Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.
@egonsk cielene zľahčuješ otrasnú situáciu na Slovensku?
A?
Ak by nebolo také teplo a mala by som kde nechať deti,tak som i ja tam
egon patrí k tým, ktorým táto situácia vyhovuje ... to iba na objasnenie
@ivka225 hnus.
ked sa buria a strajkuju herci a akoze predstavitelia kultury, tak je to vzbura darmozracov profitujucich z naivity ludi. Ludia nemaju ani zrnko predstavy kolko zarobi aj podpriemerny herec v druhotriednom rychlokvasenom seriali. Nie, neziju z almuzny ako ludia, ktori za nich bojuju, ich prijmi su vysoko nadpriemerne.
A burcovat ludi malovanim certov na stenu? O com to je? Cista manipulacia ludi. Staci par vodcov a stado sa vzdy prida ....
Aku logiku ma strajkovat za nieco o com vysledok este nikto nevie aky bude, iba par ludi si mysli, ze to bude zle? Teraz je v mode dopredu jacat a burcovat len na zaklade nejakej predstavy par vyvolenych.
@egonsk prepustenie odsudeneho Kovacika je podla teba v poriadku? Aj ked sa 17 sudcov vyjadrilo, ze je vinny? Dnes nejde len o Simkovicovu, ta je len Ficovym uzitocnym idiotom. Tu ide o destrukciu demokracie v priamom prenose. Niektorym velmi vyhovuje demokracia Orbanovskeho typu. Hlave tym co su pri moci vyhovuje. Je otazkou, preco to ich priaznivci schvaluju.
@egonsk akože “gdo”? Veď sa vyjadruj kultúrne po Vašemu. Ty akože kultúra.
@viestta 💯
@viestta tiež som bola "v úžase",že majú toľkú drzosť už,ale bola to len otázka času a nebola som prekvapená. A ďalší bude prepustený Kočner 😡.
@viestta a mentalne chory clovek ti nevadil za premiera, ani ked riadil ministerstvo financii? Obycajny clovek ked soferuje nakladiak, alebo autobus, tak potrebuje psychotesty, ale tu blazon riadil najvyssiu statnu poziciu a miliardove operacie a tebe to vobec nevadilo, ze? Z basy sa dostavaju rozni ludia, nielen na SK, ale ja som tu neni od toho aby som urcoval ci je, alebo neni niekto vinny. Ked boli porusene nejake postupy, je to problem ludi, co ich porusili, nie obvineneho. V takej vysnenej amerike ked ta zabasnu a nepovedia hned tvoje prava a dovody zatknutia i moznosti obhajoby, tak im ukaze prostrednik aj 5 rocne dieta, hoci by pred nimi prave odrovnalo psa. Lebo je to porusenie postupov a pravidiel. Nemyl si domienky s realitou.
@egonsk Ty čo diskusia, to nejaká blbosť. Nemáš ani najmenšiu predstavu, ako zarábajú umelci na Slovensku a v akých podmienkach pracujú - a to nie sú len herci, ale "milión" ďalších povolaní, ktoré nie sú tak na očiach. Tak ale tvojej sorte ľudí kultúra nikdy nič nehovorila, tak čo sa mám čo čudovať...
@zuzanita1609 dievčatá, smerakom vyhovuje že majú k dispozícii účelovo dosadenú Šimkovičovú a oni si tak môžu v kľude na pozadí jej káuz prepúšťať mafiánov z basy!!! To ešte milé dámy nepoznáte praktiky Smeru?
@annm81 no jo, 5 rokov som supportoval jednu medzinarodnu televiziu a 3 roky som supportoval narodnu televiziu, tak mas pravdu, nemam ponatia o tom ake cifry sa tam tocia za kazdu blbost 😁😁😁 .... ale dakujem, ze si ma uz zasortovala, to je znakom demokracie - kazdy si moze skatulkovat ako chce, ked mu to robi radost. Keby to tu nebolo, musela by si akceptovat realitu 😄😅
@annm81 ahoj 😊 snad si na mna pamatas. Dobre sa mi s tebou diskutovalo. Raz si si zo mna robila srandu, ze potrebujem 7 milove cizmy, aby som dokazala, kto hovori pravdu a kto nie... 😉
Co hovoris na toto:
Vyjadrenie k plytvaniu penazi SND
https://www.culture.gov.sk/ministerstvo/medialn...
+ co hovoris na zmluvy, kde dala riaditelka firme svojho otca zarobit 2.000.000 €
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/919812-minist...
"Ministerka takisto hovorí o manažérskych pochybnostiach, ktoré poškodzujú majetok Slovenskej republiky a konflikte záujmov. Spomenula dodatky zmluvy k rekonštrukcii galérie, ktoré boli uzatvorené so spoločnosťou, ktorej konateľom je otec Kusej. Ich suma sa vyšplhala na dva milióny eur. Ministerka chce dať 11 dodatkov preveriť."
Český herci a ľudia z kultúry začali vnímať ,že slovenský kultúrny svet sa vracia späť. Iba niektorí Slováci to nevidia a bude už neskoro,keď to pochopia,ak vôbec. Kultúra ma byť rozmanitá v demokratickej spoločnosti. Sme na jednej Zemi, nežijeme na ostrovoch,na iných planétach. Rozmanitosť, prispôsobivosť a tolerancia zaručuje prežitie vo všetkých smeroch, všetkých živých organizmov.
@zuzanita1609 dobre sa k tomu vyjadril Mandl že v Čechách, už berú Slovensko ako rusky experiment.
Vystihol to veľmi presne, ruský experiment. Ako v začarovanom kruhu na Slovensku. Poľsko, Česko napreduje skoro vo všetkom,iba mi sa vraciame späť. Koľko krát ešte potrebujeme "padnúť na hubu" ,aby sme sa poučili z minulosti? 🙄
*my
@akje
Nepoznám detaily všetkých tých vecí, ale k niektorým som zachytila vyjadrenia protistrany (odvolávanie s dvoma gorilami, Kusá, ktorá sa dostala na svoj post až po tom, čo padlo rozhodnutie o projekte jej otca... o absurdnosti údajne prázdnej galérie asi nemá zmysel písať) - tak, či onak, prešetrenie rodinkárstva, či netransparentného financovania vítam - vždy a všade... ibaže to má svoje "ale".
1. SNS a boj proti korupcii? Od dôb mečiarizmu sme tu nemali stranu, ktorá by kradla okatejšie ako Slovenská Narodná Straka - ani zďaleka. Ich ministrov sprevádzal jeden škandál za druhým, takže veriť im v otázke korupcie je, mierne povedané, naivné.
2. Nehovoríme tu o jednom izolovanom prípade, ale o celom balíku zmien a obmedzení, ktoré vládna moc presadila a presadzuje a ktoré vedú k zhoršeniu úrovne demokracie na Slovensku - médiá a umenie sú v centre tohoto boja. Tento boj vládna moc nijako nepopiera, skôr naopak.
3. Dôveryhodnosť ministerky je na bode mrazu už od dôb jej pôsobenia v TV Slovan, kde sa ukázalo, že to nie je žiaden mysliteľ, ale naopak veľmi jednoduchá osoba. Ako taká sa obklopuje podobnými spolupracovníkmi, ktorí sa opakovane dostávajú vo svojej funkcii politického nominanta do ostrého rozporu s odborníkmi v rôznych oblastiach.
5. Pokračujúc z bodu 4., proti ministerke sa stávajú nie len vysoko postavení menežéri, ktorým by hrozilo, že sa im niekto pozrie pod prsty, ale aj radoví zamestnanci v kultúre.
Zhrnuté, podčiarknuté - sotva sa dá veriť, že ministerka koná kompetentne a s dobrým úmyslom.
... potom sa odgulali do najblzsich podnikov degustovat burciak a zakoncili tak pekny slnecny den.