Nákup cez StrawberryNET. Platili ste clo?

samsara
14. jan 2011

Ahojte baby,prosímVás,chcem sa opýtať takúto vec.
Prvý krát som si objednávala cez strawberrynet - makeup Dior nude a dnes mi došlo oznámenie,že si môžem vybrať zásielku na vyclievacom oddelení Pošty Ba ... s daným colným oznámením a potrebnými dokladmi( doklad o hodnote tovaru a peňažnú hotovosť na uhradu colného dlhu.
Je to tak vždy pri objednávaní cez strawberry,že sa platí clo aj za makeup,ja som si nič iné neobjednávala a myslela som si,že clo sa dáva pri nákupe parfémov...
Ja som bola v tom,že si jednoducho objednám makeup,zaplatím kartou a oni mi to pošlú na moju adresu (poštu v mieste bydliska),nie je to tak,alebo sa mýlim?
Ďakujem

mimka54
14. jan 2011

@samsara ahoj, koľko stál? zrejme prekročil nejakú cenovú hranicu, od ktorej sa ráta clo

samsara
autor
14. jan 2011

Stál 42,50 eur.

bziki
4. aug 2015

Ahojte, mozno toto uz nie je aktualna tema, ale ak by to niekoho nahodou este zaujimalo, tak tym, ze StrawberryNet ma sklady v Hong Kongu, ktory je sice administrativne samostatna jednotka, ale patri pod Cinu, tak je vysoko pravdepodobne, ze Vam zasielku zadrzia na colnom urade. Avsak nemusite sa bat, v takomto pripade je moznost sa potom obratit na zakanicky servis a oni Vam uhradia rozdiel, ktory ste museli zaplatit na cle, alebo na dani. Viac info tu:
http://sk.strawberrynet.com/vat_refund.aspx