Nápady na vianočnú zbierku

maruniakovaeva
13. sep 2023

Dobrý deň prajem, viete mi prosím poradiť na čo by som tento rok mohla robiť zbierku ? Minulý rok sme robili pre detský domov - Mikulášske balíky, ruksaky, školské potreby, knihy a čo ostalo išlo do útulku pre zvieratá cca 800€ sa vyzbieralo. Tento rok by sme chceli urobiť verejnú zbierku, preto to riešim skôr, nech všetko stihnem vybaviť. A preto by som chcela poradiť či neviete o niekom, kto by tie peniažky, prípadne veci potreboval. Samozrejme by sme sa dohodli s danou rodinou/zariadením čo by potrebovali len nejaké nápady ak o niekom viete . Ďakujem krásne

viestta
13. sep 2023

Ja by som asi hladala nejake zariadenie kde chodia rodiciny s hendikepovanymi alebo dlhodobo chorymi detmi. Stacionar, rehabilitacne zariadenie. Tieto rodiny zvycajne maju velmi obmedzeny prijmy a Vianoce pre nich su vyzva, hlavne financna.

karolinakr
14. sep 2023

Áno to je pravda,dlhodobo leziaci pacienti asi nemajú nejaké extra možnosti si privyrobiť..V Nota Bene vždy dávali najťažšie prípady,kt.potrebovali pomoc..Alebo čo tak Únii nevidiacich pomôcť? Na pomôcky,pre slepých,výchovu šteniatok ..

karolinakr
14. sep 2023

Rodiny,ktoré postihla katastrofa - keď zavoláš do Markízy, oni majú fond,kt.podporuju rodiny, ale zas daj si pozor,niekto sa do situácie dostal vlastnou lenivosťou - minule som Svokru pozerala,sĺz veľa,ale iniciatíva žiadna niekde..
A ešte môžeš zavolať na miestny úrad,oni majú oddelenie sociálnej pomoci pre nízkopríjmové rodiny

maruniakovaeva
autor
14. sep 2023

@karolinakr nie je to zlý nápad, ale myslím, že tieto verejné prípady budú mať nejakú podporu od ľudí, teda dúfam. Skôr by sme chceli ísť do neverejných prípadov, lebo tí naozaj nemajú inú pomoc. Skúsim sa ísť v pondelok popýtať do tých denných stacionarov pre deti

maruniakovaeva
autor
14. sep 2023

Samozrejme ďakujem za rady ❤️