Na akú strednú veterinu?

sandytekely
21. apr 2020

Viem že sa teraz nechodí do školy ale chcela by som vedieť od niekoho kto chodi (chodil)do školy veterinárnej V Nitre .neviem sa rozhodnúť či kynologia alebo veterina stačí mi ak mi len odpoviete či je to dobrá škola A či je ľahká ....proste O škole

Ďakujem

romana1110
22. apr 2020

Dobrý deň. Ja mám vyštudovanú odbor kynologia(študovala som vtedy keď sa ten odbor začal len otvárať ) . Kynologia ako odbor je zaujímavý sám o sebe . Študuje sa tam úplne všetko o psoch. Všetky plemená všetky krytia no proste všetko.
Veľmi záleží od toho či chce ísť slečna na vysokú školu alebo nie a hlavne či sa tomu bude venovať . Ja som to vyštudovala ale nevenujem sa tomu. Plus ja mám ešte prax 4 roky u veterinára . ( Chcela som ísť na výšku ale akosi som nešla ) a ľutujem . Podľa mňa je ten odbor bez vysokej školy na nič.

eliska13
22. apr 2020

@romana1110 a v akej oblasti robíš len čisto zo zvedavosti sa pýtam či úplne mimo či aspoň podobne😀

romana1110
22. apr 2020

@eliska13 niee pracujem úplne mimo toho odboru. Spracujem ako skladník .
Ak by som mohla odporucit podľa vlastnej skúsenosti ísť na tú školu ale aj hneď na vysokú . Poprípade ešte k tomuto odboru sa hodí sociálny pracovník poprípade ešte je k tomu 2 ročne štúdium po skončený maturity .Mne môj sen nevyšiel už je u mňa neskoro študovať vždy som chcela byť veterinárna nevadí . A hlavne treba vela trpezlivosti ohľadom výcviku a tu som ja pomerne aj miestami strácala ...

klejkaez
22. apr 2020

@sandytekely najlepšia veterinárna, s ktorou by prebila a poznám, veterinárov, ktorý tam študovali a maju kliniky... Košice!! 💐💐🥂

sandytekely
autor
22. apr 2020

Ďakujem všetkým čo mi napisali

25zuzana
26. dec 2021

@sandytekely
Momentálne tam študujem odbor veterinárne zdravotníctvo a musím povedať, že je to super škola. Učenia je tam dosť, musíš za učiť názvy aj po latinsky. Sú tam väčšinou odborné predmety,sloviny a matiky je tam menej. O kynológii tohto moc neviem. Viem, že škola nemá moc veľa pracovísk, kam by mohli ísť žiaci na prax. Väčšina s nimi nemá podpísané zmluvy. Rozhodnutie je len na tebe, ide o to či chceš zvieratá ošetrovať alebo ich chceš cvičiť, prípadne si otvoriť salón/ hotel pre psov. Ak si niesi istá,tak ti odporúčam ísť na gympel a potom na výšku,kde si môžeš vybrať či chceš ísť na kynológiu alebo veterinárne zdravotníctvo. Predsa budeš staršia a spoznáš svoje záujmy viac 🙂

e_m_m_a
6. sep 2022

@klejkaez síce už je táto správa 2 roky stará ale môže sa na tu školu /internát zobrať zviera samozrejme v klietke konkrétne papagáj viem ze v škole v Nitre sa môže tak ma zaujíma ci aj tu

klejkaez
7. sep 2022

@e_m_m_a treba si zistiť aktuálne podmienky, nakoľko niektorí si berú i iné zvieratka (take čo by ho lovili, aby sa nepozabijali v izbe) 🙂
Treba napísať na mail školy