svedkov. Ak to vinnik nenahlasil svojej poistovni, tak mas problem.

patka06
22. jún 2024

Na mieste sa spisuje záznam o nehode, vinník nahlási škodovú udalosť vo svojej poisťovni, tá vás bude kontaktovať na obhliadku a povie čo ďalej

matullienka
22. jún 2024

Na mieste sa spisuje záznam o nehode, ten sa potom zanesie na poisťovňu vinníka. Máš ten záznam?

duunlo
22. jún 2024

Ak nemas spisany a podpisany zaznam o nehode, tak mozes mat problem si vymahat od neho skodu. A hlavne pozor na bezny nazor, ze ved to je len naraznik. Lebo ked sa znacne poskodi naraznik, zvacsa to je ovela drahsie poskodenie a oprava aj za niekolko tisic eur. Napr. ked je to zadny, viete vobec otvorit a zatvorit kufor? Aj na oko len nebadatelne poskodeny naraznik vysiel poskodeneho aj na par tisic, tam sa ti kludne mohla zdeformovat karoseria a potom ti nic nesedi. Ved od toho su tie narazove zony, aby absorbovali narazovu energiu a ochranili posadku vozidla a nie aby sa autu nic nestalo.

kristinka92
22. jún 2024

prečo ste nevolali policiu a spísali záznam? dnes sú tie auta už tak drahé že “z jedného skrabanca” mozes mat niekolo tisícovú škodu keď sa na to pozrú lepšie…bohužiaľ osobná skusenost, vyzeralo to na ťuknutie a skrabanec a vo vnútri dopraskane zlomené plechy. ak to bude drahšia oprava a nebola tam polícia, mozes mat problém s dokazovanim

maminkadeticiek
22. jún 2024

😁 ved ste mali normalne zavolat policiu,spisat zaznam o nehode a to by slo do poistovne.Mate havarijnu?Ci ten druhy ma havarijnu?Kto bol vinnik?No budes to mat tazke bez toho zaznamu od policie.Takto sa to ozaj nerobi.Mna nedavno nacuvali pri pomalinkom cuvani a bolo z toho 7000 na starom aute,asi tolko 🙄

sissy27
22. jún 2024

@lisacka1 toto neucia v autoskole?
Na mieste je potrebne spisat zaznam o nehode, je to tlacivo od poistovne, ktore by mal mat kazdy v aute. Ak je odhadovana skoda vyssia ako 4000€ alebo nie je jasne, kto je vinnik, tak volat policiu. Potom nahlasit do poistovne vinnika a oni uz povedia co a ako dalej.

ja_mama
22. jún 2024

Ano ten zaznam sa spisuje, preto ho treba mat stale v aute aby v pripade potreby bol poruke. Ale teraz uz nic s tym nenarobis, nabuduce aspon jeho OP si odfot aby si mala aj kontaktne udaje. Ak je vinnik ferovy, nahlasi to svojej poistovni (telefonicky, pripadne cez net, nemusi nosit osobne ten zaznam o nehode - nie je teda nutne ho fyzicky mat), dolozi tam fotodokumentaciu a poistovna by sa ti mala ozvat. Ak by sa neozvala tak by som jeho poistovnu kontaktovala. Policajtov vobec netreba otravovat s "banalitami" pokial sa nik nezranil a viete sa dohodnut na vinnikovi.

lisacka1
autor
22. jún 2024

@matullienka nemám ten chlap sa ponáhľal do roboty

ivuska027
22. jún 2024

@lisacka1 spiste správu o nehode hoci aj dodatočné. OBAJA musíte do svojej poisťovne nahlásiť skodovu udalosť, inak to nevedia napárovať. OBAJA! Poisťovňa posle znalca, skodu zdokumentuje, odfotí, potom môžeš ísť do servisu dať to opraviť. Mala si volať policajtov. Ak sa nemýlim, už je to povinné. Chlap sa mohol ponáhľať, kam chcel, opustil miesto nehody! Držím palce, aby to dobre dopadlo.

lenkakravcova
22. jún 2024

@lisacka1 To je pekné, že sa ponáhľal, no mali ste to spísať. Ak chcel utiecť, volať policajtov.

bucko555
22. jún 2024

@lisacka1 nemáte nič smola pochybujem že on sa dotačné k tomu prizna že to spôsobil on

olimuc
22. jún 2024

Ked mi vletel chlapik do kufra volala som policajtov .. sice nie som blondina, ale ja vybavovat nich nebudem. Prisli pocicajti spisali co potrebovali, servisak mi dal nahradne auto a zavolal, ked bolo moje hotove. Poucila som sa odkedy mi jedna zena vvletela do naraznika a poistovna sa s nou nevedela dohadat, lebo neprisli policajti a jej poistovna skodu neuznala len podla spi sabeu nehody. .. je mi uplne jedno ako budu policajti pozerat alebo ci sa niekto ponahla. Tel cislo Ti je nanic … moze ho zmenit, skodu mat do 1 dna opravenu a ty mas smolu . Mas fotku poistky, OP alebo nieco? Lebo inac si mozes kupit naraznik a opravit alo chces … poistovna ta posle do haja

nssv2
22. jún 2024

@lisacka1 asi preto dal telefone cislo 🙂 mne sa stalo prednedavnom, pani sa tiez ponahlala do prace tk sme si vymenili kontakt a spisali zaznam o nehode neskor

sasa1310
22. jún 2024

@lisacka1 niekto by nemal sadať za volant, keď nevie základné veci.
Mali ste spísať záznam o nehode. Ak ste ten papier nemali v aute, treba si odfotiť všetko aj križovatku, škodu na autách + odfotiť OP a VP vinníka, a čakať na mieste ako vinník nahlási škodu telefonicky na online telefone v jeho poisťovni. Žiadne vymenenie tel. kontaktu nakoľko ty mu už teraz nemáš ako dokázať, že sa škodová udalosť stala

egonsk
22. jún 2024

@lisacka1 ak by nahodou bola rozhodena naprava/geometria, poistovna to uz moze povazovat za totalku, tam uz je to blbe, lebo vyplatia iba zvyskovu cast auta po amortizacii a nie opravu.

vkatush
22. jún 2024

@egonsk presne. Nám narazili do zadného nárazníka, ale bola to riadna šupa. Síce to na oko nevyzeralo zle, však vyklepeme... ale v servisné zistili, že celá náprava je posunutá, dali nám to na totalku a auto muselo ísť do šrotu.

Autorka, volaj mu, nech ešte dnes spíšete záznam o nehode. Pre mňa jediná výhovorka by bola, keby šiel do nemocnice. Inak dokáže počkať 10-15 minút, kým vypíše, podpíše základné údaje.

zuzanaete
22. jún 2024

@ivuska027 Volat policajtov nie je povinne. Ak vinik nahlasi poistnu udalost do svojej poistovne, tak druhy ucastnik sa kontaktuje s danou poistovnou, so svojou nic neriesi. Oprava ide zo zakonnej poistky vinika.

alickapusinka
22. jún 2024

Ak TI dal tč to mohol dať hoci čie. Teraz oprava koľko bude stať TY sa budeš kontaktovať na neho nemáš nič v ruke a telefonné číslo mohol dať na niekoho iného. Ten dotyční môže hovoriť že tam vôbec nebol. Už teraz nič si myslím.

petronelag
22. jún 2024

Tak mu volajte, či to nahlásil do jeho poisťovne alebo ako budete ďalej postupovať.

mojemenonikto
22. jún 2024

@lisacka1 A máš aspoň číslo jeho auta? Ak áno, tak si tu zisti jeho poisťovňu: https://www.skp.sk/vyhladat-poistovatela-vozidl... a ozvi sa im, či nahlásil poistnú udalosť. Ak nie, tak sa priprav na najhoršie... ☹️