Schnu mi konce listov. Moja jedina orchydea po dvoch rokoch konecne kvitne a zacali jej schnut listy a stiepia sa. Niekto poradit. Namacam raz za dva tyzdne ako vzdy a striekam vodou denne. Kupila som nove hnojivo ani to nepomaha posielam aj foto. Kto sa v tom vyzna?
To posledne je hnojivo z ebaju poznate ho? Moc ho nepouzivam
No ja som presadzala a dala do vecsej mysky a zasipala uplne no sami voliezaju a vyhanaju nove korienky tak asi pomohlo neviem
Tyz vonku co trcali bolo viac no ja som ich zasypala
Fúú asi by bolo najlepšie ak by si ich presadila a tie škaredé listy by som dala odtiaľ preč. Nenechávala by som ich tam. Len zbytočne oberajú orchideu o silu. Vezmi nožnice a všetko to zlé daj odtiaľ preč. Namoč ich na hoďku do vane nech sa poriadne napijú a myslím, že sa spamätajú😉
Myslis?
@svettii
To ma nenapadlo co ak ju to da slabi
@lexilaracroft orchidea je v prírode obyčajný parazit, teda pre ňu platí, čím horšie sa o ňu staráme, tým lepšie pre ňu. Rosiť ju netreba, listy hnednú, keď má rastlina veľa vlahy ( keď má málo, skôr vädne celá, takže toto nie je ten prípad ). Hnojiť by sa mala max. 1 za dva týždne, počas kvitnutia, aby sme práve to kvitnutie podporili. No, orchidea, čo mám v práci, o ňu sa nestarám vôbec a ide ako divá, dokonca ju polievam raz za mesiac 🙂, nehnojím vôbec. Skús na ňu ešte šokovú terapiu - napríklad ju dať na noc do chladničky, je to divné, ale účinné. Korene musí mať orchidea vonku, nie v zemi, cez ne dýcha, vždy si ich aj tak " dá " znovu von ( v prírode jej slúžia na uchytávanie sa k hostiteľským stromom ).
Hahaha no skusim. Do chladnicky sa nezmesti ale pomoze ked ju dam von tam je teraz kosa