Nájomníci - študenti

20. okt 2021

Dávam do prenájmu byt študentom. Sú tam 2 izby, jedna menšia nepriechodná druhá väčšia. V menšej som mala do nedávna pár chlapec, dievča. Vo väčšej boli traja chalani. Pred pár dňami mi jeden z chalanov volal, že sa tá jeho frajerka dala dokopy s chlapcom z vedľajšej izby a ako to ideme riešiť. Slečna sa presťahovala do izby k tým trom. Rozumiem, že to nie je tomu jednému príjemné len neviem či mám do toho zasahovať. Chcel aby som ju z podnájmu vyhodila. Ja by som to aj urobila len neviem o čo v zmluve sa oprieť. Máme tam bod, že bez môjho vedomia nemôžu ničím v byte hýbať nemôžu, meniť miesta v izbách. Môžem jej dať toto ako porušenie zmluvy a na základe toho vystaviť výpoveď? Alebo sa mám na to vykašľať nech si to medzi sebou nejak doriešia?

3009
20. okt 2021

nech si to vyriešia medzi sebou.

cacianka
20. okt 2021

Ty môžeš riešiť iba zariadenie a platby za miestnosti/postele/počet osôb.
Kto sa s kým frajeri alebo sexuje máš riešiť ? To vážne žaloval tebe ? Sopliaci si to musia medzi sebou.

nina255
20. okt 2021

Podla mna ked nicim neporusula zmluvu takym zavaznym tak ju nemozes asi len tak vyhodit ci ? Este mi napadlo nemas tam taky bod ze “sustavne narusuje pokojne vyvanie ostatnych najomcov”? Ak teda rusi tych dalsich 2ludi v izbe ze by sa ti chlapci stazovali

tarra6
20. okt 2021

Veď mal sa k slečne presťahovať nový frajer a starý frajer prejsť k dvom kamošom vedľa. Slečna to ešte môže skúsiť s tými dvomi. 😅

cacianka
20. okt 2021

@tarra6 striedavka starostlivosť v praxi😇

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nika82
20. okt 2021

ved sa to dalo cakat ked jedna baba bude medzi 4 chlapmi

tenerifka
20. okt 2021

To kolko ich je preboha v jednom byte??????? To je povolene???? Dcera je tiez studentka, ma byt napoly s kamoskou, ale maju 2 samostatne spalne+obyvku, a je to tak tak, maju len 1 kupelñu a je to obmedzovanie. To, co pises, si ani pri najvacsej fantazii nedokazem predstavit

ddaassuullaa
20. okt 2021

klidecek, konik zase riesi matematicku ulohu zadanu z nudy 🙂

mogaa
20. okt 2021

no ono ak ti bude platiť aj tá študentka sumu čo predtým, tak ti to môže byť jedno.....pre teba sa v byte nič nezmenilo, ak sú s platením v pohode aj ostatní, teda že každý bude platiť to čo dovtedy, tak to nerieš...ale ak mladý platil v tej menšej izbe len polovicu za izbu a teraz by mal platiť celú sumu za izbu, tak to musíš riešiť aj finančne u ostatných.....takže len sa všetkých spýtaj či finančne všetko ostáva alebo niekto bude žiadať zmenu platby - teda hlavne chalani vo väčšej izbe môžu argumentovať že chcú nižšie nájomné keďže je ich tam v izbe o 1osobu naviac....

kvetinka75
20. okt 2021

@tenerifka prečo by to nemalo byť povolené? Kde máš určený počet ľudí na byt? Ak to vyhovuje podnájomníkom, tak koho čo do toho, že je tam toľko ľudí. Veď ich tam nie je 20. My sme piati bývali v 2izbáku.

vikss1
20. okt 2021

Nemyslim, ze sa treba do toho v takomto pripade starat, nie si vztahovy radca. Nech si to vyriesia medzi sebou. Ako jasne, pokial by nieco menili a hybali ako to mas osetrene v zmluve, tak vtedy zakroc.

mogaa
20. okt 2021

všetko záleží ako je postavená nájomná zmluva, teda či je tam uvedený počet osôb na byt alebo na izbu.....

sisa_s
20. okt 2021

5 ludia na jednu kupelnu, z toho 1 zena? 🙈 Nechcela by som

tncka
20. okt 2021

No nech si riesi ako chce,co ty s tym...ak sa mu nepaci moze odist

autor
20. okt 2021

@mogaa v zmluve je 100e na lôžko asi ich nechám tak . Maximálne navrhnem, nech si vymenia izby. Slečna nech ide s novým do tej menšej a chalanisko k zvyšným dvom. Snáď sa tam nebudú nejak hádať (toho sa bojím najviac, aby tam nevznikali konflikty a hlučné hádky)...

@sisa_s keby nechceli oni, tak tam nie sú. Tie decká sú radi že majú kde byť keďže nedostali internáty. Všetci sú to študenti z ďaleka.

guiseppinka
20. okt 2021

@sisa_s ked tak rozmyslam, tak muz byvali na byte 3 chalani a 1 baba...
@kvetinka75 lebo vsade v zahranici mozes mat iba isty pocet ludi na m2, ktore mas

kvetinka75
20. okt 2021

@guiseppinka u nás nie

kvetinka75
20. okt 2021

toto by si mali oni sami poriešiť. Čo ty s tým máš? Nech sa chalan vymení s tým druhým a hotovo. Ak mu nebude vadiť že jeho ex bude v tom istom byte

mogaa
20. okt 2021

ono s výmenou nemusia súhlasiť, hlavne ten jeden chalan, takže ak nebude chcieť ísť do tej väčšej izby tak by som to nechala tak ako to je.....ak to nevadí tým čo sú spolu na izbe.....v každom prípade počítaj s tým že môžeš skôr či neskôr prísť o nájomníka/nájomníkov....

maximilie
20. okt 2021

😅👍
Prosiiim, daj nám vedieť ako to poriesili. Toto je zaujímavé a fakt ma zaujíma, ako si to mladi poriesia. Neviem si predstaviť spat v 1 izbe s mojim frajerom a ďalšími 2 chlapmi🙈👀

taga
20. okt 2021

Moje nervy, jesitny ziarlivy typek si ide rozchod takto riesit cez najom?? To je co za blbecka 🤣 ze ako to ideme riesit. No nijako 🤣 ked to nevadi tym 2 ze im prikvitla dalsia do izby, tak nech sa tesi ze ma celu izbu pre seba

autor
20. okt 2021

@mogaa budem si s nimi asi musieť sadnúť. Lebo v podstate. Chalanovi zostali 2 lôžka na izbe a ona to svoje ani nemá. Čudujem sa ako spia na tej jednej posteli dvaja 😆, to je len jedno lôžko 🤷‍♀️... S tým rátam ja som ju aj chcela vyhodiť len nemám sa veľmi o čo oprieť v zmluve. Ale tam sa rýchlo niekto nájde, stále nemajú študenti kde bývať.

mogaa
20. okt 2021

Na tvojom mieste to nechám tak a zasahovať budem až v prípade, že by v byte boli hádky....ak chce párik mať pri sexe publikum - je to ich vec😉aby sa ten chalan presťahovať k iným dvom s ktorými možno ani nevychádza tiež nie je riešenie....nechaj to zatiaľ tak a ono sa to nejako vyjasní samo...mladému len povedz že ju nemôžeš vyhodiť, pokiaľ platí nájom.....to by bolo presne to isté ako keby si jeho nútila aby sa presťahoval do inej izby aby mal "párik" súkromie....najlepšie nezasahovať , teda pokiaľ všetci platia tak ako majú....

autor
20. okt 2021

@taga ako mňa by to asi tiež kúsok nasralo. Ja som tam ženu nechcela, veľmi za ňu prosil, aby mohli bývať spolu. Povolila som. Za dva roky za ňu väčšinu nájmu platil on a nakoniec ju našiel ako spolubývajúcu vykusuje mandle 🤦‍♀️😆. Ale tak dejú sa rôzne veci, kým mi neoznámia, že tam prikvitne miminko alebo čo tak ostanem pokojná 😂

karolinakr
21. okt 2021

Nebud taka pokojna, tí dvaja noví budú chcieť súkromie a nebudu spavať spolu pred tými dvomi donekonečna a ten jeden sam v izbe kralovať, a za dalšie može sa bitka strhnúť, dvaja sokovia na jednom smetisku, stačí , že sa pohádajú, teda maju nervy, že spolu bývajú a prečo by sa henten paroháč mal stahovať do inej izby a uvolňovať ex a milencovi svoju izbu? To by bol blbec, ja na jeho mieste si postavim hlavu, že nikam nejdem, nech oni 4 bývajú vedľa. No máš to ťažké, to neskončí len tak...Alebo ten nový pár nech ide het, si hladať nové miesto a podnájom

aurorastone
17. apr 2022

@tenerifka nás bolo v 3izbaku 8 😁😁😁 3+3+2 a bolo to v pohode,, ako študentom na VŠ nám to vobec nevadilo 🤷‍♀️😁

tenerifka
17. apr 2022

@aurorastone tak kazdy ma ten prah tolerancie niekde inde, dcera bude mat na rok uz asi byt sama pre seba, budeme hladat 2-izbovy(aby mal samostatnu spalñu a v obyvke bude mat priestor na ucenie), pod 1000 eur sa nedostaneme, lebo vsetko v okoli uni su lukrativne stvrte, ale aspoñ bude v cistote a bezpeci

aurorastone
17. apr 2022

@tenerifka no ved jasne, ale fúú ináč riadne palky na 2izbak, my sme vtedy šli tak preto aby to bolo co najlacnejšie, nás to vtedy vychádzalo 50 eur na mesiac na hlavu, ale teda to bolo už dávno 8 rokov dozadu, viem ze sa to nedá porovnavat s cenami teraz a ešte aj v zahraničí, nech sa jej darí hlavne

tenerifka
17. apr 2022

@aurorastone dakujem, Madrid je celkovo velmi drahy, ale dobra stvrt este raz tolko. Ten diplom vsak za to stoji, nie je to rovnake, ako studovat niekde v Hornej-dolnej. Uz ked sa tam hlasila, tak sme vedeli, do coho ideme