Ahojte, chcela by som požiadať o radu. Našli sme vonku vážne zanedbané Mačiatko, dost vychudnuté. Brali sme ju aj k veterinárke dostala léky a tak. Ale stále ma neskutočné hnačky, doktorka povedala že má jest hlavne granule a suché kuracie. No problém je že ja do nej neviem dostať vôbec granule. Pravdepodobne ich nikdy ani nejedla keď bola na ulici a ja už som zkušala všetky druhý mačacích granúl snáď. Vždy k tomu len čuchne a Kuka na mňa ako keby som sa zbláznila. 😅.
Ďakujem.
Rano a vecer kapsicku alebo varene a cez den granulky, ked bude hladne, bude zrat, hlavne nech ma vodicku... my sme na granulky ucili, ze sme ich zaliali troskou kuracieho vyvaru, to uz bolo mnam zrazu... po case zrali aj suche, dlho to netrvalo... tie hnacky viete, s coho ma? Parazity urcite poriesil lekar, hlavne ziadne mlieko...
@anjelicek26 veterinárka povedala zle má velmi rozbitý tráviaci, a preto ich má. Ani kapsičky jej dávať nemáme len suché masu aby hnačky nemala. A že to trvá velmi dlho než přestanu. Ale myslím si že moc Dobre vieme ako dopadajú mačiatka s hnačkami. Mame od doktorky aj vitamínové pasty. Ako nehovorím je živá, hraje si. Ale tie hnačky no.
Na hnacku su granule najhorsie, prave ked ma rozbity trakt plus infekcia tam, potrebuje nejaku lahkostravitelnu zivinu, kupte jej nejake gastrointestinalne kapsicky. Alebo kuracie varene masko, ano. S granulami pockajte.
Ak dostalo lieky, ta hnacka by mala za den max dva ustat. Dufam ze dostala lieky okrem vitaminovej pasty.
Ak aj vyzera zubozene, nebojte sa, macky sa velakrat dostanu z takych stavov co by clovek ani nepovedal, keby nezazije 🙂
myslim si, ze skor by ste jej mohli uvarit ryzu a napriklad ju zaliat s trochou vyvaru . ak je ale cula a hrava, tak je to podla mna dobre znamenie. ono aj tie granulky treba skusit obmenit, lebo niekedy nemusi ani samotna znacka vyhovovat
My sme takto mali takmer presne pred rokom. Mohla mat tak 4 mesiace, tiez vychudnuta a vyhladovana a tiez hnackovala. My sme ale davali aj taku macaciu "pasteku", tak som jej granule daval nastrkane do tej pasteky. Skuste aj ine granule, nasa obcas este tiez prebera. Ale ak bola hladna, zjedla aj ohrdnute. Kym sa fakt dala dokopy tak to trvalo viac ako mesiac. Prve dva-tri tyzdne iba jedla a spala a teda chodila na zachod. Fakt nic ine.
@lennyd23 Hlavne neskúšajte bezhlavo rôzne značky. Maca s gastro problémami potrebuje kvalitné krmivo od veterinára, čiže pýtajte granule od veterinára. Kľudne choďte k inému, keď vám táto žiadne nedoporucila. Nemôžete striedať krmivo. Potrebuje kvalitnú a výživnú stravu jedného druhu, pokým sa jej trávenie neupravi. Zažili sme to u našej poslednej mačičky z útulku. Cca rok bola na špeciálnych granulach bez mäsa. Inak hnačky ako hrom.
náš kocúr keď mal hnačky, a zvracal, od veterinára dostal toto https://www.spokojnypes.sk/royal-canin-vhn-feli..., plus sme mu do toho miešali probiotiká tuším tieto https://www.vaschovatel.sk/105886-purina-ppvd-f....
@lennyd23 pekne od vás, že ste jej pomohli♥️
Skús jej ich namočit do vody , keď sme našli šteniatka tak sme dávali