To táto značka platí médiám aby o nej písali lebo ako sa hovorí aj zlá reklama je reklama? Aj mekáč je zlý a existuje, aj instatné polievky a takto môžem písať do večera. Je na rodičoch čo deťom dajú jesť a čo im dovolia jesť.
Mna to vobec nevzrusuje, odpadu su plne obchody a ked niekedy vidim rodinku s detmi co ma nahadzane v kosiku, tak ani nepotrebuju taketo nove svinstva, uplne si vystacia s tym co uz su🙈
Ked ma dieta z rodiny zdrave stravovacie navyky, tak ani po takychto veciach nesiahne, resp ak je zvyknute na normalne ciste chute a nie vysokospracovane potraviny, tak mu to ani nechuti a citi tu umelinu.
@milanemila ženy, naozaj si myslíte že dieťa, ktoré má zdravé stravovacie návyky z domu naisto nikdy nepodľahne módnym trendom v jedle a pití? Nemám ešte deti v puberte, nemajú problém zjesť ovocie, surovú zeleninu, orechy, semiačka, doma varenú stravu, pijeme prakticky len čistú vodu. Napriek tomu ma už teraz znervózňuje predstava, kde bude spoločnosť o pár rokov a či je v mojich silách naozaj naučiť dieťa odolať reklame, sociálnym sieťam, partii, spolužiakom, a to nielen pokiaľ ide o jedlo.
@milanemila na domacu zdravu stravu sa absolutne neda spoliehat. Ano poznam rodiny, ktore maju domskolakov alebo viacej strazia deti. Napriklad deti nemaju taku volnost. Su doma a na kruzkoch a nebehaju s kamosmi a ku kamosom a podobne. Ale su deti, ktore chcu byt cool a citit slobodu. Ja som doma na zdravej strave. Ale syn a spoluziaci, ficia na vsetkych tychto srackach. Oni si to idu kupit po skole alebo to niekto donesie. Rodicia robia oslavy, kde deti jedia fakt nezdrave veci, takmer vzdy. Prime je len jedna vec z tych vsetkych lizatiek a cukrikov. V skole maju sice predmet Viem, co zjem, ale to nestaci.
kedy sa to bude dať kúpiť u nás?
@annm81 ano naozaj si to myslim a hodnotim to aj podla seba, tiez som bola v puberte a bufet v skole bol plny odpadu a vselijakych pelendrekov debilin a ja som si to jednoducho nekupovala a zo sladenych napojov tak max dzus, mne uz ako decku bola nechutne presladena a hnusna napr fanta/sprite a podobne. Ja detom nic nezakazujem, chcem aby si vedeli vybrat spravne. Kludne zoberem dceru aj na nuggetky s hranolkami do mekaca, ale zje 4, polku hranoliek a najblizsie tak za 2 mesiace.
@annm81 na aké chute dieťa naučíš, také bude vyhľadávať. Ako aj ja (ako dospelá) si cez leto kupujem vždy nejaký nápoj skoro denne ak som von a snažím sa vždy niečo iné a zase som naučená aj na kofolu občas, džús a tak... Kúpila som aj ten Prime raz zo zvedavosti, ale je to chuťovo fakt hnus. Kto je naučený na normálnu stravu a nápoje nemôže mu to chutiť... A ak vyskúša lebo podľahne reklame, tak na to neumrie.
@sbear ja zijem asi v nejakej bubline, lebo vidim co chystaju ludia v nasom okoli na oslavach aj na tych detskych a nic take tam teda nie je, max pizza 🤷🏼♀️ tak niekde sa asi stala chyba ak sa dieta citi cool vdaka tomu, ze s napcha odpadom, neskor sa bude citi cool a slobodne s cigaretkou v ustach a neskor co? Nastastie mam dieta, kt ked si vsetky kamosky vyberu nieco ruzove, tak ona si vyberie modre a snad jej tento postoj vydrzi aj ked ma do puberty este daleko 🤷🏼♀️
@annm81 tak ten Prime deti piju od 3 rocnika ZS v Bratislave. Je to super cool. Ale ak mate deti, ktore jedia oriesky a semiacka, tak vam nebudu takeho sracky ani v puberte jest. Videla som teraz vo vlaku teenage 3 deti. Davali si tie tabakove zuvacky a k tomu enegry drink. Som myslela, ze odpadnem z toho, co vidim. A to bolo prave vlak v horskej oblasti Slovenska, ze ziadna Bratislava.
@milanemila Ty si bola v puberte za úplne iných časov, než sú dnes. Porovnávať naše dospievanie s dospievanim súčasných detí? Veď svet sa sociálnymi sieťami a AI v posledných rokoch neskutočne zmenil. Máš teda už dieťa v pokročilejšej puberte a na základe jeho a jeho okolia tvrdíš, že deti štandardne v puberte nezačnú preferovať vzory okolia? Ja som sa pracovne pohybovala na mnohých základných a stredných školách a štandardom je, že VÄČŠINA detí príde na kurz so sladenou vodou a balíkom čipsov. Dosť pochybujem, že ich to naučili doma.
Tak, ako prime mania trvala tak mesiac, toto bude tiež tak trvať, decká ochutnaju, urobia 🤢 a bude po paráde. Veď prime bol drahý ako svet, teraz ho už nikto nechce ani za 1,98
@annm81 presne aj moja dcéra tak a napriek tomu prišla s týmto, chcela to ochutnať lebo každý že aké cool a chutné tak som jej to kúpila, síce ochutnala a zvyšok skončil vyliaty. Viac to nespomenula a sama povedala že nechápe ako tooze niekto kupovať, že vreckové vie aj lepšie minut
@milanemila osobne poznam 4 rodiny, ktore ziju zdravo a aj deti. Ale tie tedi netravia tolko casu v spolocnosti inych deti. Skorej je to skola-doma-kruzky.
Kazdy ma nejaku nerest a vacsina ludi to aj opusti. Vzdy je nieco cool a o dva roky to nikto nechce ani vidiet. Kamosi takto isli z mekacu do makrobiotiky, bo mekac bol hnus a toto spasenie duse a criev 😀 Vela veci clovek ochutna a povie, ze toto je shitty. Ja napr som z generacie, co miluju mekac. Lebo deti 90ties a 2000 take boli, mekac bol super a skoro vsetci to chceli. Ja som tam do roku 2009 pila jedine pomarancovy dzus. Potom som to ochutnala a bleee. Neviem ake bude moje dieta, ale urcite Bude mat nejake taketo obdobie.
@tilly prisahám, že deti od mala učím, ako kriticky myslieť, ako konať sám za seba, ako je väčšia odvaha postaviť sa skupinovému názoru než podľahnút hlúpemu konaniu, do ktorého ich dotlačí okolie, skôr ako majú prístup na internet im vysvetľujem, že nie všetko, čo sa tam píše, je pravda, dávam im príklady, aké rôzne výzvy sú schopné ľudia plniť a nútim ich premýšľať nad tym, čo je bezpecné, čo je hlúposť a ako by sa zachovali oni. Dávam im skvelý základ, ibaže som si vedomá toho, že súčasťou puberty je aj prirodzené odpútanie sa od rodiča a mne ostáva len dúfať, že ten základ z domu bude stačiť.
@annm81 pripravte sa, ze puberta zacina od 12 rokov. Druzina v skole nie je. Deti maju cas po skole vysedavat na skolskom dvore s partiou spoluziakov. Chlapci, ktori maju doma zakazne pozeranie debilin na youtube, si to idu pozriet ku kamaratom alebo cez smartphony. Urcite si zacnite davat pozor od 4 triedy ZS. Lebo akonahle ma dieta vreckove, tak to aj minie. Prime je len jedna vec. Syn nosi domov aj ine toxiny, co si pokupoval s kamosmi alebo v skole rozdavali spoluziaci. U nas bol velky boj skolka, uplne nevhodne sracky detom davali. A potom skola od 4 rocnika.
710mg sodika naozaj nesposobuje ziadne infarkty, ani vysoky krvny tlak. A zbytok clanku je rovnaky bullshit.
@milanemila to je fakt vtip co si napisala😉. 99 zo 100 deti ktore to doma nemaju, to skusaju inde neskor, ked maju svoje peniaze a rodicia ich nevidia. A to mozu mat zaklad akykolvek.
@galganka u nas je na vine tato. On to synovy zacal kupovat este ked to bolo za 7 EUR. Vsetci mi tvrdilli, ze je to len kokosova voda. Syn zacal mat problem so srdcom. Nesuvisi to s tym uplne, ale Prime urcite k domu dopomohol. Hlavne, ze behame po lekaroch a zistujeme pricinu. Syn je velmi senzitivny a ma aj taku krehku stavbu tela. Su mocne deti, ktorym to nic neurobi. Zakazy a prikazy platia ciastocne (menej tabletu a smartphonu a zdravsie jedlo...) pokial nie je s kamaratmi. Jeden kamarat ma k nam uz uplne zakaz. Zacal bit syna, lebo som tomu kamaratovy zobrala u mna doma nas tablet z ruky. A to som vopred hovorila, ze ma este 10 minut. Vraj ten kamarat ma uplny zakaz tabletu doma (taka fakt slusna rodina) a preto uz rok chodi k nam na tablet, uz mi to fakt na nervy lezie. Prime piju vsetci tiez. Chalani su v tomto najhorsi. Dievcata maju ine problemy ako elektroniku a chlast... Tiez sa mozu chalani natacat na youtube iba bez tvare. Aj to jeden kamos nedodrzal a museli mazat cele video.
@annm81 mam 30 rokov, v mojej puberte existovali uz socialne siete 🙈😂
Ja hovorim o svojich detoch, mojej vychove, ich povahe a o mojej puberte. Uprimne ak ostatne deti jedia odpad, tak mi to je v podstate jedno 🤷🏼♀️ a rovnako o okoli nasich kamarativ a deti s kt sa stretava moja dcera.
@sbear preto hovorim, ze asi zijem v nejakej bubline, lebo ludia okolo nas ziju zdravo 🤷🏼♀️
@liv1 mas na to nejaku relevantnu statistiku prosim? :D ci to je zas taky kec z brucha. Lebo ak nie, tak vtip je to co pises ti ;) Ano deti v rodinach kde je extrem a nedaju im v podstate nic, tak verim tomu, ze su zvedave, ale nie kazde dieta je ovca kt si to kupi, lebo aj ostatni to maju a ono chce to iste, to je vsetko 🤷🏼♀️
@sbear tieto ani podobne odpadky sme doma nikdy nemali, takže nás to trápiť nemusí.
Škodlivé ako všetky chipsy, chrumky, ....
Naozaj sa tomu niekto čuduje?
O tých nápojoch ani nehovorím.