Ahojte. Na aké miesta zvyknete chodievať aj samé? Ja som už dlho sama, bez partnera, kamarátky majú už rodiny... Chcela by som častejšie chodievať niekam, aby som nebola stále len doma. Sú miesta, kam si úplne neviem predstaviť ísť sama, ale chcela by som sa trošku aj prekonať. Do kina zvládnem ísť sama a ak dávajú niečo čo stojí za to, tak aj zvyknem ísť. Aj na bicykel po hrádzi. Alebo sa previezť niekam na aute. V lete som chodievala na kúpaliská, dokonca na dovolenke som bola sama. No teraz ako začalo byť chladnejšie, tak premýšľam. Aj by som išla pozrieť nejaké hrady, zámky, jaskyne, čosi na ten štýl, ale tak si vravím, že keď tam budem sama, a všetci tam budú s rodiami, partnermi, či to nebude také... divné. Či sa nebudem cítiť príliš nekomfortne.
Ono s trávením času to zasa nie je tak, že by som sa nudila. Robím si kurz a prerábam teraz doma po troške (teda nie ja, ale majstri), a práca plus starostlivosť o domácnosť, nákupy, varenie, záľuby ako knihy, filmy, seriály, hudba, to mi čas vyplní. Skôr by som ale chcela niekam do exteriéru, alebo niekam mimo mesta, príp. medzi ľudí. Som dosť introvertný typ, takže nejaká diskotéka nehrozí, a ani na to už nemám vek :D
Poraďte, kam chodievate, alebo kam ste chodievali samé? Ďakujem za tipy 🙂
Osobne si myslím, že keď nemáš problém ísť sama do kina alebo na kúpalisko, hrady zámky jaskyne ap. tiež zvládneš 🙂
Ak nechceš ísť úplne sama, skús aj nejaký spoznávaci zájazd cez cestovku. Sú aj jednodňové alebo dvojdňové. Alebo niečo ako adventna Viedeň a pod.
do kina, na "improv theater" hodiny hrania vtipných scénok, na zumbu,
na hodiny cudzích jazykov, na lekciu parašutizmu, na lekcie vodných športov, na bicykel, na korčule, aj ľadové, na hodiny kreslenia, na výlety do iného mesta.
na túry len také bezpečné. s rodinou aj trošku viac dalej od civilizácie.
@demodun Dobrý tip, ďakujem. To mi ani nenapadlo. Popozerám.
tak bezne-do prace,do obchodu , do vane .. obcas aj na zachod ak pes zrovna spi ...
Ja som tiež začala chodiť všade sama. Chápem tvoju situáciu. Do kina som tiež chodila sama a zapísala som sa dokonca aj do jazykovky
v prírode a po horách sa túla veľa osamelých ľudí a nikomu to nepripadá čudné. Nemusia to byť pri tom žiadne náročné túry. prípadne je aj veľa miest, kam človeka priblíži lanovka
Sama by si mohla navstivit muzea, galerie, vystavy v okoli. Tam rozhodne nieje divne ak ides v jednej osobe
Aj tu som videla vela krat prispevky, kde si hladaju nejaky partacku na vylety.
Ja som rada kedysi chodila na huby, zbierat sipky, bylinky. Taktiez som rada sama spotovala fitko a aj behat.
lyžovať - ak lyžuješ...
kolegyňa sa takto zapísala do turist. oddielu a chodili spolu na výlety...
Mam rodinu a predsa vsade kde si len vies predstavit dokazem ist sama a neriesim ci tam je niekto sam, s partnerom alebo s celou pereputou.
Masaz, kadernicka, kludne nejaky welness pobyt, kino, koncert - to je len o tvojom pocite, lebo nikto nevie ci tam si alebo nie si sama, kniznica, restauracie, jazdenie na koni ta nelaka? Alebo nejaky sport, posilka,...zalezi v akom si meste a co ponuka okolie...
Este ma napadla strelnica, rozne kreativne kurzy (malovanie, modelovanie), jazda na koni, vencenie psikov z miestneho utulku, pripadne vypomoc so zvieratkami na farme
Inak, pri malom dietati, ktore nam nemal kto postrazit, sme sa bezne vystriedali s manzelom tak, ze jeden z nas siel sam niekde (kino, koncert, vystava,...), urcite nie sme jedini, takze neries ci niekto si vsimne, ze si sama
Na jazykový kurz sa prihlás niekde do zahraničia ( ja som bola v Ríme na dva mesiace a spoznala som skvelých ľudí z rôznych svetadielov 🙂 ), na spoznávací zájazd s cestovkou…Nebudeš ľutovať😊…Keď už “ zvládneš” ísť sama do kina, tak zvládneš sama všetko😊…
Poznám ľudí, ktorí nedokážu si sadnúť osamote na kávu, smutné…
Od kávy v meste, najesť sa sama, koncert vážnej hudby, akýkoľvek seminár ktorý ma zaujme, od hradu, cez múzea, skupinové cvičenie pilates, idem aj dobrovoľníctvo robiť sama.
občas aj venčiť psíkov z útulku
asi hocikam, kde si napisala. do kina, na ranajky, na kavu, kde mi napadne a to som vydata 🙂 aj v zahranici som uz bola sama (este ako single) a aj v horach. nevidim na tom nic zvlastne, treba vediet travit cas aj sama so sebou 🙂
Prespat na jednu noc do hotela…taky reset od povinnosti
Do fitka, na koncert, na festival, do kina, do galerie.
Keď som bola ešte "sama", chodila som aj sama na kurz latina (salsa,kizomba,bachatu)Z toho vznikli krásne vzťahy a krásne chvíle...
Určite ťa bude baviť iné ako mňa, trebárs aj kurz keramiky, maliarsky hoc čo ... pilates,aerial Hoop,pole dance...
Ale je tam veľká pravdepodobnosť poznať nových ľudi...
Možno porozmýšľaj nad aktivitami, ktoré majú príležitosť poznať nových ľudí....
Ja sice partnera mam, ale nebolo to tak vzdy, cize som zvyknuta na aktivity osamote, on nie je na moje aktivity. Najcastejsie chodim do prirody bud bicyklom, ale to narocne a dlhe trate alebo turistika podobne celodenna, on by to nezvladol. Potom chodim cvicit, i do kina v pohode sama, na koncert, k vode.. V mojom veku uz neriesim, co je divne, mne to nevadi, k vode si zoberiem knihu, pre mna super relax.
Popravde, ludia si ta nevsimaju, kazdy si hladi svojho 😅 takze pokojne kdekolvek sama.
Inak som tiez introvert a dlhodobo som sa do tychto veci nutila, az som si koniec koncov priznala, ze ma to samu ani nebavi a robim to nasilu 🤷🏻♀️ viem, ze clovek musi mat aj nejaky spolocensky zivot a nesediet iba na zadku, no uz by som sa nasili nikam nenutila chodit.
Jedine aktivity, ktore ma skutocne bavili robit aj bez partnera - kurz latino tancov, bike. Aj ked teraz nie som sama, tak mi viac vyhovuje chodit do lesa so svojimi psikmi. Vzdy vyberame trasy kde nie su ludia a to je pre mna top.
Tie hrady Zámky sú super nápad, v Hlubokej je krásny komplex zámkov aj s ochutnávkou vína 🙂.
Kludne by som isla aj na welnes predĺžený víkend s masážami a podobne. Na turistiku chodia rôzne skupiny alebo busy aj do Rakuska.
Co ta baví a co by si chcela vidieť, robiť? Máš uzasny čas robiť si co kedy chceš bez prispôsobovať a obmedzovania. Uži si to 😀 A ozaj , kludne chodím sama aj do restiky na obed, kolac, kavu napriklad 🙂
Teda keď mam možnosť bez detí 🙂
ja sama chodím rada, je to pre mňa sloboda, nerada sa prispôsobujem a to celé roky
Všade kde sa mi chce. Neriešim ostatných ľudí.
Tak zrovna hrady a zámky sú miesta , kde by som veľmi rada šla sama a vychutnala si to . Rovnako ako turistiku v prírode , vlastne hocico . Milujem čas o samote . Uzi si to !
Teraz je fajn ísť na bicykel a zaparkovať a teda ísť na hrad. Veď sa nenápadne pridaj k nejakej rodinke 🙂 aj ja chodím sama a je to ok podľa.mna
Ahoj,máš veľa pekných aktivít ,až má už ani žiadna nenapadá.a na margo spomínaného, úplne v pohode by som sama išla na hrad, do jaskyne, ba skorej ako sama do kina 😀 to mne príde divne