Dobrý deň, potrebovala by som sa poradiť, či je možné nasťahovať nájomníkov do domu, ked sú dvaja vlastníci a jeden vlastník domu tam býva a druhy sa odsťahoval a chcel by svoju časť domu dať do prenajmu. či je to možne???? DAKUJEM
ahoj erika, noja si myslim ze toneni mozne ,a ani toneznie dobre ze sa mam delit o svoje s cudzimi ludmi .viem ze aj ti tam mas svoj diel ale cudovala by som sa keby ten druhy to dovolil. mala som taky topodobny pripad chcela som kupit dom ale v tom dvore bol este jeden dom bol to vlastne dvor dvoch bratov a pred stavsi ze ta jedna nam chcela predat svoju cast a ten druhy ze nie ze on stim nesuhlasi ze on si svoju cast udrzi a pritom su k tomu domu 2 vlas.listy a vsetko po2krat plin.hod. vod, atd.... apred sa sme honemohli kupit. a pritom toboldom na zrutenie.ze vraj este pockaju do eura lebo ze bude mat vetcsiu hodnotu.to bolo v novembry .iba tolko. ty by si byvala s cudzimi ludmi? pozdravom simona.
Dakujem vám baby za radu, nejde o mna, kamoška potrebovala poradiť lebo nevie inak "vyhnať" manžela z domu..tak chcela skusiť toto..tri roky na majetkove konanie nechce čakať a sním inak nepohne. Ešte raz dakujem 😉
podla mojho názuru musí byt na to suhlas vsetkých vlastníkov /pokial je stavba uvedena na jednom LV a nema samost. supisne cislo/
zaroven netreba zabudnúť na to ze pri prenajme je potrebne aj prihlasit sa na danovom urade ako prenajimatel
možné to teda je ale so suhlasom vsetkých vlastníkov..