Ahojte ktoré mesto na Slovensku sa vám najviac páči a kde si viete predstaviť žiť?
Divná otázka. Je to vec vkusu a preferencií. Každému vyhovuje niečo iné pre jeho život.
Na sk bratislava, z eu potom krakov kodan alebo amsterdam 😌
Kosice ❤️
Jednoznacne Bratislava🥰
Pre mña mesto ziadne, ani Granada ci Barcelona. Pre mña je naj na zivot vidiek, z ktoreho som do 30 minut v praci. Nedokazala by som zit v meste v byte, potrebujem ticho, cerstvy vzduch, zahradu s bazenom, vecer na terase vylozit nohy s poharom vina a pozerat na hviezdy..... Mimo prace takto dobijam baterky.
Kedysi mesto Trenčín , teraz dedina . Ja jednoducho patrím na dedinu, za 5 minút autom som v meste, užívam relatívne ticho , čerstvý vzduch , plody zo stromov a kríkov v záhrade a kľud od detí 🙂 , ktoré sú teraz celé leto vonku s kamarátmi .
na sk trenčín tam som chodila celé detstvo aj pubertu za sesternicou.A zahraničie Amsterdam,Berlin,Londyn,Helsinky alebo Stockholm.Ešte sa mi páčilo v mexico city,Buenos aires a tadial latinská amerika aj v japonsku je pekne ale tam som bola iba v Tokyo ale dajú sa nájsť aj tam pekne kludné štvrte na život.Len čakám,kedy sa to tu zase zvrhne v hádku ako v diskusii ktoré mesto bolo najhoršie😀
no a premňa je ešte na sk pekná Banská Bystrica a štiavnica
Mesto žiadne.Byvam na dedine a vždy keď idem do mesta,som rada,že tam nežijem.
@tenerifka ja bývam v mestskej časti Žiliny. Sú tu len rodinne domy. Na pešo máme plnú občiansku vybavenosť, školu, prácu 👌 zo záhrady mam schodíky do potoka, kúsok od nás je veľká luka a za ňou les.
Z hľadiska pracovných príležitosti a kultúrneho vyžitia je takmer cele SK jedna veľká diera. Všetko je v Ba.
@andreakotesova super, to je ideal
Liptovský Mikuláš, Poprad, Žilina, Ružomberok. Hlavne nič na západe. Podľa mňa je SK krásne od TN na východ. Bývam na západ. SK a nie som tu šťastná. Otázka preferencií. Či uprednostňuješ ruch mesta, infrastrukt.,vybavenosť alebo kľud, prírodu....
Žilina
Trencin, Trnava, Nitra. Pekne historicke mesta a dobra dostupnost dialnic. Je tam kulturne vyzitie aj univerzity.
Som zo Žiliny a neľutujem. Prímestská oblasť, do centra bušom 10 min, autom 5 min. Sme akoby na dedine, rodinné domy, kľudne ulice. Blízko obchody, škola škôlka posta atd....práca v centre mesta hocikde sa pozries
Za mna iba Piestany
To je extremne individualne. Z hladiska pracovnych prilezitosti urcite BA kraj. Ja som z Popradu, byvame pri Senci, robim pre firmu v BA. Mne to vyhovuje, hory mam rada aj turistiku, ale rekreacne, pocasie na severe fakt nemusim, mam rada slnko a teplo, pestujem zeleninu, mame v dedine jazero. Pokial ale mas rada hory, nieco take ta neuspokoji. Pokial ti vadi 35 stupnov, budes stvrt roka trpiet.
Tiez som studovala v Prahe, takze BA je pre mna oproti Prahe prijemne, dost velke, ale ziadne velke mesto, v mensom meste by som uz zit nechcela. Pokial tebe ale vacsie mesta vadia a si z mensieho, logicky opat to nemusi byt pre teba. Tiez zavisi, co robis. Ucitelka v regione je relativne ok, v BA s tym nevyzijes. Potom mas kopu jobov, co su v BA zaplatene celkom slusne, v regionoch tragedia. Velmi velmi zavisi aku mas pracu a aky si typ cloveka, nielen mestsky vs dedinsky, ale aj zimny vs letny.
Ako Bratislavčanka, kt.tam študovala, žila 2/3 doterajšieho života, si toto mesto posledné roky uzivam ako turistka... Pre mňa su skvelé aktívne malomesta s tradíciou a kultúrou, na ktoré sa viažu rôzne aktivity ...v malomeste žijem kultúrne pomaly viac aktívne ako v BA,je tu infraštruktúra a zároveň si užívam ten polovicny vidiek a pokoj. Keď prídem z BA, a to ju mám veľmi rada, aj napriek tomu,že stráca ducha ako každé veľkomesto s turistami, som rada,že tam už nebývam a mám kľud. Trnava, Štiavnica, Žilina, aj Nové Zámky, Komárno, Stará Lubovna a okolie. Slovensko je ozaj krásne a závisí od priorít - veku,kde sa nám žije najlepsie.
V roku 1998 som bola na školení v Žiline a vravela som si, že tu by som chcela raz žiť. A podarilo sa 😁