Na pošte sa stratili tri moje zásielky

natalii6
26. nov 2013

ahojte stala sa mi taka vec ze nezavisle od seba mi 3 mamicky poslali balicky(ako listovu zasielku)kazda v iny den prvy 15.11 druhy 19.11 a treti 21.11 ten bol poslany 1,t a tie 2 obycajne a do dnesneho dna som nedostala ziadne oznamenie a ani zasielku 😠 dnes som bola na poste a ze pokial nemam od toho papier to nemaju ako najst len na moje naliehanie to pani isla hladat(take hladanie nic moc) a ze oni tam nic nemaju tak som volala na staznosti a tam ta ista pesnicka ako na poste a ze ci nenapisali zlu adresu a ja ze vsetky 3 by napisali zlu adresu hmmm😠 😠 tak som nahnevana a nejde mi do hlavy ako je mozne ze mi zmizli 3 zasielky aj ked hodnota tych zasielok nebola velka ale ide o to ze keby jedna tak si poviem ok stava sa ale 3 naraz to je uz sila ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ stalo sa to niketorej z vas?

mimka11111
26. nov 2013

@natalii6 ak poslali balíčky doporučene, teoreticky by si mala vedieť zistiť, podla čísla zásielky, kde sa mometnálne nachádzajú.....ale ak nie, tak to teda neviem....na pošte pracujú tiež ludia, a človek je tvor omylný....niečo sa však stať muselo, alebo sa niečo z celého toho procesu "nestalo" vôbec

jaja28
26. nov 2013

a prave pre toto posielam vsetko doporucene, ono sa to bude tazko vysvetlovat hlavne tym maminkam, ktorym balicek neprisiel, mozu ti verit aj nemusia a na poste je nulova sanca, ze ti tie zasielky najdu..... dufam, ze sa to vyriesi nejakym sposobom.....

sissy27
26. nov 2013

@natalii6 poštovné je síce drahé, ale za obyčajné zásielky nikto neručí, nedajú sa ani nikde v systéme dohľadať, preto už tých pár centov naviac radšej obetovať a jednak vidím, kde tá zásielka je, a po druhé, keby sa aj stratila, je tam náhrada okolo 12€ ... ja štandardne posielam balíčky doporučene, ale na výslovnú žiadosť kupujúcej som ochotná poslať aj obyčajne - tam ale odovzdaním na pošte to pre mňa končí a bohužiaľ, nie je v mojich možnostiach prípadnú stratu riešiť...

caoli
26. nov 2013

@natalii6 Stalo sa mi raz, bol to balíček v hodnote 20 e, a keďže som to mamine poslala obyčajne bez dohody s ňou, peniažky som jej vrátila, takže čistá strata pre mňa. Preto už nikdy obyčajne, mám to aj v podmienkach (ktoré aj tak nikto nečíta ☹ ). A keď mamina tvrdošijne trvá na svojom, tak jej veľmi jasne a zrozumiteľne napíšem, že riziko prípadnej straty berie na seba.
Skutočne sa neoplatí šetriť na poštovnom!!!. A zvlášť nie teraz pred Vianocami, keď je nápor. Pošta berie aj brigádnikov a pokušenie je asi veľmi silné.
Samozrejme nie je žiadna záruka, že sa nestratí aj doporučená zásielka, ale stáva sa to podstatne menej často a je tam možnosť reklamácie a ak ju uznajú, tak sa vráti aspoň nejaké odškodné.

sveta27
26. nov 2013

raz dávno nám na pošte vykradli balík 🙂 Ale Tvoje sa snáď ešte nájdu, možno ich naložili na "zlý vlak" 🙂

natalii6
autor
27. nov 2013

@jaja28 ahoj ja som pisala ze tie balicky neprisli mne 😠 a nie im tak ze vysvetlovat im ja nic nemusim len ide oto ze z 3 nedorazil ani jeden to mi je cudne 😒

natalii6
autor
27. nov 2013

dievcata ja viem ze ked sa posiela obycajne je to na moje riziko ale aby z 3 zasielok neprisla ani jedna to je zvlastne a to uz nie je podla mna nahoda a doteraz mne a aj inym co som posielala prislo vzdy vsetko..ta nasa posta uz jej nedvoverujem

bosoriak
27. nov 2013

@natalii6 Podaj pisomnu staznost, oni to musia preverit. Aspon na nasej poste to tak urobili. Dostali sme noveho postara a prestali nam chodit zasielky zo zahranicia. Obcas sa stalo, ze sa nejaka stratila, ale potom presne ako u teba, asi 4 naraz za sebou. Tak sme sa nastvali, manzel tam cely nasrdeny zavolal..Islo o zasielky z Ciny, takze si asi niekto na poste myslel bohvieake elektronicke veci tam su.

Po nasej staznosti asi tri dni nam "nahodou" prisli vsetky naraz. Otvorene a zalepene. Takze tak, neviem, kto to otvoril, ci postar, ci pracovnicky na nasej poste, ci este v Cine.. Ludia su vselijaki. A neberiem argument, ze kym to nie je doporucene, tak je to na vlastne riziko. Ved predsa platim aj za obycajne zaslanie, nie? Tak ked nevedia zabezpecit sluzbu na 100%, nech ju daju zadarmo.

Tiez som si cez bazar nenechala nic poslat obycajne, lebo ved vieme. Obzvlast tucne zasielky sa lubia postracat. A to uz je otazka skor na svedomie pracovnikov na poste, ze.

marika80
27. nov 2013

Nejdem obvinovat vsetkych pracovnikov posty ale nie raz sa mojej mame stalo, ze balik dostala otvoreny (akoze sa poskodil) a nejake veci z neho aj chybali. Mama sa tam potom bola ztazovat, ze ci pred tym ako balik preberie si ho tam ma dat prevazit. Samozrejme odpoved:' vypadnut to mohlo hocikde' (nie ked to ja balim). Takze aj doporucene baliky nechodia tak ako maju.
Ale nie vzdy to tak je, vacsinou chodia v poriadku a to ich davam posielat len obycajne zo zahranicia.

barcelona94901
27. nov 2013

@bosoriak balíky z číny ti mrkaju aj colníci predsa 😉

barcelona94901
27. nov 2013

@natalii6 možno ti ešte dorazia,teraz pred sviatkami baby už začína chaos ,aj prvá trieda mešká,treba s tým rátať,e shopy tiež nestíhaju,zavalená pošta z každej strany balíčky pred sviatkami,ja som z toho dovodu,už týžden -dva pred sviatkami nič nikomu neposielala ani neobjednávala ,tam je normálne ,že to mešká,nestihne prísť a suhlasim s babami,obyčajne sa fakt neopláca,radšej tých pár centov doplatiť

bosoriak
27. nov 2013

@barcelona94901 Ano, ale az od urcitej sumy. Nebudu predsa otvarat kazdy balik z ciny, ktory ma na obale hodnotu 5 dolarov. Samozrejme, mohli to byt aj oni. Ale colnici ak to zadrzia na colnici, tak poslu oznamenie a idem si tam po to, zaplatim clo a dan alebo iba dan a je to vsetko oficialne.
Islo o to, ze zrazu po nasej staznosti nam prisli vsetky 4 balicky. 🙂

sissy27
27. nov 2013

@barcelona94901 ak balíček otvoria colníci, tak ho prelepia aj ich špeciálnou páskou plus ak to prejde bez cla a dph, tak je tam aj nálepka "bez colného dlhu", takže to vieš hneď, že ho otvárali práve tam...
@bosoriak hocikedy otvoria aj balíček s hodnotou 5€, oni totiž neriešia len hodnotu zásielky, ale aj jej obsah, pokiaľ by tam bolo niečo nedovolené hoci len za 1€, môžu ťa predvolať na colné konanie...

jaja28
27. nov 2013

@natalii6 tak potom sa skus dohodnut s tymi mamickami co ti to poslali, aby podali na poste staznost, inac sa tomu velmi pomoct neda........ urcite je to zvlasne, ze 3 zasielky po sebe ti neprisli, nemate noveho postara postarku? nechcem osocovat pracovnikov posty, ale mali sme aj u nas pripad, ked pani postarka otvarala listy, po niekolkych staznostiach ju odvolali inam, ci to tam pokracovalo, alebo nie to uz neviem, inac ta zena bola od nas z dediny 😒

barcelona94901
27. nov 2013

@bosoriak hocijaký,aj za dolár otvoria 😉

bosoriak
27. nov 2013

@barcelona94901
Ved ok, ale ako vravi @sissy27 musia tam dat nejaku znamku toho, ze to otvorila prave colnica. Ale priznam sa, este sa mi nestalo, ze by mi otvorili balik s takymito malymi sumami a to si ich davam posielat dost casto.

barcelona94901
27. nov 2013

@bosoriak mne otvorili,nikdy nebol ale problem 😉 ved nekupujem žiadné fačky či herák 😀