Najlepšie mesto na Slovensku pre život

1. aug 2024

Ahojte ktoré mesto na Slovensku sa vám najviac páči a kde si viete predstaviť žiť?

andreakotesova
1. aug 2024

V roku 1998 som bola na školení v Žiline a vravela som si, že tu by som chcela raz žiť. A podarilo sa 😁

anketkarka
1. aug 2024

Divná otázka. Je to vec vkusu a preferencií. Každému vyhovuje niečo iné pre jeho život.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
1. aug 2024

Na sk bratislava, z eu potom krakov kodan alebo amsterdam 😌

slniecko5
1. aug 2024

Kosice ❤️

mimirka32
1. aug 2024

Jednoznacne Bratislava🥰

tenerifka
1. aug 2024

Pre mña mesto ziadne, ani Granada ci Barcelona. Pre mña je naj na zivot vidiek, z ktoreho som do 30 minut v praci. Nedokazala by som zit v meste v byte, potrebujem ticho, cerstvy vzduch, zahradu s bazenom, vecer na terase vylozit nohy s poharom vina a pozerat na hviezdy..... Mimo prace takto dobijam baterky.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
subartic
1. aug 2024

Kedysi mesto Trenčín , teraz dedina . Ja jednoducho patrím na dedinu, za 5 minút autom som v meste, užívam relatívne ticho , čerstvý vzduch , plody zo stromov a kríkov v záhrade a kľud od detí 🙂 , ktoré sú teraz celé leto vonku s kamarátmi .

liusa82
1. aug 2024

na sk trenčín tam som chodila celé detstvo aj pubertu za sesternicou.A zahraničie Amsterdam,Berlin,Londyn,Helsinky alebo Stockholm.Ešte sa mi páčilo v mexico city,Buenos aires a tadial latinská amerika aj v japonsku je pekne ale tam som bola iba v Tokyo ale dajú sa nájsť aj tam pekne kludné štvrte na život.Len čakám,kedy sa to tu zase zvrhne v hádku ako v diskusii ktoré mesto bolo najhoršie😀

liusa82
1. aug 2024

no a premňa je ešte na sk pekná Banská Bystrica a štiavnica

doriiis
1. aug 2024

Mesto žiadne.Byvam na dedine a vždy keď idem do mesta,som rada,že tam nežijem.

andreakotesova
1. aug 2024

@tenerifka ja bývam v mestskej časti Žiliny. Sú tu len rodinne domy. Na pešo máme plnú občiansku vybavenosť, školu, prácu 👌 zo záhrady mam schodíky do potoka, kúsok od nás je veľká luka a za ňou les.

top_manazerka
1. aug 2024

Z hľadiska pracovných príležitosti a kultúrneho vyžitia je takmer cele SK jedna veľká diera. Všetko je v Ba.

tenerifka
1. aug 2024

@andreakotesova super, to je ideal

tibor79
1. aug 2024

Liptovský Mikuláš, Poprad, Žilina, Ružomberok. Hlavne nič na západe. Podľa mňa je SK krásne od TN na východ. Bývam na západ. SK a nie som tu šťastná. Otázka preferencií. Či uprednostňuješ ruch mesta, infrastrukt.,vybavenosť alebo kľud, prírodu....

bloger
1. aug 2024

Žilina

iv007
1. aug 2024

Trencin, Trnava, Nitra. Pekne historicke mesta a dobra dostupnost dialnic. Je tam kulturne vyzitie aj univerzity.

adeladulova
1. aug 2024

Som zo Žiliny a neľutujem. Prímestská oblasť, do centra bušom 10 min, autom 5 min. Sme akoby na dedine, rodinné domy, kľudne ulice. Blízko obchody, škola škôlka posta atd....práca v centre mesta hocikde sa pozries

uradnikova
2. aug 2024

Za mna iba Piestany

eviulenka
2. aug 2024

To je extremne individualne. Z hladiska pracovnych prilezitosti urcite BA kraj. Ja som z Popradu, byvame pri Senci, robim pre firmu v BA. Mne to vyhovuje, hory mam rada aj turistiku, ale rekreacne, pocasie na severe fakt nemusim, mam rada slnko a teplo, pestujem zeleninu, mame v dedine jazero. Pokial ale mas rada hory, nieco take ta neuspokoji. Pokial ti vadi 35 stupnov, budes stvrt roka trpiet.
Tiez som studovala v Prahe, takze BA je pre mna oproti Prahe prijemne, dost velke, ale ziadne velke mesto, v mensom meste by som uz zit nechcela. Pokial tebe ale vacsie mesta vadia a si z mensieho, logicky opat to nemusi byt pre teba. Tiez zavisi, co robis. Ucitelka v regione je relativne ok, v BA s tym nevyzijes. Potom mas kopu jobov, co su v BA zaplatene celkom slusne, v regionoch tragedia. Velmi velmi zavisi aku mas pracu a aky si typ cloveka, nielen mestsky vs dedinsky, ale aj zimny vs letny.

zuzudrnda
2. aug 2024

Ako Bratislavčanka, kt.tam študovala, žila 2/3 doterajšieho života, si toto mesto posledné roky uzivam ako turistka... Pre mňa su skvelé aktívne malomesta s tradíciou a kultúrou, na ktoré sa viažu rôzne aktivity ...v malomeste žijem kultúrne pomaly viac aktívne ako v BA,je tu infraštruktúra a zároveň si užívam ten polovicny vidiek a pokoj. Keď prídem z BA, a to ju mám veľmi rada, aj napriek tomu,že stráca ducha ako každé veľkomesto s turistami, som rada,že tam už nebývam a mám kľud. Trnava, Štiavnica, Žilina, aj Nové Zámky, Komárno, Stará Lubovna a okolie. Slovensko je ozaj krásne a závisí od priorít - veku,kde sa nám žije najlepsie.