Baby rýchla diskusia nakupujete v čínskych obchodoch ak áno čo najčastejšie kupujete ?
Naposledy som si tam kupovala veci nejaké keď som mala asi nejakých 17 rokov. 😅 ale zase netvrdím ze tam je všetko zlé...a nekvalitne
Kupujem. Od tričiek, legíny, tepláky, spodné prádlo, topánky. Kedy ako. Niekedy tam nemajú čo potrebujem, idem inde. Aj zimné bundy máme odtiaľ. No už aj tam sú premštené ceny.
Nenakupujem
@viestta aj ja tiež nakupujem už teraz všetko od Číňana od kedy už majú kvalitnejšie oblečenie alebo napríklad neviem ako u vás ale u nás bývajú predajné akcie a majú také veci ako v čínskom obchode všetko textil, obuv, drobnosti, domáce potreby, hračky elektroniku a niekedy za výhodnejšie ceny
Nechodim do takych obchodov (fyzicky nechodim okrem potravin a drogerie uz snad vobec do ziadnych obchodov :D) ale nemam s tym nejaky principialny problem. Sice tie veci mi pripadaju dost lacno, ale nejake teplaky, leginy, letne saty, basic tricka, slapky… s tym nemam problem. Elektroniku by som tam nekupovala.
Ale nejake drobne predmety ako doplnky k telefonom, hodinkam, drobne veci do domacnosti objednavam vyhradne z ciny, lebo ako nie som ochotna dat za kusok plastu na telefon 10 a viac eur, ked cinania mi ho poslu za 1,50 🫣
Nakupujem vtedy ked mi treba a to co mi treba. Cielene. Tieto akcie nevyhladavam
@viestta zas záleži aj na tom aká je to firma
Nenakupujem, ale ja zase ulietavam na sekačoch
Nie, mne to vsetko smrdi
Mne je uplne jedno aka firma to je, ak nepotrebujem nic kupit, tak do obchodu (ani na nakupnu akciu) nejdem. Ani do potravin, ani do handroveho
Myslím, že väčšina vecí, ktoré vlastním bola vyrobená v Číne. Počíta sa to?😎
tepláky, tričká a raz som si kúpila zimnú vetrovku. Bola perfektná. Aledlho som tam už nič nekúpila. Keď idem na nákupy už sú všetci pozatváraní.
@suge Myslím čínske Obchody čo vlastnia Číňania
Nie nenakupujem, hnusia sa mi tie obchody
nie, ale len preto, lebo ich mam daleko a teda tam nechodievam. ale inak som presvedcena, ze 80% tovarov v znackovych "necinskych" obchodov ma tovary pochadzajuce z ciny a su za horibilne ceny 😀 keby som mala cinana blizsie, iste by som tam zasla a nieco by sa naslo pre mna
Nie, nemôžem si pomôcť, ale nie. Hnusi sa mi to.
Nie radšej sekač 😉
Ano sem tam zbehnem a ked sa mi nieco zapaci v klude kupim.take tie somariny do domacnosti gumove obryusy na metraz aj leginy a podobne. nevidim rodiel medzi cinancom pepcom tedim kikom a pod.. vsetko ide odtial..
Veci do domácnosti, na dvor na terasu spagat, sáčky, obrus občas v zime vianočné LED svetielka, ozdoby.Na blízku mám iba jeden, ale ceny za šľapky, oblečenie ako v nakupaku🙂
@luccija hej čo sa týka oblečenia tak sa skôr oplatí kúpiť inde
Ano, nakupujem. Zara, Mohito HaM, CaA, FaF, Orsay, Calvin Klein...
Niekedy ak maju nejaké vychytávky, typu drziak na metlu na stenu, alebo organizer na kable a pod.. oblečenie, obuv, kozmetiku ani nejake kuchynské náčinie tam nekupujem.. len hovadinky.. 😂
Autorka: " Myslím čínske Obchody čo vlastnia Číňania."
Nie su to vietnamci?
nie nenakupujem ale nie preto, ze by som mala nejaky problem s tym, ze je to "cinsky/vietnamsky obchod" - isto sa tam daju nakupit aj kvalitne veci, ja ale velmi malo nakupujem a okrem topanok a spodneho pradla (co nakupujem inde) nakupujem bazarove veci a snazim sa len to, co sa mi hodi do satnika a co naozaj potrebujem 🙂
inak aj tak je vsetko z ciny ale chapem, na co sa pytas
Nie. A to z dovodu ze okrem potravin a obcas obchodov s obuvov ktorym sa nevyhnem lebo syn ma siroku nohu a musi realne skusat, som si za posledne 3 roky uplne odvykla chodit po obchodoch. Vsetko riesim online, vacsinou vklude po veceroch ked deti spia.
Nie,z ekologickeho pohladu su vsetky taketo typy obchodov pre mna neunosne. Ked si predstavim,v akych podmienkach sa to vyraba,ako sa to prevaza a hlavne kde to nepredane konci,tak na tom sa podielat nechcem. A to plati ako pre cinanov,tak pre fast fashion vseobecne.
Ano, nakupujem. Od Cinana mam najlepsie bambusove nohavicky ake som kedy mala. Napriklad.