Ahojte, vedeli by ste mi poradiť vašu najobľúbenejšiu kávu z obchodov ako lidl/kaufland/tesco (viem že je to veľmi individuálne..) Doteraz som kupovala Jacobs Barista Espresso ale uz v 3/5 balení som našla deravé zrná asi od červíkov 🙈 ja viem že kvalitné kávy skôr najdem mimo týchto reťazcov, do káv sa až tak nevyznám skúšala som este Lavazzu ale chutila mi ešte menej ako táto jacobs
Uff, v Bille sa da obcas kupit Zlate zrnko. Ked uz nic ine, tak radsej toto ako beznu supermarketovu kavu. Ak by som ale nemala na vyber a pod hrozbou niecoho strasneho by som musela kupit kavu z Tesca, tak asi Lavazzu. Co viem, ze urcite nie, je Starbucks a Lucaffe. Neskutocne spalene a smradlave.
Tschibo Barista
Ale kupujem ju v Nemecku. U nas 1kg 19€, v akcii 15,9€. Ta ista v DE 16€, v akcii 12€.
Ja kupujem iba Illy
Ziadnu, v retazcoch ziadnu kvalitnejsiu kavu nepredavaju.
Ja kupujem len mletú kávu alebo instantnú - dobrá bola Strasbucks tam je viac druhov a tiež Davidoff býva 100g , aj viac druhov, tú nám dali na povzbudenie aj na jednodňovej chirurgii na druhý deň po operácii.
Nam chuti Lavazza cierna a zlata, kupujeme kilove balenie, vacsinou na Alze. Neviem, ci ju maju aj v Tescu a pod. .
V DM maju tiez Zlate zrnko
Si nejako nútená kúpiť kávu v reťazcoch? Áno, aj ja som kedysi kupovala tam, ale potom som začala skúšať kávy z praziarmi...a našla som si "svoju" - napr. teraz v akcii za 17,50, doprava zdarma. Je jasné že chuť je úplne iná a výrazný rozdiel je už pri prvom pohľade na zrná - rovnaké, celé, nezhorene... Radšej si pár € priplatim a mám kvalitu a nie niečo čo sa iba tvári ako káva.
Mne z retazcovych chutí káva mistral (classic espresso).. ešte ok je Tchibo barista alebo v jednote kupujem limitky popradskej
Mne chuti Lavazza Oro, ale naposledy som dostala od kamošky Popradsku creama Ethiopia a chutila vynikajúco.
kto chce dobrú kávu,čítajte tu.Robia aj recenzie.
www.blogokave.sk
Raz som obednala Zlate zrnko a naozaj ta kava bola ina ako z retazcov. Muz priniesol z rakuska teraz tchibo barista a tu sme aj u nas kupovali, ale teda rozdiel bol citit velky. U nas uz nekupujem po skusenosti s tym ze staru preslu zrnkovu kavo stiahnu z predaja po dobe spotreby a vyrobca si ju len prebali do cerstveho obalu ;) tak asi tam bude ten rozdiel v kvalite....
Mne chuti Lavazza Rosa, Tchibo crema. Kupujem podla toho co je v akcii