Myšlienka na večer

10. feb 2024

Dobrý večer. Dnes som bol mame zapáliť sviečku a len ma tak napadlo aké je tam ticho a kľud. Obzeral som sa,ale nikto tam asi nebol. Ale všimol som si a napadla ma jedna vec,všetci tam majú rovnaký pozemok, rovnaký pomník, + - rovnako vysoký aj rovnako široký,niektoré sa líšia tvarom a možno farbou. Všetci majú + - rovnako zeme nad sebou. Nikto tam nekričal že má málo,alebo že chce viac. A zamýšľam sa tak nad svojím životom,že koľko sa človek snaží a ešte to chce,ešte to by chcel a chce mať viac a veľa krát aj na úkor ostatných. Veľa krát v rodine koľko je rozbrojov kôli majetkom a v práci a vo firmách ani nehovorím. Hádam vždy má niekto viac, práve na úkor toho druhého. Ale to všetko je len na chvíľu tu na zemi,to na tom cintoríne už bude na veky.
V mojom veku keď už mám viac za sebou ako pred sebou a jednoducho cítim že čas sa kráti (čo si budeme klamať),tak premýšľam či to čo som robil bolo správne a či som sa nemal niekedy aj podeliť keď som mal viac,resp pomôcť keď som mal možnosť. Čo si o tom myslíte?nemáte niekedy tiež taký pocit? Ma niekto aj strach,že by sa mu mohlo niekedy vrátiť to,čo robil?

0silvia0
10. feb 2024

Nikdy nie je neskoro zacat zit lepsie ako doteraz.

autor
10. feb 2024

No hej,len určité veci sa nedajú vrátiť. A to,čo mi prišlo pred 30-timi rokmi ako normálne,už mi teraz nemusí pripadať úplne fér a koser..

0silvia0
10. feb 2024

Mozes zmenit minulost? Co bolo bolo, treba ist dalej najlepsie ako vies.

autor
10. feb 2024

Nie..viem že to čo bolo už nezmením a čo bude zajtra neviem a neviem či tu vôbec budem. Len dnešok môžem ovplyvniť čo bude. Ja som to myslel ale inak,že či sa tiež niekto zamýšľa a má tiež niekto výčitky za to čo robil a mohol robiť inak. Moja babka vedela povedať,že tam je jediná spravodlivost a dosť o tom napovedá už len to čo vidím tu na tom cintoríne. Reku či niekto nemá strach s toho,že o to čo mal tu na zemi viac,bude mať tam menej. 🤔

0silvia0
10. feb 2024

Ja napriklad takto nerozmyslam. Mne vsetko zapada do konceptu a vsetko co sa stalo presne tak aj malo byt. Vsetky udalosti, rozhodnutia, pociny ma nasmerovali tam, kde som teraz. Nema vobec vyznam rozmyslat, co by bolo keby som urobila to a ono inak.
Vsetko je tak ako ma byt a vsetko je dobre. Cize ja vnutorne suhlasim s tym, co bolo. Mohla som sa inak rozhodnut, ale nerozhodla som sa, tak to nejdem pitvat, naco?

autor
10. feb 2024

Len preto,že by sa mi to tam potom nevrátilo aj s úrokami. Karma či ako sa to teraz volá..

isis234
10. feb 2024

Hovorí sa o tom,, že čo zaseješ, budeš žať. Na Božom súde na sebe pocítiš to, čo si robil iným.
Nikdy nie je neskoro robiť dobré veci. Môžeš to napraviť . Aby sa "misky váh vyrovnali"-
Mohla som urobiť inak, vo svoj prospech... ale brala som ohľad na rodinu.... Beriem to tak, že čo sa má stať, stane sa.
Správať sa čo najlepšie.

0silvia0
10. feb 2024

Ja teraz neviem, pises o karme, cize aby sa ti to nevratilo v buducom zivote? Ci na druhom svete po smrti? Ci co myslis?
A to teraz chces zit v strachu pred nejakym trestom a karmou? Chlape neblazni...

reanda
10. feb 2024

neboj, na cintorine nebudes naveky 😀 .. na tom cintorine vlastne nebudes vobec 😀 .. zivot je vecny a v okamihu, ked sa rozhodnes nieco zmneit, uz to zijes inak.. ziadna karma nie je, nic sa ti vracat nebude 🙂

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
11. feb 2024

Treba zit tak,aby na teba ludia v dobrom spominali. Ak mas pocit,ze si nekonal dobro,vzdy je cas zacat konat dobro. Neodkladaj nic na zajtra,zacni uz dnes. Nemyslim si,ze musime zit striedmo,nedopriat si za zivota len preto,ze ved raz aj tak zomrieme. Zivot treba zit,uzivat,co nam ponuka,ale zit tak,aby sme inym neublizovali,nerobit rozbroje v rodine,medzi priatelmi a podobne. Aj v materialnom svete sa da prezit krasny zivot.