Ja už sa v tých všetkých príkazoch a zákazoch strácam, povie mi niekto stručne, či sa zajtra ako neočkovaná dostanem do tesca a budem môcť kúpiť oblečenie? Potom či sa dostanem do nákupného centra a do obchodu s domácimi potrebami? A čo také Pepco? Ďakujem vopred
@dankavass to viem, ja sa pýtam na tých neočkovaných ☺
Pre neočkovaných len esenciálne obchody čiže tie ktoré boli doteraz
spomínaš si ako to bolo tie 2 dni? tak teraz sa to vracia... len potraviny, drogérka, pošta, banka, lekáreň a podobné ak sa nenachádzajú v nákupnom centre
nie celkom chápem prečo všetci oslavujú, teda hlavne obchodníci 😀 lebo polovica národa je nezaočkovaná. keďže očkujú hlavne 60+ tak väčšina z nezaočkovaných je z produktívneho veku... akože čo čakáte, že sa vám dôchodci nahrnú nakupovať do obchodov? 😀 počas tých 2 dní bolo v boroch mŕtvo. totálne nikto. kamoška tam robí a za deň videla 2 policajtov a 1 vojaka, žiadneho zákazníka. a na facebooku sa majiteľka jedného z obchodov rozčuľovala na nezaočkovaných, že kvôli nim krachuje 😂 halooo však sa tešíš, že zostali zavretí doma, tak čo teraz plačeš? 😂
@zuzanka.zuzu Do OC nepustia neočkovaných ak idú napr. do Drogérie ?
Neočkovaní len esenciálne predajne 🙂 ale také tie zmiešané obchody typu tesco nemajú šancu odkontrolovať, kto čo kedy kupuje na ich predajnej ploche, takže tam to bude otvorené normálne. Síce nával, ale pustia ťa 😃 dnes to vraveli v rádiu, že to nie je možné odkontrolovať a budú len námatkové, náhodné kontroly... Pepco je v režime OP
@zuzanka.zuzu Ďakujem, už som ten chaos prestala sledovať.
@zuzanka.zuzu ja ešte doplním, že oproti tým dvom dňom v novembri pred logdavnom, nebudu za esenciálne povazovane oblečenie a obuv. To aby sme to nemali také jednoduché a už sa načisto pomiatli pri sledovaní opatrení😀
@zuzanka.zuzu ludi bude v obchodoch dost, zaockovanych + prekonanych
Boze kam sme sa to dostali 😥
Ano...v tescu si kúpiš aj oblečenie
@zuzanka.zuzu trochu nerozumiem tomu zaveru, kde presne plačem? Položila som normálnu otázku a očakávam aj normálne odpovede.
@luccija takže do obchodného centra dovolia vstúpiť aj neočkovaným?
Nie, do OC nedovolia. Iba samostatny vstup do esencialnych obchodov.
@catherinah ja chcem ist na nakúp , kúpiť potraviny , pustía ma do Kauflandu ?
@viestta ano cca 50% obyvatelstva ockovana no z tej polovice je aj viac ako 25% dochodcov a deti do 18r, ktore si na seba nezarabaju a z tych cca 17% dochodcov sa do nakupaku pojde prechadzat priblizne 5%. Taaaaakze pre ziadnych 50%, ale pre max 30% a su kde?! V zadku a tak im treba 😂
@tatianka0000 do kauflandu ťa pustia ak je to samostatná budova a nie v rámci shopping centra. Tie 2 dni čo platil tento režim tak pri vstupe sa strážnici pýtali, či som očkovaná, prekonaná, alebo testovaná 😅 asi to mali naučenú pesničku a nedošlo im, že to testovanie nemali spomenúť.
strážnici pri vstupe do shopping centra
@lussinda2 no v Bratislave sme očkovaní väčšinovo, keďže je tu veľa vzdelaných ľudí. A obchody určite budú plné. Tu sú aj fitka plne, lebo mladí ľudia športovci sa ockuju, uvažujú inak ako mladú dezolati v Trebišove, čo ich napĺňa jedine pobyt v krčme
@zmrzlinka2021 no moja tak to si zabila. Rozmyslam ako moze Zem nosit taku uboziacku ako si ty....
@zmrzlinka2021 keby neexistovala BA tak Slovensko je iba jedna velka diera nevzdelancov si chcela povedat? 😂 ano takze aj dr, ktory odmietaju ockovanie, aj pravnici atd su podla teba nevzdelanci a dezolati 👏 nezabudnite, ze ste neni nesmrtelni aj ked ste zapichany, pretoze minule tetuska v rade na test 3x ocko, sa iba 2dni predtym dozvedela, ze sa moze nakazit a aj prenasat. Takze zivy priklad, ze vzdelana opichana a predsa nevzdelana 😉
@zmrzlinka2021 no je to vidieť, práve si tú vzdelanosť reprezentovala
Zajtra sa otvárajú všetky predajne pre očkovaných a prekonaný h.