Nájomník nemá k dispozícii poštovú schránku. Je to ok?

mocca
10. júl 2023

Dobrý deň, tí, čo prenajímate byty, nedali ste nájomníkovi kľúče od poštovej schránky? Je to štandardný postup? Nájomník nemá prístup ku schránke, nemôže si na ňu dať svoje meno a teda na adresu, kde býva (platí nájom), si nemôže dať ani posielať poštu. Bavíme sa o dlhodobom nájme rok/dva. Ďakujem

pribinak
10. júl 2023

A prečo mu prenajímateľ nechce dať schránku k dispozícii?

melanta
10. júl 2023

Má kľúče a má aj svoje meno na schránke.

mocca
autor
10. júl 2023

@pribinak nevysvetlil to, povedal, že si poštu bude chodiť vyberať sám. Keď mu bolo navrhnuté, že nájomník mu poštu vyberie a informuje ho, že ju má, bude mu ju napríklad "zbierať" a prenajímateľ sa po ňu v nejakom časovom intervale zastaví, odmietol to s tým, že ho nechce obťažovať.

pribinak
10. júl 2023

@mocca opýtala by som sa, že ako mam riešiť ja svoju postu? Veď riadne platím nájom, tak schránka normálne patrí k bytu

mocca
autor
10. júl 2023

@melanta a vám ako prenajímateľovi chodí do tej schránky napríklad SIPO? Vyúčtovania a pod.?

janai1
10. júl 2023

@mocca v jednom prenájme čo som mala nám tiež majiteľka nedala schránku aj keď sme ju o to viac krát prosili, tak sme si poštu posielali do práce.
Momentálne mám prenájom kde mám aj kľúče aj svoje meno na schránke a tiež tam chodí pošta majiteľov a chodia si to oni vyberať

andrea_82
10. júl 2023

Kupila by som si svoju schranku a dala ju k ostatnym so svojim menom.

maranco
10. júl 2023

@mocca na úradné listy si zapni elektronickú schránku slovensko.sk a na ostatné buď kúp vlastnú schránku, alebo dohodni zo susedom, že si "prenajmeš" jeho a prilepíš tam aj svoje meno.
Alebo za 7€ mesačne preposielaj poštu inde https://eposta.posta.sk/casove-doposielanie/

kornelies
10. júl 2023

@andrea_82 Mna by zaujimalo, kde by si ju namontovala, ked ti v bytovom dome nepatri ani srobik.

andrea_82
10. júl 2023

@kornelies boze, bezne mavaju vedla standardnych schranok este dalsie, ine, namontovane na stene dvoma srobikmi.

mocca
autor
10. júl 2023

@kornelies máte pravdu, na toto by som naozaj nemala odvahu

livi123456
10. júl 2023

Najomca ma normalne schranku k dispozicii a nak chodi posta tam kde byvame, do bytu ktorý prenajimame nam nechodí absolutne nic

kornelies
10. júl 2023

@andrea_82 U mna sa pocet schranok rovna poctu bytov. Teraz co? Nicit cudzi majetok nemozes...

melanta
11. júl 2023

@mocca nie, mne chodí pošta na moje trvalé bydlisko.

melanta
11. júl 2023

@andrea_82 neviem kde bežne, ale ja som nič také nevidela a ani by to nebolo možné, pretože bytový poriadok také niečo zakazuje. Vŕtať čokoľvek do steny môžeš v byte či svojom vlastníctve, nie v spoločných priestoroch. U nás by si to musela odmontovať a na vlastné náklady dať stenu do pôvodného stavu.

luliu
11. júl 2023

@andrea_82 také niečo sa nedá, nemôže si to dovolit

tom_i
11. júl 2023

@andrea_82 určite nie, čo sme na trhovisku? U nás by si nemala ani priestor a veľmi rýchlo by ti boli vysvetlené tvoje práva. tak ako píše
@melanta - všetko do pôvodného stavu

ibrunova
11. júl 2023

@mocca a ste tam oficiálne či načierno?

mocca
autor
11. júl 2023

@ibrunova štandardne sme podpisovali nájomnú zmluvu. To, či prenajímateľ odvádza daň, netuším.

maranco
11. júl 2023

@mocca platíš nájomné normálne prevodom na účet, alebo v hotovosti do ruky bez dokladu?

erosmal
11. júl 2023

ani my nemáme k dispozícii schránku, ale nám aj tak všetko chodí mailom, a to čo sa nedá mailom tak na trvalý pobyt k rodičom, majú splnomocnenie na preberanie pošty do vlastných rúk a problem vyriešený.

mocca
autor
11. júl 2023

@maranco na účet

akinom0077
13. júl 2023

@mocca ani ja som nedavala nikdy najomnikovi kluc od schranky a naco? nemal u mna trvaly ani prechodny pobyt aby mu chodila posta