ahojte stala sa mi taka vec ze nezavisle od seba mi 3 mamicky poslali balicky(ako listovu zasielku)kazda v iny den prvy 15.11 druhy 19.11 a treti 21.11 ten bol poslany 1,t a tie 2 obycajne a do dnesneho dna som nedostala ziadne oznamenie a ani zasielku 😠 dnes som bola na poste a ze pokial nemam od toho papier to nemaju ako najst len na moje naliehanie to pani isla hladat(take hladanie nic moc) a ze oni tam nic nemaju tak som volala na staznosti a tam ta ista pesnicka ako na poste a ze ci nenapisali zlu adresu a ja ze vsetky 3 by napisali zlu adresu hmmm😠 😠 tak som nahnevana a nejde mi do hlavy ako je mozne ze mi zmizli 3 zasielky aj ked hodnota tych zasielok nebola velka ale ide o to ze keby jedna tak si poviem ok stava sa ale 3 naraz to je uz sila ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ stalo sa to niketorej z vas?
a prave pre toto posielam vsetko doporucene, ono sa to bude tazko vysvetlovat hlavne tym maminkam, ktorym balicek neprisiel, mozu ti verit aj nemusia a na poste je nulova sanca, ze ti tie zasielky najdu..... dufam, ze sa to vyriesi nejakym sposobom.....
@natalii6 poštovné je síce drahé, ale za obyčajné zásielky nikto neručí, nedajú sa ani nikde v systéme dohľadať, preto už tých pár centov naviac radšej obetovať a jednak vidím, kde tá zásielka je, a po druhé, keby sa aj stratila, je tam náhrada okolo 12€ ... ja štandardne posielam balíčky doporučene, ale na výslovnú žiadosť kupujúcej som ochotná poslať aj obyčajne - tam ale odovzdaním na pošte to pre mňa končí a bohužiaľ, nie je v mojich možnostiach prípadnú stratu riešiť...
@natalii6 Stalo sa mi raz, bol to balíček v hodnote 20 e, a keďže som to mamine poslala obyčajne bez dohody s ňou, peniažky som jej vrátila, takže čistá strata pre mňa. Preto už nikdy obyčajne, mám to aj v podmienkach (ktoré aj tak nikto nečíta ☹ ). A keď mamina tvrdošijne trvá na svojom, tak jej veľmi jasne a zrozumiteľne napíšem, že riziko prípadnej straty berie na seba.
Skutočne sa neoplatí šetriť na poštovnom!!!. A zvlášť nie teraz pred Vianocami, keď je nápor. Pošta berie aj brigádnikov a pokušenie je asi veľmi silné.
Samozrejme nie je žiadna záruka, že sa nestratí aj doporučená zásielka, ale stáva sa to podstatne menej často a je tam možnosť reklamácie a ak ju uznajú, tak sa vráti aspoň nejaké odškodné.
raz dávno nám na pošte vykradli balík 🙂 Ale Tvoje sa snáď ešte nájdu, možno ich naložili na "zlý vlak" 🙂
dievcata ja viem ze ked sa posiela obycajne je to na moje riziko ale aby z 3 zasielok neprisla ani jedna to je zvlastne a to uz nie je podla mna nahoda a doteraz mne a aj inym co som posielala prislo vzdy vsetko..ta nasa posta uz jej nedvoverujem
@natalii6 Podaj pisomnu staznost, oni to musia preverit. Aspon na nasej poste to tak urobili. Dostali sme noveho postara a prestali nam chodit zasielky zo zahranicia. Obcas sa stalo, ze sa nejaka stratila, ale potom presne ako u teba, asi 4 naraz za sebou. Tak sme sa nastvali, manzel tam cely nasrdeny zavolal..Islo o zasielky z Ciny, takze si asi niekto na poste myslel bohvieake elektronicke veci tam su.
Po nasej staznosti asi tri dni nam "nahodou" prisli vsetky naraz. Otvorene a zalepene. Takze tak, neviem, kto to otvoril, ci postar, ci pracovnicky na nasej poste, ci este v Cine.. Ludia su vselijaki. A neberiem argument, ze kym to nie je doporucene, tak je to na vlastne riziko. Ved predsa platim aj za obycajne zaslanie, nie? Tak ked nevedia zabezpecit sluzbu na 100%, nech ju daju zadarmo.
Tiez som si cez bazar nenechala nic poslat obycajne, lebo ved vieme. Obzvlast tucne zasielky sa lubia postracat. A to uz je otazka skor na svedomie pracovnikov na poste, ze.
Nejdem obvinovat vsetkych pracovnikov posty ale nie raz sa mojej mame stalo, ze balik dostala otvoreny (akoze sa poskodil) a nejake veci z neho aj chybali. Mama sa tam potom bola ztazovat, ze ci pred tym ako balik preberie si ho tam ma dat prevazit. Samozrejme odpoved:' vypadnut to mohlo hocikde' (nie ked to ja balim). Takze aj doporucene baliky nechodia tak ako maju.
Ale nie vzdy to tak je, vacsinou chodia v poriadku a to ich davam posielat len obycajne zo zahranicia.
@bosoriak balíky z číny ti mrkaju aj colníci predsa 😉
@natalii6 možno ti ešte dorazia,teraz pred sviatkami baby už začína chaos ,aj prvá trieda mešká,treba s tým rátať,e shopy tiež nestíhaju,zavalená pošta z každej strany balíčky pred sviatkami,ja som z toho dovodu,už týžden -dva pred sviatkami nič nikomu neposielala ani neobjednávala ,tam je normálne ,že to mešká,nestihne prísť a suhlasim s babami,obyčajne sa fakt neopláca,radšej tých pár centov doplatiť
@barcelona94901 Ano, ale az od urcitej sumy. Nebudu predsa otvarat kazdy balik z ciny, ktory ma na obale hodnotu 5 dolarov. Samozrejme, mohli to byt aj oni. Ale colnici ak to zadrzia na colnici, tak poslu oznamenie a idem si tam po to, zaplatim clo a dan alebo iba dan a je to vsetko oficialne.
Islo o to, ze zrazu po nasej staznosti nam prisli vsetky 4 balicky. 🙂
@barcelona94901 ak balíček otvoria colníci, tak ho prelepia aj ich špeciálnou páskou plus ak to prejde bez cla a dph, tak je tam aj nálepka "bez colného dlhu", takže to vieš hneď, že ho otvárali práve tam...
@bosoriak hocikedy otvoria aj balíček s hodnotou 5€, oni totiž neriešia len hodnotu zásielky, ale aj jej obsah, pokiaľ by tam bolo niečo nedovolené hoci len za 1€, môžu ťa predvolať na colné konanie...
@natalii6 tak potom sa skus dohodnut s tymi mamickami co ti to poslali, aby podali na poste staznost, inac sa tomu velmi pomoct neda........ urcite je to zvlasne, ze 3 zasielky po sebe ti neprisli, nemate noveho postara postarku? nechcem osocovat pracovnikov posty, ale mali sme aj u nas pripad, ked pani postarka otvarala listy, po niekolkych staznostiach ju odvolali inam, ci to tam pokracovalo, alebo nie to uz neviem, inac ta zena bola od nas z dediny 😒
@bosoriak hocijaký,aj za dolár otvoria 😉
@barcelona94901
Ved ok, ale ako vravi @sissy27 musia tam dat nejaku znamku toho, ze to otvorila prave colnica. Ale priznam sa, este sa mi nestalo, ze by mi otvorili balik s takymito malymi sumami a to si ich davam posielat dost casto.
@bosoriak mne otvorili,nikdy nebol ale problem 😉 ved nekupujem žiadné fačky či herák 😀
@natalii6 ak poslali balíčky doporučene, teoreticky by si mala vedieť zistiť, podla čísla zásielky, kde sa mometnálne nachádzajú.....ale ak nie, tak to teda neviem....na pošte pracujú tiež ludia, a človek je tvor omylný....niečo sa však stať muselo, alebo sa niečo z celého toho procesu "nestalo" vôbec