Napuchnutá noha u psa, tzv. slonia noha

betulinka1
1. jún 2022

Nahodou ste sa nestretli s tym, ze psovi opuchla noha, cela a ako ako ste to liečili. Nas utulkac (kríženec nemeckého ovčiaka asi s československým) ma cca. 12 rokov, asi dva tyzdne napuchnutú zadnú nohu. Zacali sme liečbou klbou ale noha bezo zmeny. Veterinar dnes povedal, ze je to tzv. slonia noha (nieco lymfo….), nelieci sa to. Ze na to neexistujú lieky, uspavat ju nechce na nejake ct vysetrenia, vzhladom na vek. Googlila som ale skutocne som nenasla nejake informacie o liečbe. Nerada sa vzdávam, tak este skusim tu 🙈. Psik papa, aj chodi sice tazko ale chodi, ma stolicu, vobec neviem odhadnut ci ma bolesti alebo nie. Veterinar povedal, ze nie. Ked vylezie z búdy spravim aj fotku.

betulinka1
autor
1. jún 2022

@betulinka1 takto

mijunik
1. jún 2022

@betulinka1 neviem poradiť, ale asi si nepridala fotku…

betulinka1
autor
1. jún 2022

@mijunik ja ju vidim pridanú 19:15 do komentara

jakubrianka
1. jún 2022

@betulinka1 porobiť krvné testy či to nemá postinfekčné a či by nepomohlo preliečiť antibiotikami. Prípadne zistiť zápalové parametre. Neuštiplo ho niečo? Ak tam nie je zápal, robí sa lymfodrenáž a bandážovanie. Sú fyzio kliniky pre zvietatká, ak máte nejakú po ruke, treba zajsť aby vás to naučili.

jakubrianka
1. jún 2022

@betulinka1 12 rokov je dosť, kľudne to môže byť zo zapáleného bedrového kĺbu- artrózy.

mijunik
1. jún 2022

@betulinka1 no, už ju vidím aj ja.☺️ Hlavne držím psíkovi labky, aby sa to čo najskôr vyliečilo. 🍀

betulinka1
autor
1. jún 2022

@zuzanaam tuto diskusiu som celu precitala. Jedina na nete

frida88
1. jún 2022

@betulinka1 navštívila by som iného odborníka.Pre mna je psik ako dieťa,ani by som nespala kebyže mu niečo je.Čo psik povedal veterinarovi nemám bolesti?
Držím moc palce nech mu labka odpuchne a je v poriadku ❤️

betulinka1
autor
1. jún 2022

@jakubrianka tiez som si myslela, ze klb. Tak som mu jej dala lieky na klby a kolagén. Ale noha nic, takze som vedela, ze to nie je klb. Plus nie je vobec pri klbe napuchnuta. Skor od kolena. Mozem s nim hybat aj chytat aj stláčať a neboli.

betulinka1
autor
1. jún 2022

@frida88 vies len to je tazko ju tahat do väčšieho mesta. Ona ma stres uz aj mimo domu, bola dost škaredo tyrana a k nam sa dostala ako 4 rocna. Dlho mi trvalo dat jej psychiku dokopy. Naposledy, ked jej brali krv musel ju trosku prispat a to uz nechcu. Vtedy sme riesili zuby. Takze pre nu su niektore veci viac stresovejsie ako pre inych psikov. Mna skor zaujimalo, ci nahodou niekto nema skusenost a preliecil psa antibiotikami a zabralo to. Veterinar mi nedal ale mne to neda, ja by som to asi predsa len vyskusala.

jakubrianka
1. jún 2022

@betulinka1 to všetko čo píšeš vôbec nevylučuje kĺb. Skús tie vyšettenia a terapie. Poriadne prezri či tam nemá ranku a ja by som tu nožku rovno oholila, bude sa ti s ňou lepšie pracovať.

frida88
1. jún 2022

@betulinka1 samozrejme rozumiem 🙏🏻 Veľmi držím palce ❤️ Ja mám tiež 3 x majiteľom vyhodeného psíka a tiež mal zlu minulosť takze úplne chápem ☺️ Nech sa drží ešte dlllllho ❤️

betulinka1
autor
2. jún 2022

@jakubrianka ranku som hladala ako prvu. To vyholenie skusim a skusim jej to natierať konskou masťou. Lieky na klby aj kolagén davam stale, to jej neuškodí.

betulinka1
autor
2. jún 2022

@frida88 my mame tiez 3 zachránených 😉. Vsetko su to uz starsie dámy. Jednej ide na 15 rokov, druha ma 13 a tato vlcica 12. Uz sa teraz sa desime, ked zacnu odchádzať cez duhovy most. Plus záchranná mamcicka z ulice. Vsetky dámy sme dali sterilizovat.