Najlepší eco prášok a čistič škvŕn podľa vašich skúseností

kaselka
24. jan 2012

Ahojte, chcela by som sa spýtať na vaše skúsenosti s týmito výrobkami. Ktorá značka je podľa vás najlepšia a osvedčila sa vám a prádlo aj pekne vyperie. Malá má ekzém a predsa len tieto prášky nie sú také agresívne ako klasické. Doteraz som prala aj s pracou guľou Biowashball no podľa najnovších výsledkov D-testu vraj všetci čo ju používame perime len v čistej vode 😠 čo ma veľmi sklamalo no to by som tu riešiť nechcela. Poteším sa a snáď nie len ja každému dobrému typu 🙂

jaminama
25. jan 2012

...ahoj, predtým som vždy používala len ariel, alebo persil, ale odkedy som sa zaregistrovala v Dedre, používam všetky čistiačky a aj prášky a gely na pranie len od nich. Je to česká značka ekologickej drogérie a väčšina výrobkov je vysoko koncentrovaná a zároveň šetrná... 🙂 Takže aj gely na pranie, aj prášky majú síce menšie balenia, na aké je človek zvyknutý z obchodu, ale do prania sa pridáva len malé množstvo a účinok je skvelý. Je tam aj rada na citlivú pokožku-úplne bez parfemácie, používaju ju kočky aj pre bábätká. Dokonca som viac krát čítala názor, že pri používaní práškov a aviváží z Dedry sa problémy ako ekzém a pod. zlepšli 🙂 . Samozrejme že každá pokožka je iná, takže čo je dobré mne, nemusí sedieť tebe 😉 , takže zrejme ti nezostáva iné len skúšať a nájsť si to svoje naj 😅

kaselka
autor
25. jan 2012

@jaminama Ahoj, tak to si určite pozriem nikdy som o nich nepočula. Dík za typ. 😉

jaminama
26. jan 2012

@kaselka ....tak to si teda určite pozri 🙂 🙂 , tú drogériu ti môžem s kľudným svedomím doporučiť (registrovaní môžu mať zľavu až 25%) . A okrem drogérie tam majú aj veľa krásnych vecičiek, či do kuchyne, bytových aj módnych doplnkov 😵 .

kaselka
autor
29. jan 2012

Halóóó, to už nikto neperie eco??? 😢

ikke
29. jan 2012

@kaselka frosch, na slovensku dostat v DM drogeriach ale aj v niektorych inych obchodoch, napr. tesco, kaufland. aj mnohe veci z DM-ich vlastna znacka su eko. len neviem, ci su priamo antialergicke...
alebo podom drahsie su veci od Ecover, tiez dostat napr. v DM.

kaselka
autor
29. jan 2012

@ikke Dík, tieto poznám myslela som či sa nenájde ešte aj niečo iné a niekým dobre odskúšané. Ale aj tak vďaka 😉

albireo
29. jan 2012

Pouzivam Ecover, hlavne,ked sme na Slovensku. V Dansku periem v Neutrale. Netusim, kde vsade inde sa da kupit. Perie OK,.

horalka777
30. jan 2012

Bieliaci prášok - perkarbonát sodný + ocot (alebo aj bez octu).

kaselka
autor
30. jan 2012

@horalka777 Puer používam 😀 , ale nie s octom. To miešaš spolu na nejakú kašičku ktorou potrieš škvrny, alebo to jednoducho pridávaš jedno aj druhé do prania?

kaselka
autor
30. jan 2012

@albireo skúsim pozrieť aj toto. Díky 🙂

kaselka
autor
30. jan 2012

@ikke Túto tému som veru ešte nepozerala 🙂

ichbinich
30. jan 2012

@kaselka: Ak ti ide najma o ekzem, tak skus Ultra Sensitiv seriu z DM-ka, vlastna znacka DenkMit. Maju prasok na biele, tekuty prostriedok na farebne a avivaz. Ja som to pouzivala v prvych mesiacoch na maleho vecicky, potom som prestupne presla na normal, kedze nikto z nas nema problemy.
Ta seria je aj odkusana a odporucana nemeckou spolocnostou pre neurodermitidu.
Ak ti ide namja o eko, spytaj sa v danej teme 😉

horalka777
30. jan 2012

@kaselka ak ocot, tak do priehradky na aviváž, zo 2 polievkové lyžice. Z takej kašičky by ma asi naplo 😅

kaselka
autor
30. jan 2012

@horalka777 😀 😀 😀

kaselka
autor
30. jan 2012

@ichbinich Vďaka za typ. Pozriem si aj toto. 🙂

dedian
4. feb 2012

@kaselka , ,nas maly ma atopicky ekzem, doteraz som pravala v orechoch ale pradlo ostava mierne zosivnute, skusila som aj pracie gule ale nic moc...teraz nedavno som zacala skusat somat a zatial je to ok... inak ja ocot pouzivam do prania bezne... ale v kazdom pripade sa chystam do rakuska skusit nejaky eco prasok odtial...

lujko
3. jún 2014

@horalka777 prosim ta kde sa da na slovensku kupit perkarbonat diki

bubu62
27. jan 2018

vyborny eko prasok mame v eurone..