Naozaj kvalitný odvlhčovač vzduchu (nie ceresit)

veroveronika
29. júl 2011

ahojte, vie mi niekto poradit naozaj kvalitny odvlhcovac vzduchu? mame totalne vlhky byt, plesen, mokre steny atd
potrebujem, aby to malo fakt super vykon
kludne napiste znacku, cenu a kde ste ho kupili
dakujem 😀

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veroveronika
autor
30. júl 2011

@dominika1988 my sme mali ceresit, ale to je nic, to je na nas ultra super mokry byt slabucke, zatial co pozeram tak odvlhcovac vzduchu sinclair sa mi zda najlepsi, tak uvidime..vyskusame...
my ked sme mali stare drevene okna, tak to nebolo take strasne, ale ako mame plastove, tak mame uplne vsetko splesnene/ steny, nabytok/ , vcera sme dokonca museli vyhodit aj topanky, co nam splesneli v spajze
tiez sa chystame omalovat protiplesnovou farbou, vy ste pouzili aku? ja som zatial obzerala len primalex..

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veroveronika
autor
30. júl 2011

@dominika1988 no bohuzial je to tak, my sme menili minuly rok v marci, aj nove omietky sme porobili a teraz nam uz na malovke kvitne plesen 🙄

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veroveronika
autor
30. júl 2011

@dominika1988 vies, len my mame dve izby, plus kupelnu na severnej strane a jednu izbu na juznej, v podstate tie dve izby su stale studene, ja si myslim, ze je to aj tym a hlavne nemame balkon, cize vsetko susim v byte 😨

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veroveronika
autor
30. júl 2011

my mavame vlhkost okolo 80% 😕 a to mam nonstop pootvarane okna

syslica
31. júl 2011

@veroveronika Spýtaj sa na www.modrastrecha.sk, prihlasovacie heslo je také isté ako tu na MK, pokiaľ viem, tvoja otázka sa tam rieši podrobnejšie. Veľa zdaru v boji s plesňou!
Ale ako tak pozerám na vašu debatu s Dominikou - jednoznačne som za navrhované nárazové vetranie + zakúpenie práčky so sušičkou (sušenie bielizne v byte zvyšuje vlhkosť enormne, keď nemáte balkón, skúste takto).

mimkao
31. júl 2011

@veroveronika Ahoj, my máme tento: http://www.klimaobchod.sk/Odvlhcovace/Odvlh-ova...

a je naozaj skvelý. Odkedy ho máme, problém s plesňami je už za nami. Ceresit je naozaj na nič.

veroveronika
autor
31. júl 2011

@mimkao ahoj, ano, ten prave chceme kupit aj my, tento ma vykon 12l za 24hod, my uvazujeme nad 20l za 24hod

5mamicka5
4. aug 2014

Ahoj. My mame od firmy TUKON spol.sr.o. -najdes ho na airtechshop.tukon.sk. Ide o typ DH720 za 302€. Sme s nim spokojny. Po nastahovani sa do noveho domu sme si pozicali priemysleny odvlhcovac ProDry 55 a ten nam vytiahol okolo 200l vody. potom sme si kupili ten DH 720 a ten pouzivame napr,ked treba vysusit pradlo v dome. Zavriem ho do jednej miestnosti a za par hodim je suche hoci vonku prsi a je vlhko. Ma aj celkom pekny dizajn.

alca89
11. aug 2014

ahoj,
z vlastnej skusenosti odporucam odvlhcovace MASTER. my sme mali rovnaky problem mozme povedat ze je to vyborne zariadenie ktore prekonalo nase ocakavania .

bejka1982
18. nov 2014

my uvažujeme o kúpe odvlhčovača vzduchu Qlima DD 108....máte niekto skúsenosti ?

dusanfol
28. apr 2015

Teraz som kupil nemecky odvlhcovac Trotec. Bol o 50 € lacnejsi ako master a fakt kvalitka. Kupil som typ TTK 075 S. Nema display ale ma antibakterialny filter. Predtym sme mali Master DH 720 a za prvy rok bol hned 2x v servise. Je to čína. Nechcem ho uz ani vidiet.

marksman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tana85
6. nov 2015

ja som mala v sojom predchadzajucom byte tiez problem s vlhkostou, pradlo sa susilo aj 4 dni. kupila som taky odvlhcovac od delonghi, velkost asi ako prirucny kufor, maju to rozdelene podla velkosti miestnosti, a velka spokojnost. susil ako dabel, mal rozne nastavenie a ionizer, co skvalitnovalo celkovy vzduch. ak sa ale da, tak urcite aj 2-3x do dna poriadne vyvetrat. ale ak je vlhost az taka, ze steny su mokre, tak to treba riesit stavebne

monika6688
5. nov 2016

Viem ze na susenie muriva a odstranovanie plesni pomaha firma v Nitre,prenajimaju odvlhcovace vzduchu.Normalne vysaje celkovu vlhkost tie pristroje.Odvlhcovac nam pan priniesol aj odniesol.Pomohlo to,mali sme pokoj.na internete sa daju najst na www.odvlhcovat.sk. vsetko nqm milo pan vysvetlil a oplatilo sa to prenajat nez kupovat,je to velmi drahe.okrem toho nemam s tym starost co dalej.

janula2511
30. apr 2018

Dobrý deň prosím vás ako sa dá odmerať vlhkosť v dome?

mirola
30. apr 2018

Moja svokra kupila dom na dedine a ten bol cely plesnivy... v podstate v zime ked sa zakurilo des. Jej pomohli dve veci... V prvom pripade MUDRA HUBA ', ktora sa naniesla na stenu a pozierala plesen.. su tam vsak specificke podmienky, ak predtym bola na stene chemia treba pockat. Funguje vyborne, i ked najprv sa plesen zhorsila a potom ako keby uplne na cas zmizla tento proces vsak trval asi dva tyzdne a plesne nebolo dva roky. Medzi casom dala izbu z ktorej plesen pochadzala podkopat a spravit novy zakad a uz sa nevratila. No savo ani farby na plasne nic dlhodobo neriesia. S tym mala len negativne skusenosti. Skuste si nieco o tej Mudrej hube pogooglit, pouziva sa aj na plesne u ludi, samozrejme v trocha inej forme, je neskodna.. neublizi ani detom ked to dychaju.