Nakupujete cez stránku amazon?

milujem_modu
4. apr 2018

Ahojte, nakupuje niekto cez amazon? Citala som na internete, že pomocou šlužby - shipito.com viete nakupit, aj ked nezasielaju na Slovensko. Chcela by som si objednať pár vecí odtiaľ, pretože su o dosť lacnejšie ako u nás. Nemá s tým niekto skúsenosť? Viem, že je aj stránka na modrom koníku - amazon, ale moje potvrdenie neprijali. Ďakujem za info.

mrs_ed
4. apr 2018

Ja nakupujem cez amazon. Co chces vediet?

sissy27
4. apr 2018

@milujem_modu cez amazon nakupujem v pohode, ale so shipito nemám žiadnu skúsenosť. Ale určite nie sú nijako prepojení s amazonom. Ty si dáš tovar poslať na adresu, ktorú ti poskytne shipito, oni ti to potom prepošlú. Ale pre amazon napríklad čas na reklamáciu či vrátenie zásielky začína plynúť dňom, kedy to bolo doručené na adresu shipito. Takisto ak ti príde balík z usa, treba rátať aj s colným konaním, kde ti môže vzniknúť povinnosť doplatiť clo a dph, takže v konečnom dôsledku zas až toľko možno neušetríš.

milujem_modu
autor
4. apr 2018

Chcela by som si objednať pár vecí, aj od guess factory z USA, lenze oni neposielaju na SVK aspon tak mi to vypisuje, chcela by som sa este opýtať, či sa odtiaľ teda oplatí a či postovné nie je až také vysoké, a teda či je to aj bezpečné, ked budem platit s kartou, či ma neoklamu. Zvykli ste objednávať aj značkové veci?

milujem_modu
autor
4. apr 2018

Ešte sa chcem opýtať, či Vám zvykla zastavovať balíky colnica

sissy27
4. apr 2018

@milujem_modu cez amazon je nákup bez problémov a bezpečný, poštovné je vždy zobrazené priamo pri nákupe dopredu. Pozor, v usa sa daň pripočítava až na konci nákupu.
Shipito neviem, to je samostatná firma, nemá nič spoločné s amazonom, ich podmienky a ceny si musíš nájsť na ich stránke.
Balíky na colnici ako ktoré, ak je priamo na balíku napísaná hodnota tovaru a že je to obchodná zásielka, tak ti celkom určite vypočítajú daň a clo. Pri hodnote do 22€ neplatíš nič, 22-150€ platíš dph a nad 150€ dph aj clo.

milujem_modu
autor
4. apr 2018

Chcela som si objednat par veci od Guess factory - https://www.amazon.com/GUESS-Womens-Omerica-Qui... lenze neposielaju na SVk, takze tam nie je šanca objednať, že?

gazah
4. apr 2018

@milujem_modu Áno. Cez amazon sa colnici nevyhneš. Ide to automaticky a dostaneš mail od našich colníkov. Amazon nefunguje ako Aliexpress.

gazah
4. apr 2018

A k tomu poštovnému. Každý predajca to má inak. Ale najlacnejšie poštovné z USA je 24 dolárov.

jvlo
4. apr 2018

@mrs_ed prosim ta, ake mas podmienky objednavania?

milujem_modu
autor
4. apr 2018

Baby, vsetko co si pozeram, tak vacsina neposiela na SVK :/

jvlo
4. apr 2018

Ja bezne nakupujem z amazon.de, postovne vacsinou 10e

gazah
4. apr 2018

Tak sa pozri či ten tovar niekto nepredáva na ebay.de. Nemecko je väčší trh a často sa nájde nemcký predajca, ktorý má ten istý tovar. Poštovné 10 eur je tak maximálne z EU, z USA to nikdy nie je menej ako 24 eur. Nakupujem tam dosť často.

amyqce
4. apr 2018

aj ja nakupujem cez amazon.de max. spokojnost, bleskove dorucenie

lubi40
4. apr 2018

@milujem_modu a neskusala si cez amazon.de alebo amazon.co.uk?

sissi2183
4. apr 2018

Ja mam skusenosti s nakupom z usa cez viacere spolocnosti, ktore preposielaju na Slovensko.
Z mojej skusenosti ti mozem povedat, ze vsetky poplatky ta vyjdu tolko, ze lacnejsie bude kupit si tricko Guess v obchode v BA (obrazne povedane).
Spolocnosti ako Shipito zaplatis poplatok za sprostredkovanie (tusim zavisi od vysky objednavky), ale orientacne 15-20USD, prepravu okolo 40USD. Na colnici na Slovensku bude zasielka podrobena colnemu konaniu. K tomu potrebujes byt zaevidovana na danovom urade, aby ti pridelili EORI cislo, ktore musis poskytnut colnici. Colnica potrebuje dalej fakturu za tovar, za prepravu a z tejto sumy nasledne vycislia DPH a clo. Dph sa plati z kazdej zasielky nad 20Eur, clo zo zasielky nad 150eur. Ak si teda nakupis v usa za 150usd, zaplatis 40usd prepravu, 15usd sprostredkovanie, cca 40usd dph a cca 20usd clo.
Chvalabohu, Guess uz ma aj europsky eshop, takze nakupujem tam. Tak ci onak, americka stranka guess inde ako v USA otvorit ani nejde.

winni
4. apr 2018

Objednávam z amazon.com veľmi často. Poštovné ma nikdy nevyšlo pod 60 usd, doručenie cca 10-14 dní, platba cez kreditku bezpečná, komunikácia zo strany amazonu pri reklamácii profesionálna. Jedna kočka na MMB objednávala odtiaľ tiež, dávala si to posielať aj loďou. Ja keď som chcela niečo, čo sa nedalo poslať na SVK, tak som si to dala poslať ku strýkovi do MI a on mi to posielal ako gift na SVK nikdy to naši colníci nezadržali. Poštovné v USA som neplatila, keďže som mala aktívne Prime.

winni
4. apr 2018

Amazon.de, amazon.it a amazon.co.uk spokojnosť aj s doručením väčšieho tovaru bez problémov.

margotka666
4. apr 2018

Ja tiez objednavam na amazon.com , posielat si davam cez poliakov az ku mne domov.. teraz mi prvykrat zadrzali balik na colnici v polsku.. predtym cca 15balikov nezadrzali a to mam stale 8-15kg

milujem_modu
autor
5. apr 2018

@margotka666 Viete mi prosim povedať, ako si to dávate posielat cez Poliakov?

milujem_modu
autor
5. apr 2018

@sissi2183 Ďakujem za informácie 🙂 niektoré veci sa neoplatia objednavat ako som pozerala, skoda toho Guess factory USA, ze neposielaju k nam, maju tam dobre ceny oproti našim :/..

sissi2183
5. apr 2018

@milujem_modu lenze v USA su ceny udavane bez dane. Vsetko, co je v obchode aj na internete je pri plateni zdanene. Nepamatam sa presne kolko %, ale myslim, ze okolo 20. Preto to vyzera tak lakavo. Bola som v USA niekolkokrat, tak naozaj viem o com hovorim. A ako som spominala k tej ich cene su nasledne pripocitane vsetky tie transportne poplatky. Pre zaujimavost, teraz v novembri som bola tiez v USA a kupila som kabelku Michael Kors. Nasledne som tu istu kabelku videla v SUD vo Viedni za tu istu cenu v prepocte na EUR ako som ja kupila v USA. Ale su tam samozrejme obrovske outlety, kde sa da nakupit aj vyhodne, ale tam obchod GUESS vyzera asi ako u nas New Yorker. A clovek sa tam musi poriadne pohrabat, aby nieco schopne nasiel.
Skus pozriet guess.eu, ja tam pravidelne nakupujem a casto byvaju zlavy.

margotka666
5. apr 2018

@milujem_modu k nim do skladu v usa, na moje meno a pridelili mi cislo..jak sa mi nazbiera viac objednavok.poslem im podacie cisla a oni tie balicky preposlu ku mne.. za 10kg balik cca 50rur

kiwi3
5. apr 2018

@margotka666 a ako sa vola ta polska firma?

samik455
10. júl 2019

@mrs_ed ja by som mal par otazok

chobotnica777
31. júl 2019

Ahojte tak ako je to s postovnym ked si objednam z nemecka alebo anglicko amazaon? Co sa viac oplati?

salma22
30. nov 2019

ahojte dnes som objednala malej na Vianoce odtial hracku co velmi chcela...(ma to v hlave uz dlho) platba prebehla a platila som aj postu 6e ma to prist 14januara tak odlozime na meniny ...ak nezabudnem tak pridam sem potom ako to prebehlo...no objednala som odtial 1x tak samam som zvedava

jarusik2804
2. jan 2020

@salma22 Ahoj , chcem sa ťa opýtať , či ti prišiel nejaký mail,alebo sms ,ked si to objednala , lebo ja som vyplatila objenávku 27.12. , peniaze mi stiahlo z účtu a nič . Neviem si pozrieť ani v starších objednávkach ani mail mi neprišiel ani sms... tak nechápem ...ako sa mám k tomu dopracovať ,aby som zistila kde sa tá moja objednávka nachádza..

botka19
2. jan 2020

@jarusik2804 sms urcite nechodí, ak mas appku chodia push notifikacie o zmene statusu zasielky,aplikaciu odporucam,je prehladna,ale aj na stranke po prihlaseni by si mala vidiet aky je status objednavky.

jarusik2804
2. jan 2020

@botka19 ďakujem za info ,vyskúšam , prajem pekný deň 🙂

salma22
3. jan 2020

@jarusik2804 este mi neprisla sms...ja si myslim (nemam skusenost) ze to funguje ako na sposob Ali ...objednas, zaplatis, cakas ,pride...ziadne potvrdenie (asi) uvidim tento mesiac by mal prist balik tak dam vediet