Už začínam mať dosť nekvalitných potravín na Slovensku. Zelenina a mäso na zaplakanie, všetky čerstvé produkty úbohej kvality, zlý výber. Mnohé potraviny svetových značiek sú vyrobené v Poľsku (napr. Nestlé a iné), presladené, preéčkované, úplne inak chutiace, ako si pamätám z čias, keď sme žili ďaleko na západe. Chúďatá hlavne tie deti.
Vedeli by ste poradiť, kam za nákupmi potravín do Rakúska?
Dá sa to zvládnuť aj bez nemčiny? Poradíme si navzájom k názvom niektorých produktov? Nie sme nemecky hovoriaci, tak som sama zvedavá, ako budeme študovať etikety.
Chcem tam ísť vyslovene za kvalitou a lepším výberom. Bývame naskok od hraničného priechodu, ale ešte sme tam na nákupy nikdy neboli.
Ďakujem za všetky rady.
V kitsse sú postavené nové obchody čo sissy písala, nemčinu nepotrebuješ.Lacnejší je hofer, penny market.Ja ak idem nakupujem jogurty, smotany, tie rajo, alebo klasickú šlahačkovú tá je super 30%, potom maslá teebuter,
v hofer musli, aj zeleninu. sem tam sladkosti, vajíčka sú dobré, ale tie mám od babky, niekto nakupuje komplet aj zemiaky. Veď sprav si doma zoznam, nakúp a potom budeš vedieť čo ti chutilo.
My sme boli tiez nedavno prvy krat na nakupoch v Rakusku v Bruck am der Leite,je tam velke nakupne centrum,vela oblecenia,aj potraviny,tie sme kupovali vacsinou v Eurospari,maju tam dobre cestoviny za prijatelne ceny,tak isto dzusy,bonboniery,cokolady a syry,urcite kvalitnejsie ako u nas.V DMku sa oplatia pracie prasky Ariel a pod.Kupila som si tam nejake oblecko pre maleho,kedze sa ma narodit v decembri 🙂 ceny,prijatelnejsie ako u nas a vacsi vyber.Ked sme odchadzali zastavili sme sa este v Hainburgu v Bipe,tiez som si vybavila kartu na zlavy,urcite sa to oplati.Teraz sa chystame zase,ale chceme ist pozriet blizsie,asi do Kitsee.
Bruck an der Leitha veľmi odporúčam aj ja. Do toho veľkého nákupneho centra veľmi nechodíme, na potraviny viac odporúčam na konci Brucku Interspar (adresa Industriegelände West - ľahko sa nájde na google maps). V blízkosti je aj Lidl, Hoffer a aj Bipa. Nakupujem takmer všetko z bežných potravín - od mliečnych výrobkov, cez pečivo, cukrovinky, cestoviny, nápoje, až po mäso. To posledné je drahšie, ako u nás, ale kvalita je neporovnateľná, je to viditeľné už voľným okom, najmä pri hydine. Je tam pultový predaj, ale aj balené, čiže neznalosť nemčiny neprekáža, tiež mám nemčinu ako hotentot. A kupujem aj pri pulte, oni už čo to rozumejú, chodí nás Slovákov dosť aj tam. Veľmi často majú akcie, dobré je sledovať leták, pravidelne je k pozretiu na nakupovať.sk. Úplne prestávam kupovať drogériu na SK, hlavne pracie prostriedky a aviváže, odkedy som mm zašednuté spodné prádlo vyprala do bielučka at persilom, už tie naše patoky nechcem ani vidieť. Chodíme najčastejsie cez starý priechod v Jarovciach cez Kittsee, Gattendorf, Parndorf - tu na kruháči odbočiť doľava, ďalšia obec je už Bruck. Vzdialenosť od hraníc je cca 35 km, cesta nefrekventovaná, bez jám, cez príjemné upravené dedinky, no proste príjemný sobotňajší výletík 🙂 🙂
Ahoj aj my chodime do rakuska a velmi casto, teraz sme sa naucila do K1 v Kitsee a fakt super, kupis vsetko na jednom mieste ci oblecenie, potraviny, dekoracie, pre mna osobne je vyhoda ze si kupim nieco co u nas nemame, uvidis ze sa ti zapaci nakupovat v rakusku
Pozor ked pojdete po slovenskej dialnici bez rakuskej znamky, ak si ju nekupite hned na hranicnom piechode na najblizsej odbocke z dialnice do Kittsee stoji cestna kontrola a davaju pokuty hlavne Slovakom. Zvyknu tam byt od 9:00 aj do 17:00!
@renatka100, pokuty dava vsetkym rad radom, ktori su tak nekonecne sprosti, ze lezu na dialnicu bez znamky (aj domacim, ani len patent na blbost Slovaci nemaju). Ked uz si odmyslim, ze dialnicna znamka na desat dni stoji menej nez slovenska tyzdnova, vzdialenost z BA do Brucku je po dialnici ci mimo nej identicka, tak hranicne prechody su v Kitsee dva (dialnicny aj nedialnicny), fakt nechapem na kieho paroma tieto telce riskuju pokutu...
Inak Spar je jeden z tych drahsich obchodov, ale vybrane veci sa daju, vynikajuci vyber mava aj Merkur (v Brucku by mal byt), ale tiez je drahsi. Oblecenie (minimalne detske) je aj v H&M a C&A lacnejsie v Rakusku nez v tych istych obchodoch v Bratislave (nechapem preco, ale je to tak), len latkove plienky (tie klasicke biele stvorce) som nasla lacnejsie na Sk.
@vroni to ja len upozornujem na fakt ze treba davat pozor na slovensku dialnicu ktora kontinualne prechadza do rakuskej kde treba mat znamku. Stat sa to moze uplne vsetkym nakolko cesta do brucku alebo parndorfu je prave tym smerom 🙂
Ahoj, dá sa ešte cez internet vybaviť BIPA karta? volakedy sa dalo, ja som si tak vybavila,kedže neviem nemecky a teraz by chcela kamoška a už nejde cez ich stránku? a ako je to s billou len na pobočke sa dá?dakujem 🙂
@viva13 ja som si Bipa kartu vybavila priamo v predajni, cez net sa už bohužiaľ nedá.
Ja so sestrou najradšej nakupujeme v Merkure. Najčastejšie chodíme do Parndorfu, ale je aj Brucku. Tam sa oplatí mať jednoznačne ich kartu. Bývajú tam akcie napr. 2 produkty za cenu jedného, zvýhodnená cena len pre držiteľov kariet, 20% na nápoje, mrazené výrobky, pivá atď. Tento víkend je akcia 10% dole z celého nákupu 🙂 Kupujem tam minerálky, ovocie, zeleninu, mliečne výrobky, sladkosti, mraz. výrobky, cestoviny...
Drogériu kupujem v Mulleri (je to drogeria, hrackarstvo, parfumerka a maju tam aj sladkosti), oplatia sa tam hlavne aviváže, prášky (40gelovych kapsul Persil som minule kupila za 10€), laky na vlasy, sprcháče, šampóny, sem tam hračky...
@viva13 da sa vybavit cez ich web stranku. Poslu ti ju domov 🙂
@viva13:
Klikni na ich webstranke hore v strede na "BIPACard beantragen", dostanes sa na prihlasovaci formular.
Hofer je lacnejsi, maju vynikajuce vyrobky "Zurück zum Ursprung", su dokonca aj bio. A hlavne bez sajerajtov 😉
Odporucam aj detske oblecenie ImpiDimpi z Hofera. No aj uplne naj su pancusky, teraz zase budu mat, za 1,79€ a super kvalita. Jedny sa mi sice vytahali ako Tescove, ale ostatne (so vzorom) ma syn este z minulej zimy...
@renatka100 mna to minule nepustilo ☹ stale mi davalo na adresu iba Osterreich... Tak neviem no 😒 možno to už opravili...
Otazocka s prosbou - nejde niekto tento vikend do Merkuru? Chcela by som poprosit o maly nakup🙂
Prosim vas neviete ci v Rakusku budu otvorene obchody 6. januara alebo maju aj oni sviatok? Dik
ahoj,poradíte mi?dá sa vybaviť pena market karta cez internet?dojde mi poštou na SVK?Dakujem
@stormie ano penny opravujem, dnes pokladníčka pýtala odomna kartu a našla som, že maju
https://www.penny.at/PENNY_Card/Vielshopper_Bon...
ahojte... baby poradite, kde by som mohla do Rakuska na nakupy? a kde je tak vsetko pokope? oblecko (nie pre deti), potraviny, drogerka a tak? a kde je lacno? chystame sa tam a nevieme co vybrat s ponukaneho... a tie zakaznicne karty mi daju aj priamo v obchode? bude to platit uz na nakup, ktory kupim v ten den? dakujem
a ako dlho tam byvaju sobotu a nedelu obchody otvorene?
@j_ank_a z mojej skusenosti v nedelu je vsetko zatvorene a v sobotu maju kratky den,niektore male obchody uz na obed zavru a ostatne o 5-6 vecer.Vo Viedni Mariahilferstrasse,to je ulica tak na cely den je tam vsetko od lacnych siat az po luxus,kozmetika,potraviny,obuv,vsetko co potrebujes.
Chcela by som sa opýta´t, neviete niekto v pondelok na Veĺkú noc budú mat otvorené obchody v Rakúsku? Myslím si , že nie, ale predsa sa radšej opýtam .Dakujem
@renatienka218 ja si myslim ze bude zavrete v Taliansku v Benatkach sme zazili bolo zavrete a Rakusko je nabozna krajina tam zavieraju na krestanske sviatky ale da sa zistit z netu podla toho aky obchod chces ci bude zavrete
@renatienka218, v pondelok na Velku Noc je zavrete. Ale maju otvorene tento piatok, piatok pred Velkou Nocou tu nie je sviatok.
Ahojte, bola by niektorá ochotná vybaviť mi v Bipe kartičku? Veľká vďaka.
@sissip1 tam si ju rovno možeš pri pokladni vybavit a hned si aj upletnis na nu zlavu
Ahojte,
nemate pocit ze aj tam to ide troska dole vodou? Kupujem v Kittsee pravidelne maso a zda sa mi ze je menej kvalitne ako pred rokom.
@manita úplne hocikde môžeš ísť na nákupy, ja najčastejšie chodím do Hainburgu - Billa, Hoffer, Bipa, Spar a ešte aj poštu tam zmáknem.... Spar mám asi radšej ten v Kitsee, ale to je len taký subjektívny pocit... dohovoríš sa v pohode po slovensky, v každom obchode je vždy na smene aspoň jedna slovenka 🙂 etikety naštuduješ úplne v pohode, tiež neviem či sa mi to zdá alebo ozaj sú prehľadnejšie ako u nás... mäso je napr. označené nie len tak všeobecne "krajinou pôvodu" (čo v preklade znamená, že stačí že je balené na SK a už ho môžu takto označiť), ale aj kde bolo zviera chované, zabité, spracované - to kupujem vždy to rakúske...
v bille a bipe si môžeš na počkanie vybaviť "klubové karty" na tie potom využiješ rôzne akcie, bipa sa celkom určite oplatí...