Na čo sa tešíte, keď deti odrastú?

ichbinich
26. aug 2014

Samozrejme, ze moje deti milujem a snazim sa vychutnavat kazdu chvilu s nimi. Viem, ze uz nebudem mat skoro 5-rocneho, co mi stale nieco rozprava, ani 17-mesacnu, co lezie vsade 😉 Takze to neberte uplne doslova 🙂
Ide o to, ze kazda z nas ma urcite chvile, ked si pomysli, ako to bude, ked budu deti vacsie. Takze tu je moj "zoznam".

Ked moje deti odrastu, tesim sa, ze:
- nebudem musiet spat v podprsenke a s vlozkami do podprsenky
- nebude vedla mna spat minimalne jedno z deti priecne na celu postel, ale zase manzel 😉
- budeme si moct pozriet cely film bez toho, aby som sla tri krat ku dcere a raz dat syna cikat
- budem moct jest DVOMA rukami
- budem moct jest v klude bez toho, aby som zachranovala nejaky pohar, tanier, ich obsah alebo dieta pred spadnutim na zem
- nebudem musiet trepat ciste plienky domov a plne do smeti
- nebudem musiet prezliect kazde dieta aspon raz za den (ale obavam sa, ze to sa este nacakam 😀)
- nebudem musiet opakovat rano 30-krat synovi, aby si obul topanky, vecer, aby si siel umyt zuby, vecer, ze uz dalsia rozpravka nebude,...

Ja viem, o par rokov bude ten zoznam este stale existovat, len tam budu ine veci.
Takze, na co sa tesite vy, az deti odrastu?

martina833
26. aug 2014

- necham deti babke a pojdem s kamoskami na damsku jazdu 🙂 a vobec, ze pojdem niekde na viac dni bez deti
- pozriem si konecne nejaky film
- pojdeme s detmi na poznavacie zajazdy
- najem sa bez odbehovania od stola
- nebudeme chodit na vikend ku svokrovcom nabaleni ako kocovnici (kociar, cestovna postielka...)
- nebudem musiet osobitne detom varit (dufam!)

to ze spime 4 v manzelskej posteli mi zatial nevadi 😀

janinka84
26. aug 2014

Juuuj, mila tema 🙂 Ja si s mojou zabkou uzivam kazdu chvilu, ale predsa:
- moje oblecenie raz snad vydrzi ciste dlhsie ako pol hodinu
- obyvacka, spalna, kuchyna budu vyzerat ako obyvacka, spalna, kuchyna a nie ako detsky kutik s milionom hraciek
- rano budem dlhooooo spat (aspon raz za pol roka 🙂 )
- nebudem prat jednu pracku za druhou
- a dalo by sa este kopu veci povymyslat

bets
26. aug 2014

Ja som sa tesila, keď deti budu ráno dlhšie spavat, teraz ma hneva, že dlho vyspavaju 🙂
Tesim sa, keď prestanu s nami chodit na dovolenky a začneme dovolenkovat uplne bez kompromisov 🙂
Tesim sa, keď si začnu oblecenie a topanky kupovat sami 🙂
Ale zároveň sa tesim z každej peknej chvíle s nimi bez pubertalnych vykyvov 🙂

nimika
26. aug 2014

- budem sama na WC 😀
- najem sa bez toho, aby som pomáhala aj synovi
Určite je toho ešte veľa, ale toto som napísala bez dlhého rozmýšľania 😀 Ale inak už teraz mi chýbajú niektoré veci, ktoré sme prežívali, keď bol menší 🙂

lady511
26. aug 2014

presne ako písali baby,,,dufam že raz bdue vyzerať obyvačka ako obyvačka,,a nie každých 10min upratovat ,,papiere,,ceruzky,,hračky,,kocky,,poháriky,,dlhšie si pospím,,dam malu k babke aspon na týžden a ja pojdem napr do wellnesu,,ako tu bolo písané ,,,že mi tričko,,nohavice vydržia čisté aspon kým prídeme na návštevu 😀 😒 ..nebudem musite odbiehat od kavy na navšteve a posedím si vklude aspon 10min ..a dam si konečne do mesta topánky na vysokom,,bez toh aby som za malou utekala,,lebo inak by som si nohy zlamala 😀

kamajka
26. aug 2014

Mna ako prve napadlo ze sa tesim na poriadok,ciste steny a pod.:D

horana
26. aug 2014

Ja sa velmi tesim ze mi deti odrastaju, ja som ten najnizsi vek nemala az tak rada - napriek tomu ze babetka su milunke, aj som cakala ako na spasenie kedy sa zbavim hlavnej rarohy: kocara, nechapem absolutne kocikove maniacky, pre mna je super nech uz sami chodi a kociar putuje do vecnych lovist - ako teraz to ze s nimi stale viac mozem, ze si s nimi rozumiem stale viac ako s partakmi, ze mozme travit dovolenky na temer rovnakej urovni bez obmedzeni, citat si a rozpravat sa o vela temach, ze ich mozem ucit a odovzdavat im skusenosti. A ze su uz samostatnejsie a teda nie sme na seba tak velmi uviazani, vedia travit cas plnohodnotne aj bezo mna a tak sa da oddychnut si od nich. Len to spanie sa u nas stale nemeni, vstavaju rovnako skoro ako volakedy a energie maju tolko ze idu spat neskor ako ja a vstavaju skor - cely dlhy cas, ani skolka a skola ich nenaucila. Takze nejake take ze ulozit deti a dospeli kukat TV a pod. sme my nikdy nezazili. Napriek tomu sa aspon zasiju do izieb a chcu mat svoj pokoj.

kris557
26. aug 2014

@ichbinich ja sa najviac teším ako budem chodiť s dcérou na nákupy handier 🙂 no ale zároveň sa už teraz strachujem keď si vyrazí s kamoškami von alebo na disku a nebude už stále pri mne ako doteraz 🙂

eri150
26. aug 2014

Jáááj, ja sa tesim na poriadnu nocnu akciu s partiou, pojdeme do hlucneho rockoveho pubu, poriadne sa odpalime, vytancujeme a vykricime a rano budeme spat do 11. Pojdeme na predlzeny vikend, niekde na chatu, vezmeme bicykle a spravime si turu.............

bobocka
26. aug 2014

jedine ,co mne skutocne chyba ,je moj manzel.deti mame male a teraz potrebuju uplne najviac tatina a maminu.ale ked trosku odrastu ,tak sa tesim ako pojdem s manzelom zas na rande.len tak my dvaja na veceru ci do kina.toto mi chyba a na toto sa tesim 🙂

cannella
26. aug 2014

ja sa tesim, ze pojdem do prace (snad to potom neolutujem), ze nebudem musiet vsetko 5 - 10x zopakovat a potom zacat zvysovat hlas, ze nebudem prat skoro kazdy den, ze nebudem musiet striehnut, co kde zasa vyleju, kadial skacu, ze budem moct sediet a vypit kavu, kolac, zjest jablko a nebudem ich musiet stale o niecom presviedcat

hanka_april
26. aug 2014

na manzela, rypanie sa v zahrade, motanie sa po obchdoch a citanie knih pri kave! 😵

saska.t
26. aug 2014

tesim sa ako si pospim aspon do 10 rana, ako pojdeme s muzom na vylet do Prahy a na Male Divy,ktore mi slubil bez deti,ked odrastu,tesim sa na to ze nebudem 500x denne pocut mamiiiii toto,mamiiiii hento,ale su to krasne veci a ja si ich teraz uzivam,aj ked niekedy mam toho plne zuby,ale raz pride aj "nas" cas,kedy nas uz deti nebudu potrebovat a my si opät zacneme uzivat.. 😀

lucka011
26. aug 2014

Ja sa tesim na prvu prespatu noc, ked sa rano zobudim a zistim ze som nebola sto krat hore.
Na prvu vypitu kavu s vylozenymi nohami a nie pitim naraz alebo dopitim po piatich hodinach..
Na to, ked sa uz konecne budem vediet venovat zahrade, sadit kvety.
Na prvy volny vecer, ked pojdu spat k starym rodicom jednym alebo druhym a ja pojdem konecne niekam s muzom..
Na to ked pojdem do prace, medzi ludi...

nikusssik
26. aug 2014

ja svoju dcéru milujem, má 17 mesiacov, ale....niekedy mám pocit, že mi prepne a ani si to, že odrastie neužijem, lebo dovtedy sa zbláznim 🙂 je to doslova živel, cez deň aj v noci a ja sa neviem dočkať, kedy sa v klude vyspím, ona si zapne rozprávku a bude nás čakať....alebo pôjdem s manželom niekam na víkend a ona bude v bezpečí u babičky bez revu 🙂 alebo pôjdem s nou na víkend do paríža a dáme si tam kávu s croissantom :D neviem, isto budem na matersku nakoniec v dobrom spomínať, ale fakt mi chýba aj troška sociálneho života a spánku...a to mám len jednu, ešte aspon jedno, takže ďalšie tri roky a potom uvidíme,možno aspoň na jednu párty sa vyberiem :D

culia1
26. aug 2014

@horana kolko maju tvoje deti rokov? ja tiez nemam rada to babatkovske obdobie a tesim sa kedy budu decka partakmi a nie maminkinymi nacicancami 🙂

-ja sa tesim, ako si raz konecne zajdeme do restiky, v klude si dam predjedlo, hlavne jedlo, kavu, kolac, budem obsluhovat len svoj pribor a nebudem po niekom upratovat, haltovat ho, ze este musi vydrzat, aby nevysypal jedlo z lyzice
-tesim sa, ze budem moct nechat deti doma, alebo vonka a my pojdeme do kina/divadla bez toho aby som bola v strese, ze komu zas necham tych mojich dvoch loptosov
- tesim sa, ze budem moct chodit veeeeela bicyklovat, korculovat, plavat, lyzovat, turistikovat - s detmi ako partakmi
- tesim sa, ze budem chodit do prace 🙂 a nebudem riesit dokola len plienky, spinave oblecenie a co do kelu mam zase navarit 🙂

masinka
26. aug 2014

tak mozno si poviete, ze mi sibe, ale ja sa tesim ze ked baby vyrastu, tak budu snad vnucata 😀
pred mesiacom som najmladsiu odstavila, ukecana je az hroza, obdobie vzdoru nou mlati a mne chyba taky ten maly pritulnik s bezzubym usmevom, hned by som brala dalsie babatko.

chikitka
26. aug 2014

tak ja sa uz tiez tesim na par veci, aj ked uz teraz si uzivam napriklad to, ze starsi syn mi rozumie aj ked celkom nerozprava a mladsi uz chodi. baby, to je ulava!!!! ale inak zoznam do buducna:

- ze sa vyspim celu noc
- ze sa najeme ako rodina a kazdy samostatne
- ze zabudneme na kocik a chalani si daju na chrbatiky male ruksaciky so svaacou
- ze pojdeme na vylet vlacikom
- ze nebudem robit policajta v ich bitkach o kazdu hracku
- ze mi porozpravaju aky mali den a pridaju nejake svoje mudre postrehy
- ze sa nebudu hadzat na zem ako prejav nesuhlasu
- plieenkyyyyyyyyyy prestanu existovat spolu s dudlami a batolacim mliekom a flasami, ktorych ma v dreze caka kazdy den kopa
- ze cestovanie bude o nas a nie o batozine
- slohnem tip na ciste oblecenie, nielen ich ale aj to mojeee
- ze si konecne zafarbim vlasy bez stresu ze budem potrebovat ruky pri zachranovani deti pred urazmi, nebudem musiet bezat z vane s mokrou hlavou za detmi, ktore sa mimo plan zobudia pocas obedneho spanku a ze ta modelecka na krabicke na farbe na vlasy na mna nebude pohladom pistat ze pouziiii maaaa uuuuuuz, cakam na tej pracke uz mesiaaaaac :DDD
- ze konecne schudnem tych 17 kil, aby som bola pre stareho zasa kocka ako na zaciatku 😎

pekne dlhy zoznam co??? dufam ze dovtedy neosediviem! 🙄

horana
26. aug 2014

@culia1 Moje maju 10 a 6 a korculovat, turistikovat (nedavno sme boli na Rohacoch a dali kus hrebenovky nad 2000 mn.m.) ci plavat aj v mori dlho od brehu bez pomocok uz daju. Lebo sme ich k tomu viedli, zase nie nijak fanaticky len normalne, v tomto su na svoj vek vyspelejsie nez priemer. Aj v restike je to uz s nimi pohoda nejaky cas, hoci dlho to u nas bolo o tom ze 1m kruh spiny na zemi okolo, tiez som bola zufala ze to nikdy neskonci ...a skoncilo. Doma ich samych este na nejake take ze kym idem do divadla nenecham, ale kym nakupim uz vydrziavaju same. Niekto hovori ze male deti male starosti, velke deti velke starosti, nieco na tom aj je, ale ja by som to spat uz nevymenila, vyslovene si uzivam ako podrastli. Starosti su sice stale ineho typu, ale mne ten "vysso vekovy" typ sedi akosi viac.

martina833
26. aug 2014

este som zabudla:
- budem si konecne moct nechat rozpustene vlasy bez toho, aby mi ich niekto tahal
- budem su moct dat bizuteriu, nausnice, naramky, bez toho aby to niekto povazoval za hracku

hanka_april
27. aug 2014

@horana aj moja suseda ma skoro take (11 a 8) a to uz je uplne o inom 🙂 oni mi uz aj pomahaju s mojou 🙂

bodka70
27. aug 2014

baby, ja som sa presne na tieto veci tešila, čo tu píšete, keď mali moje baby 8 a 11 rokov a tá mladšia konečne chodila sama vonku a do školy. A do toho, bum!!! V 42 rokoch ďalšie bábätko 😝 😀 . Tak si na tieto radosti života, ako kľudné vypitie kávy, život bez okakaných plienok, fľašiek a cumlíkov, naháňanie vzdorovitého dieťaťa po ulici a tak podobne - ešte chvíľu počkám. Dôchodok sa blííííži!!!! 😎 😀 😀 😀 😀

bodka70
27. aug 2014

ono hovorí sa, že malé deti v staršom veku ženu omladzujú, ale rovnaký účinok, ak nie lepší, zabezpečí dostatok spánku a tieto veci sa navzájom akosi vylučujú 😉 😀 😀 😀

xenicka13
27. aug 2014

Na tichoooooooooo, ale aj to mi bude za pól dňa chybat 😀

simca06022011
27. aug 2014

@ichbinich no presne na toto: nebude vedla mna spat minimalne jedno z deti priecne na celu postel, ale zase manzel emoticon
- budeme si moct pozriet cely film bez toho, aby som sla tri krat ku dcere a raz dat syna cikat
- budem moct jest DVOMA rukami
- budem moct jest v klude bez toho, aby som zachranovala nejaky pohar, tanier, ich obsah alebo dieta pred spadnutim na zem

O ostatnych bodoch pochybujem, kym deti nebudu "z domu"... lebo ked tak pozeram aj na 15-xxx rocne deti aj im rodicia opakuju 500x, vysvetluju.. pocuvaju od nich mamiiii, ociiii.. cele dni atd... Ja sa hlavne tesim, na to ked bude slecna zaspavat ZASE sama, lebo moj chrbat to nezvlada 🙂))) A este musim dodat, ze moja polovicka sa na ani jednu tuto vec netesi, robi vsetko preto, aby toto obdobie pricucnutia na mamu trvalo vo vsetkom co najdlhsie.. cize mam niekedy pocit, ze ja som ta sibnuta, zla,.... ved co si to dovolujem snivat o vylozenych nohach a nebodaj prazdnej posteli

birika
27. aug 2014

vo všetkých bodoch je to pravda 🙂 ale, dámy...deti odrastú, odídu z domu a potom to príde - svadby a už sa to rozbehne. Odíde jeden /syn,dcéra/, vrátia sa dvaja /nevesta, zať/,no a potom sa to začne...geometrickým radom sa počty rozširujú a sme v tom zase...malé deti, cumlíky, fľašky, plienky...našťastie sme potom už starí rodičia a môžeme vnúčatká milovať...dokonca si môžeme vybrať kedy 🙂 🙂 🙂 🙂

emily76
27. aug 2014

a teraz pohlad matky 17 rocneho syna 😉

v noci nespavate, pokym nemate vsetky deti doma.. resp. spite tak na pol oka... a ako si pamatame, z diskoteky sa pred tretou rano proste nechodi..
ak zostane doma sam, trpnete, koho si tam dovedie..v lepsom pripade chalanov, s ktorymi vypiju nejake to vinecko.. v horsom babu... 😅 😅
trafil rano do skoly? vydrzal az po poslednu hodinu?? uci sa to dieta vobec??
preco sakra chodi celu zimu v teniskach?? fakt si nemoze obut zimne topanky, ked je skoro po kolena snehu?? zimna bunda to iste... lebo jemu nie je zima...
fakt sa musi sprchovat 3x denne po pol hodine?
ucty za telefon.... ked vam pride 150 eur faktura... no, predychavate riadne...
opakovanie je sice matka mudrosti... ale ked opakujem uz asi po 10-ty krat, aby si upratal izbu, vysypal smeti, vytiahol umyvacku... pripadate si skor ako matka hlucheho..

a dalo by sa pokracovat... kazdy vek ma svoje caro 😉 🙂 A aj tak je clovek rad, ze ich ma, aj ked su chvile, ze by ich vratil.. keby bolo kam. 😀 😀

milan_branik
27. aug 2014

ze budeme moct ist s nimi konecne na poriadne tury.........

ichbinich
autor
27. aug 2014

Dakujem vsetkym za pridanie sa, dobre som sa zabavila. Ja som vedela, ze nie som sama 😀

A este, kedysi, ked bol syn malicky, som si priala gombik OFF, potom neskor by mi stacil aj PAUSE, a teraz by som sa uspokojila aj s gombikom MUTE 😉 😀

A co mi velmi chyba, je zase tanecna s manzelom...
A nepit kavu na zemi, pomedzi vesanim pradla alebo z to go pohara, co si vezmem na ihrisko, lebo dcera ma vyhadzuje vonku 😉

A vdaka aj @emily76, mne to bolo jasne, ze ten zoznam sa nikdy neskonci, iba zmeni 😉 Aspon viem, co sa nezmeni NIKDY 😀

hori
27. aug 2014

- ze konecne nebudem musiet kupovat plienky - splnene
- ze zmiznu hracky z obyvacky - splnene
- ze polozim pred deti tanier a ony vsetko samy pojedia
- ze deti budu chodit von bezo mna
- ze s manzelom pojdeme na nejaky poznavaci zajazd