mám iphone, idem si ho nabiť. mám 80% strašne dlho, viem že toc je kvôli tomu optimálnemu nabíjaniu no zrazu mi ukazuje 79% a to sa mi ukazuje že nabíja. a chvíľu počkám a zas 78%
Pozri Nastavenia / bateria - a tam je nieco ako zdravie baterie (neviem ako je to presne po slovensky - mam ho v anglictine). V percentach tam je kapacita baterie. Ak je to pod 80% tak ta baterka je na odpis. Ale toto co popisujes je skor optimalizovanie nabijania. Mal by sa naucit, ako mobil nabijas - a napriklad ked nabijas stale v noci, tak mobil sa dobije na 80%, potom prestane nabijat, a poslednych 20% dobije tesne pred budikom. Setri sa tak baterka. Ak ti to ale blbne, tak to vypni. Je to v tom istom menu.
No tak počítam s tým, že buď nie je dobrá baterka alebo nabíjačka. Vyskúšaj ešte nejakú inú nabíjačku a ak nie, tak potom bude v háji baterka
vypni tu hlupost optimálneho nabíjania,to len ničí batériu,pretože to ukončuje nabíjanie pri určitom stave a potom začne odznova,aby si mala v stanovený čas batériu nabitu na 100%. Takže jedeno nabitie su prakticky 2 nabíjacie cykli. Ked nepomože vypni wifi a mobilné dáta a vyskušaj inu nabíjačku.
Bud uz vyšlahana baterka (stara), alebo appka hoci "v pozadi" ktora zere privela energie..tiez ak nabijas napr cez notebook nemusi mat dost energie na "vsetko", chybna nabijacka,kablik,adapter...