Napadnutie psa agresívnym susedovým psom

natalia636
28. aug 2022

Dobrý vecer , bola som na prechádzke so psom a susedov agresívny pes preskočil bránu a zaútočil na môjho psa, mne sa nastastie nic nestalo, aj pes ma len mierne rozhryznutu peru. Zajtra chceme volať policajtov, myslite že nás nepošlú do p…? Existuje na to nejaký zákon?Lebo to nie je prvý krat čo takto zaútočil na psa.

aniele
28. aug 2022

Choď so psom k vetovi, nech ti majiteľ preplatí. Aj aby si mala doklad. Môžeš podať sťažnosť na obec, nech ho zaradia na zoznam nebezpečných psov, keďže ste neboli jediní. Tu nejde len o fyzický útok. Na nášho(chrta) zaútočil kaukazan, ujdený z dvora, vlani v lete. Rok som ho dávala dokopy, aby sa nebál psa, keď sa mu rozbehne oproti. Tento rok sa opäť dostal útočník z dvora a zaútočil. Teraz sa náš zľakol aj šteňaťa kólie, keď sa oproti nemu rozbehla. Zase budem mať čo robiť, aby som ho naučila veriť nielen psom, ale aj ľuďom, že ho zastanú.

slovakboy
28. aug 2022

@natalia636 zahlásite incident písomne na polícii. Popíšte ako sa to stalo prilož fotky tvojho psa. Pozaduj vyjadrenie. My smet tak napísali na políciu podobny incident a policajti nám odpísali že si dotyčného predvolali a dohovorili mu. Možno nič neporiešia ale bude o tom záznam a keď nabudúce sa niečo stane nebudeš mat pocit že si to neriešila. Naopak loptička bude na hlave iných. Sprej proti psom asi nestihneš vytiahnuť ale keď pôjdeš nabudúce okolo toho domu môžeš byt pripravená.

nataly420
28. aug 2022

@natalia636 kup si kaser ! A neboj sa ho použiť

anjelicek26
29. aug 2022

Suhlasim, ze do buducna by som nosila sprej alebo elektro schocker zo sebou (take, co sa daju nastavit, aby to psa nezabilo samozrejme), ked napadne psa, moze aj teba, ked si budes psa branit... a inak suhlasim s vyssie napisanym, veterinar, spisat, co sa stalo, susedovi odniest ucet, nech si psa zabezpeci poriadne + ist sa poradit na policiu, pravdepodobne mu aspon dohovoria na zaciatok.

nwnw
29. aug 2022

@natalia636 ty kokso to uz je co😱. Bezne chodim po dedine s dvoma detmi a psikom a ano uz to je asi bezne, ze si ludia kupia agresivne plemena nevycvicia a plot maju do pasa 🤦. Starosta nic neurobi, lebo by si pohneval volicov.
Ved ani neviem koho by som skor ochranovala.. ci jedno detsko, alebo druhe. Psika by som asi obetovala.

mianpa
14. apr 2024

@aniele dneska som na jedného použila….strekla som mu ho do očí….ani s ním nehlo….idem kupovať paralizér