Naletela som podvodníkovi

22. jún 2022

Ahojte, zakladám túto diskusiu anonymne, lebo sa hrozne hanbím za to. Toto je príbeh ako ma moja naivita stála 40€.
Pred pár rokmi som išla z brigády zo zahraničia domov a na autobusovej stanici v BA ma zastavil jeden mladík s tým, že dostal pokutu a už nemá pri sebe žiadne peniaze. Ževraj potrebuje na lístok pre seba a pre brata na vlak domov do ZA. A že sú tam už celý deň a ani nejedli, nepili atď.... Keď im požičiam peniaze, tak ma jeho otec skontaktuje a pošle mi peniaze naspäť na účet. No a ja hlúpa som mu tie peniaze dala, poslala sms s mojím menom a číslom účtu. A išli sme každý svojou cestou. Asi sa každá teraz chytáte za hlavu, že asi som nemohla byť normálna. Presne to som si uvedomila asi vtedy, keď už som sa ocitla na hlavnej stanici. Jednoducho ma chytila panika, že som v podstate vyhodila 40€ len tak. Začala som mu volať, písať atď... A on ma stále uisťoval, že mi ich pošle. Skrátim to, tie peniaze som už nikdy nevidela 😅 neviem, čo ma viedlo k takému niečomu, možno tým, že som bola unavená z 10 hodinovej cesty a nerozmýšľala som triezvo. Alebo tým, že som mala 20 rokov a jednoducho som bola mladá a hlúpa. Asi skôr to druhé 😅 chcela som sa len vyrozprávať, pretože som o tomto nikdy nepovedala nikomu v reálnom živote a hanbím sa za to. Samozrejme som sa už poučila, ale teraz chápem aj tých všetkých ľudí, ktorí boli oklamaní podobnými ľuďmi. Je mi ľúto, že niekto takto zneužije dobrý úmysel druhého človeka 😔 ďakujem, ak ste si to prečítali dokonca.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilke
22. jún 2022

Chcela si pomôcť. Nemáš sa čo hanbiť za svoje dobré srdce. Treba to zahodiť za hlavu. Poučila si sa, pomáhať budeš už len adresne.
Mňa dlho skrelo podobné, no lacnejšie. Chalanisko ráno na zastávke, či mu môžem dať na MHD, že zabudol elektricenku. Dala som. O chvíľu pri stánku kupoval kusové cigarety.

kittykat22
22. jún 2022

ja som si vzdy myslela, ako dokazem prekuknut ludi, som dost stara a mam skusenosti. Ked som mala okolo 35 rokov, tak ku mne prisla romka s tym, ze je hlucha a potrebuje peniaze. Mala podpisovy harok, vysvetlenie o co ide, a info na nejaku zbierku aby mohla pocut. Neviem ci som mala slaby moment alebo vypad logiky - ze u nas je statne zdravotnictvo a na opracie ako je navratenie sluchu sa tu peniaze nezbieraju. A tiez som jej dala asi 40e. Ale pani musela mat nejaky sarm lebo tak 2-3 mesiace potom bola v televizii reportaz, ze pani vydavajuca sa za hluchu lanari peniaze od ludi 😅 Zjavne som nebola jedina ktorej poplietla hlavu 😀

lilke
22. jún 2022

@kittykat22 aj za mnou prišli, začala som na ne posunkovat. Nevedeli ani ťuk. Ako potom bežali! 😂

matullienka
22. jún 2022

Joj ja som tak naletela keď som brigádovala v novinovom stánku. Vždy som si myslela, že mnersa to Nemôže stať a nakoniec ma to stálo skoro 90eur. Prišiel kúpil lístok na MHD a platil 100 a potom tak chcel, vydať, potom tak ešte rozmeniť a, mi nakoniec chýbalo v pokladni 87 eur. Keď som na to prišla veru som si aj poplakala

modraslamka
22. jún 2022

cooo to je nic🙈 ja s kamoskou - mlade a hlupe- pracovali sme v zahranici na vyletnej lodi a ako to tam chodi, nasla si partaka, rumuna.
Ta mu pozicala 4000e (za cely rok) ze ked prisla domov uz ich neuvidela a ani jeho🙈 a ja som mu helfla (na auto) 500🙈
Ja viem. Zabite ma🙈

kandelabra
22. jún 2022

tiež som tak raz ako mladá a hlúpa naletela a "požičala" takto peniaze človeku, čo sa ešte dušoval ako mi ich pošle späť. Došlo mi až potom, že jeho príbeh celkom nesedel, a že peniaze už neuvidím. Nebolo to až tak veľa, ale v tej dobe pre mňa dosť. Nuž poučila som sa.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ildiko36
23. jún 2022

Ja som tiež ca pred 5rokmy som tak dala 20euro chlapovi na cestu v Ba 🙈, ale to bolo niekde pri nákupnom centre.

janetinka27
23. jún 2022

mne sa uz tiez stalo,ze som sa nechala nachytat a prerobila som.no uz som aj na to zabudla,akurat jedno mi zostalo v pamati: ked sme boli na strednej skole,mali sme spoluziacku. bola dost papula,hlucna,vobec sme si nesadli.volala nas priezviskami,rehotala sa ako kobyla,bola lyziarka a cez zimu chodila na preteky,takze vtedy v skole chybala a bol klud. bola o rok starsia,lebo chodila predtym do deviatky (vtedy zacinali opat deviatky).mala okolo seba mensiu partiu,pricom vsetci v tej partii boli fajn,vtipni,priatelski,bavili sme sa so vsetkymi.
ale k nej som si vobec (nielen ja) nevedela najst akukolvek cestu. k nam ostatnym sa spravala otrasne.
raz sme sli so spoluziackami domov zo skoly a ona nas pristavila s jednou nasou spoluziackou a zacala smutnym hlasom,ze nema peniaze na autobus. v tych casoch sme pri sebe peniaze nenosili, vtedy este neboli nakupne centra v meste,bolo to davno.
tak sme po vreckach pozbierali haliere a poskladali sme sa jej na listok.ta spoluziacka,co bola s nou,peniaze nepytala,ona bola z mesta,takze na autobus peniaze nepotrebovala.
ked sme sa teda tej vypytujucej spoluziacke vyzbierali na listok,tak sa zacala hlasno rehotat,ze teraz moze ist na zmrzlinu.
az po rokoch som si uvedomila,aka to bola krava,ze musela mat nieco s hlavou. zneprijemnovala nam roky zivot na strednej.
ked sa potom o 10 rokov vydavala jedna nasa spoluziacka,isli sme sa pozriet na svadobny obrad.ale obrady meskali, takze sme dlho cakali vonku pred budovou.vsetci spoluziaci boli fajn,bavili sme sa.no prisla aj ta slahnuta.nevesta si brala o 15 rokov starsieho muza.ked pred obradom prechadzali buduca nevesta so zenichom ulicou z parkoviska ku budove,kde bol obrad,obaja s rodinami,my spoluziaci sme stali popri cesticke na chodniku a pozerali sme sa na nich,kyvali sme im.bolo to pekne,vsak to bola svadba.zrazu sa ta kobyla zacala rehotat na cele mesto a vykrikovala: to co je? a narazala hlasno sprostymi poznamkami na zenicha,lebo sa jej zdal stary a hrozny. bolo to pocut,poculi to aj svadobcania.aj na fotkach z toho momentu vidiet,ako sa zenich pozera na nu.bolo to otrasne.
takze tych par korun,co som jej kedysi dala,mi utkvelo v pamati asi najma preto,ze ta krava sa spravala k nam otrasne a este nas s rehotom podviedla.a na tej svadbe uz prerazila dno.

a_adamcova
23. jún 2022

@matullienka takíto "zamieňači" chodia po celom SK, aj ja som mala tú česť... Prišla som na to hneď ako odišiel, a veru mi chýbalo 40€ v kase.. ale mal tú drzosť prísť o pár mesiacov ešte raz.... V momente som volala políciu.

cacianka
23. jún 2022

Nebola to hlúposť, ale pokus o pomoc, bohužiaľ podvodníkovi.
To sa stane, asi každému. Pár €.
Ale keď ťa podrazí kamoška a odrbe o 200 € , to je iný level
Pozdravujem Vierka, karma si ťa nájde....

0silvia0
23. jún 2022

@janetinka27 ktovie ako krava/kobyla zije dnes. Ale toto by som veru nechcela stretnut.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
23. jún 2022

Teraz riesis, co sa stalo pred par rokmi? To si este na to nezabudla? Mne sa stala vcera mensia neprijemnost s rod prislusnikom, uz dnes na nu nemyslim. Nieto o par rokov🙉

viky_21
23. jún 2022

My sme tiez raz s kamaratom pozicali jednej pani na vlak. Dala nam tel cislo, ze sa ozve ked pride domov. No jasne 😅 ked sme volali tak jasne, ze cislo vypnute. Islo o par eur ale predsa zamrzi 🤦‍♀️

spadnutaslivka
23. jún 2022

@matullienka mne sa tiež také stalo, ale ešte v slovenských korunách :( bola som brigádnička, vyšlo ma to na 4000 :( hodinovku som mala 30sk, takže si vieš predstaviť, ako dlho som to splácala :( Akurát ja som mala nervy, lebo som na to prišla hneď, ešte som volala SBS, aby ho zastavili a nič :( Ale tak čo už, len ma to vždy zamrzí, keď si na to spomeniem

suzitok
23. jún 2022

Pred 12 rokmi som bola tiez naivna 😃 pozicala som kamaratke 50€, bola vdova, dve male deti,.plakala,ze nema im co dat jest...jej sestra bola moja sefka a povedala mi, ze boli v ten vecer spolu na diskoteke..tychto 50€ mi vratila, ale mrzelo ma, že ma oklamala...
Nepoucila som sa, po par mesiacoch dosla zase, nevedela vyplatiť nejaký šek, chcela si požičať 150€....tak som jej povedala, ze peniaze jej nepoziciam, ale sek zaplatím a potom mi to vrati z vyplaty...viac som ju nevidela, a ani peniaze...
Potom som dalsej pozicala 20€ a ta mi opakovane tvrdila, ze jej platba vzdy pride naspat na ucet....toto mi tvrdila asi 4krat, potom mi uz bolo trapne sa vypytovať, kedy vrati..

zooeynka
23. jún 2022

Baby, podla mna sa nam tieto veci udiali preto, aby sme boli tolerantnejsie a chapavejsie k inym. Ja by som tiez povedala, ze poniektore nemate rozum, takto rozhadzovat peniaze, ale kedze som to tiez zazila, ze som v dobrej viere pozicala prachy(a nie malo)a nedostala som ich nazad tak neodsudzujem hlupost inych....stane sa. Clovek v dobrej viere pomoze a holt popali sa

luccija
23. jún 2022

Ja som pozicala kamaratovi z detstva cely zivot sme byvali na jednej ulici 2x mi vratil hned mal dobre zamestnanie manager v obleku pre dobru firmu vtedy sa stahoval a, ze surne potrebuje a daval zalohu za byt blabla...pozicala som treti x neozyval sa, telefon vypnuty a on sa obesil:(mal vela dlhov preto aj byt predal, vsetko prehral...pred ludmi hral divadlo.Vo firme najlepsi zamestnanec vsetci boli v soku. Dlho som mala vycitky preco mi to nepovedal boli sme ako surodenci nase rodiny sa poznali.
A druhy x ma oklamala Ciganka v Spanielsku na plazi mala som 20 r a bola s frajerom.Predavala melony a do piesku mi napisala kolko budem platit vtedy boli este marky🙂)vzdy to napisala, ze som nevidela a pytala sa kolko?Frajer uz zakusol do melonu dala som jej papierove a ona mi nevydala zacali sme sa hadat, ze za 2 trojuholniky tolko nemozem platit spustila krik, bala som sa noz mala v ruke vykrikovala policia...tak nas 2 kusky melonu stali 20 mariek v obchode by som mala kila a kila melonov.Odvtedy kupim iba v Chorvatsku na plazi kukuricu, sisku nic ine🙂

mpg
23. jún 2022

40€ ešte aspoň nie je veľa, je to výstraha pred takýmito ľudmi. Ja som dlhé roky pracovala s prijímaním ľudí do práce a vtedy som zistila, že si viem človeka prečítať, vždy mi príde myšlienka, kde je jeho najväčší problém, aj to, že toto je podvodník. Raz nám doniesli domov malého psíka a ja som si ho pozerala a prvá myšlienka bola: ja aj hryziem a naozaj hrýzol.

drimonna
23. jún 2022

Mne sa stalo tiež, že mi nejakí ľudia nevrátili peniaze, ale stalo sa mi bohužiaľ aj to, že som nevrátila peniaze ja... Jedno dievča mi občas kupovalo lístky na obed. Platila som jej za ne, lenže tentokrát som u seba peniaze nemala, tak vravela, že stačí, keď jej dám potom (asi 3,00€). Bohužial potom bola asi korona, alebo sa už nepamätám presne čo a videla som ju už málokedy... Nejak nikdy neprišlo na to, že by som jej ich vedela vrátiť... Dodnes myslím na to, keď si na ňu spomeniem, že čo si o mne asi kvôli tomuto myslí...😓 Snáď na to zabudla...

nuni11
23. jún 2022

mne sa to sice este nestalo, ale mam znamu,ktora tiez takto naletela. Ako takto ked to niekde citam nechapem, ako tak moholo clovek naletiet, nop bohie co sa v tšej chvili odohorava v hlave

bilancia
23. jún 2022

@kittykat22 aj ja som jej dala peniaze :D :D nastastie len 10€ lebo som viac nemala, ale tiez som sa potom chytala za hlavu :D

karolinakr
23. jún 2022

A čo vravite na podvodnikov, ktory volaju seniorom nech vyhodia šperky a peniaze von oknom a oni to urobia? Su ohlupnuti celkom...Z takych ludi sa mi dviha žaludok

sanssa
23. jún 2022

ty sa nemas za co hanbit, ty si urobila dobry skutok, chcela si pomoct, na tom nie je nic zle, ani na hanbu 🙂

cervenaruza123
23. jún 2022

Mna raz tak zastavila na stanici pani, ze nestiha vlak a nejake dost uveritelne vyhovorky k tomu. Pytala len 2€. Videla som na nej, ze asi to nebude s kostolnym poriadkom, ale bolo to pred Vianocami, kukla som na nu, ze ked az taku aktivitu vydava, ze hra zadychcanu, co prave uteka na vlak, tak som jej dala dokonca viac eur. Reku co ak nema pre deti na darceky... V pribehu mi niektore veci uplne nesedeli, ale teoreticky mohol byt pravdivy. S tym istym pribehom som ju stretla asi o rok pred Vianocami zase. To som uz kamosku tahala preventivne prec. Ale vlastne mi je jej luto. Tak sa ponizovat a ktovie preco, ci si nevie normalne zarobit, ci si mysli, ze ako jej je dobre, ze lahko zarobi a na stare kolena sa bude hanbit alebo pred vlastnymi detmi... Kazdy raz za cas naleti. Nech sa hanbi podvodnik, nie dobre duse, co chcu pomoct. Keby si nepomohla, vycitala by si si, ci nahodou predsa len to nebola pravda a si mu mohla pomoct.

karolinakr
23. jún 2022

No a kvoli takymto dušiam, čo maju čierne svedomie sa pomoc ozajstnyn nudznym nedostane, lebo nikto nebude platit 2x, ked sa popali.A boli uz aj nejake samovraždy. Hanba a ostuda.Boh by mal označkovat tych falošnych proti ozajstnym co maju nudzu