Na Slovensku nemáme správny obraz úspešného človeka. Ani ja som ho nemala, kým ma môj DE šéf neposlal na niekoľkoročný kurz Leadershipu do CH. Učila som sa pravidlá a múdrosti od leadrov z rôznych oblastí a som vďačná, že som v živote dostala možnosť vidieť veci inak.
Úspech je v prvom rade ZDRAVIE, fyzické aj duševné. Bez neho nemá nič zmysel.
Dlhodobý úspech je robiť DOBRÉ veci DOBRÝM spôsobom.
Oskar Rosza je pre mňa mementom: on spravil možno dobrú vec (to nech posúdia odborníci) ale zlým spôsobom. Jeho ego mu bráni v pokore a slušnosti. On si možno myslí, že je úspešný, no dlhodobý úspech to nebude. O pár rokov skončí ako Mečiar. (Zatrpknutý v teplákoch vo svojej Electre).
Ešte to má v rukách, ešte sa môže ospravedlniť obom stranám. Veľkú šancu tomu ale nedávam.
Prajem všetkým dlhodobo úspešný život!
Oskar je produkt doby a tejto vladnej luzy. Hymnu som nepocula a ani nechcem pocut. Hanbim sa, ze som slovenka. Z tejto mafie este nikdy nic dobre nevzislo. Podporuju podpriemer a bezcharakternost, prizemnost a tupost. A podla ich preferencii je vidie ako na tom je Sk inteligencne.
Ja mám pocit, že na Slovensku sa rodia deti len na rozptyl do sveta. Čo šikovné, to ide preč. Sme zatrpknutí, neprajní, každý so svojou nezlomnou pravdou, bez tolerancie, pokory či elementárnej slušnosti. Bohužiaľ, nedozretí.
@stanulienkat lepšie by som to nenapisala
Uspech ma predsa pre kazdeho cloveka inu definiciu a tak je to spravne. Na to netreba ziaden specialny kurz, bohate staci zdravy rozum.
@dskjhfdlkdjhl Vieš prečo treba kurz?
Lebo zdravý rozum to vie pomenovať, napísať na papier, odborník a správne okolie Ti vie pomôcť to aj žiť. V dospelosti je ťažšie sám seba vychovávať.
@veklipo ja si to nemyslim, ale hadat sa nebudem😉
wtf 😂😂😂
@dskjhfdlkdjhl asi si so sebou spokojná. To je skvelé!
Zdravý sedliacky rozum Ti ale určite povie, že každý človek ľahšie vidí chyby na iných ako na sebe. Vratane Teba aj mňa
A kto vie správnu definíciu čo je dobré a správne, čo je dobré okolie? Nikto. A takéto kurzy sú podľa mňa len o peniazoch. Ja som našla veľa múdrostí hlavne v knihách, podcastoch o neurovede, či už neurobiológov alebo neurochirurgov ako ľudský mozog/neurosystém/psychika pracuje, čo mu prospieva atď. a potom aj iných úspešných ľudí či už po osobnom stretnutí alebo z iných zdrojov. Podľa mňa čím širší pohľad a perspektívu má človek tým lepšie, určite minimálne pre mňa by nebolo správne zastávať len jeden pohľad jednej skupiny ľudí a podľa toho sa riadiť.
@dskjhfdlkdjhl Presne tieto kurzy su ako sekty .. Aby sa Niekto obohatil . Ten co tie kurzy robi . V USA to frci vselijaki televangelist- kecaju o Bohu laske ako byt stastny zaspievaju showky robia a vsetko je to len o $ . Este ti tu Niekto bude tvrdit ze bez dakeho kurzu nevies kde je sever a nevies o com je zivot co je dolezite. Mna to az irituje ako sa vedia prizivit na ludskej slabosti . Vacsinou ziskaju labilne jedince co sa v zivote trapia lebo nevedia pouzivat svoj rozum.
je super, ze si sa mala moznost zucastnit tychto leadership veci. Ono to vobec nie je zle. Urcite by sa ti pacil event s Tony Robbins.om. Neviem ale ci ich este robi alebo ako prebiehaju teraz, ale takych 17r spat to bola parada 🙂 Neviem ci aktivne je niekto, kto robi takze zaujimave eventy ake robil prave on.
@miadi nie je to pravda. Nema to s nabozenstvom nic spolocne. Su to velmi dobre kurzy kde robia ludia zaujimave veci, posuvaju hranice a spoznavaju sami seba. Ale treba vediet kam a ku komu ist. Ked je event vyborne spracovany, pripraveny a vedu ho fajn ludia tak je to zazitok ktory dokaze pozitivne ovplyvnit cloveka na roky.
@miadi Tak vies, teraz mnohi potrebuju navod na kazdu blbost, takze sa ani nedivim, ze sa najdu taki, ktori bohatnu na blbosti inych. Samozrejme, ucastnici tychto kurzov si to nepriznaju a asi ani nema zmysel im cokolvek objasnovat😉
@kittykat22 Ja nehovorim ze je to o nabozenstve pointa je rovnaka . Kto chce nech ide ale naco to vnucovat ako jehovista ? Este tu tvrdi ze bez toho kurzu nevies ako źit . Potrebujes odbornika aby ti to vysvetlil to je uz drzost. Niekto to Mozno potrebuje ale nie kazdy . A uražat cloveka co to nechce = asi sa dost nenaucil ako žit a nechat žit. Potrebuje este vselijake kurzy.
@miadi
@dskjhfdlkdjhl
Všetko človeka vie aj posúvať. Ja som silné racionálny typ osoby, čo mi spôsobuje neraz utrpenie v tejto spoločnosti, ale rada čítam, či počúvam podcasty, pri ktorých rastiem, obrusujem sa, učím sa niečo nové. Nemám problém priznať, že sa aj v živote utapam, aj plačem, som hypersenzitivna ale som to ja.
@veklipo ocividne si sa to este vobec nenaucila precitaj si este raz co si odpisala
@dskjhfdlkdjhl
@zmrzlinka2021 vsetko co si clovek vyberie nie ze mu Niekto zacne manipulativne vnucovat svoj nazor ze bez dakeho kurzu nic nevies.
@zmrzlinka2021 Samozrejme, clovek sa uci stale, ale napr., co sa tyka uspechu-tam treba zivotne skusenosti a nie kurzy.
@miadi tak ona nikomu nic nevnucuje. Napisala volne pristupnu diskusiu a kto chce reaguje a kto nechce, tak nereaguje. Neviem preco pises tak agresivne na jej adresu. Keby ti od autorky diskusie dostala nevyziadanu priamu spravu - ok. Ale diskusia je volna. Nemusis prispievat. A uz vobec ju nemusis ponizovat. Tak prisla z kurzu, je plna dojmov a ma pocit, ze to co vie moze pomoct aj inym k lepsiemu životu. Ved napisala same pekne a koniec koncov aj pravdive veci. Nechapem ten utok ktory tu proti nej ides.
Ona kurz nevnucuje, nepozyva, a nechce ani peniaze. Nechapem ten tvoj hate.
@kittykat22 Dakujem
@miadi tak s niečím takým som sa ja osobne nestretla. Ale tak ja si zo žiadneho spikra nerobím poloboha.
@dskjhfdlkdjhl len nie každý využije tie životné skúsenosti vo svoj prospech
@veklipo posli odkaz na ten kurz.