Prosim, ak sa vam to uz stalo... ako ste ju chytili? Mame ju asi 2 tyzdne na poschodi v dome. Vsade, kde som videla hovna som dala lepidlo aj s orechom. Inak nic nevidim, nepocujem. Len hovien par som nasla.
Mame tam spalnu a od vtedy tam nespime. Kazdy den cakam a nic.
Co mam robit?
Podotykam, sme normalna rodina v novostavbe. Len za nami su polia a teda bola to asi len otazka casu.
Mali sme na byte (3ks),brrr ... dve sme chytili do vysávača, boli za obývačkou stenou a posledná sa prilepila na pascu , do stredu sme dali slaninu a okolo lepidlo a do 2 dní sa chytila. Snáď som pomohla😉
Nebývam síce v dome, ale v paneláku na 3. poschodí. Na balkóne mám takú vonkajšiu skriňu prepojenú s kuchynskou špajzovou. Počula som po večeroch keď bolo ticho, ako šuchoce v tej kuchynskej. Cez deň nič. Do vonkajšej skrine sme dali pascu so syrom a na druhý deň tam bola chytená.
Nam sa najviac osvedcila klasicka sklapacia pasca.
No ved vsade citam, ze das navnadu a ze do 1-2 dni sa chyti....a tato nic 🤦♀️ hore ani nema jedlo.... iba na tej pasci je. Asi tam pridam aj slaninu. Ja uz neviem? V kuchyni ani spajzi som si nic nevsimla. Ziadny hluk, ani hovna
@andrea_82 aj take mam 2ks rozlozene....2 tyzdne
toto je top https://www.mall.sk/lapace-hmyzu/ekolas-sk-lepo.... Síce nehumánne, ale ked dáš do rohu kde chodia prilepia sa na to rýchlo. Pri klasických pasciach sa stáva že ich nezaujímajú alebo že klepnú naprázdno a myš ujde.
@marsmykkok presne tieto tam mame rozlozenea orech v strede... a nic
tak jedine rozmiestniť inde, prípadne sa mohlo stať že myš uhynula v úkryte alebo niekde kde ju nevidíte. Ja som tak na jar našla vysušenú za gaučom, jednoducho veľa ľudí trávi myši, dostala sa k nám dnu, ale už bola otrávená a zdochla.
Sú inak aj také odpudzovace do elektriny čo robia nejaký zvuk čo vadí hmyzu a hlodavcom a neprídu. (Možno aj odídu ak nájde cestu von 😅), ale do budúcna by ste to mali fajn, aby vám tam toľko nebehali
Aj my sme riesili v novostavbe :( strasne daco. Vedeli sme ale kade chodi, tak zabrala taka klasicka pasca s orieskom (skusali sme aj syrovu, salamovu). V ten vecer bola nastastie chytena. Najhorsie je, ze nevieme ako sa k nam dostala. Preventivne sme dali na povalu aj do kuchyne take elektricke odpudzovace, pasce s orieskom, ale najma sme vsetky teoreticke prichody do domu (okolo trubiek) obmotali s ocelovou vatou - co som nasla na nete ze nerozkusu mrsky. Drzim palce!
@euie to ako vyzerá tá vata a aký je postup? dakujem
Vcera sme ju chytili.2 tyzdne nam spat nedala bo stale v noci behala po dome.podavali sme v noci pred kazde dvere pasy kartonu na ktoré sme dali lepidlo a hned v noci sa chytila
@marsmykkok vyzera to ako vata ale je kovova, maju rozne hrubky vlakien, kupovali sme to v hornbachu a stalo to mozno 3eura.
Postup - odovzdat manzelovi a povedat nech to napcha do vsetkych skar co najde a su rizikove. V podstate myske staci pol cm a prepcha sa. My sme presli vodu, kanalizaciu a aj zavlahovy system a napchali okolo rurok co vstupuju do domu. Nasa myska sa objavila pod kuchynskou linkou a sramotila za umyvackou. Nebehala nastastie po dome, nemala ako vyjst. Takze si myslime, ze asi popri tych rurkach voda/kanalizacia co vlastne idu z podlahy pod linkou... ale stale sa bojim ci sme odhalili vsetky pristupy..
Zmeň návnadu , my sme nevedeli čo už dať dali sme klobásku a po týždni sa chytila 😂 bola gurmán
Ten orech pred tým ako dáš na lepidlo trocha opraz,.pusti to vôňu..
Viem že lepidlo je veľmi nehumánne, ale keď je normálne vnútri v dome, to by ma porazilo úprimne.. myši ako takej sa nebojím, ale chorôb čo roznnesie..
My sme mali myši na povale, skrabkanie nad hlavami deti má išlo vystriet, co som sa bála že sa prehryzu sadrokartónom..
Hlavne tie “hovna” nemusia byt mysacie, co tu baby davali uz fotky tak aj hmyz vie mat fajne velke 😀 ked nic ine nepocujes nevidis a nechytila sa moze to byt mozno aj nieco ine
@via88 ja fakt neviem, ale myslim, ze to su od mysi.....
Len teda tak dlho a nic?
Ked sa nechytila asi isla prec cez okno alebo niekde inkde je....macku náhodou bemate ?ze by ste pustii dnu aspon nachvilu
@zuzkaa1991 macku nemame. Moc si neviem predsravit, ako by vysla von. Lebo vsade su sietky. Dvere nemame rozcapene...iba ked ideme dnu, ci von.... neviem? Mozno fakt zdochla? Som uz z toho na nervy. Cakala som, ze za 2-3 dni ju chytime a hotovo
A sused by vam nepozical svoju macku?
a este ju pocujete? resp ked poupratujes po nej, este stale nieco najdes?
@andreatytler a myslite, ze dam vonkajsiu macku tam hore a chyti za kratky cas? Ci ako dlho ju tu mat?
@euie nikdy som ju nepocula. Iba tie hovna. Asi 10ks. Musim odsledovat ci nepribudaju.
Len asi 3ks som nasla aj v satniku....kde je toho naozaj dost. To iba tak nevypracem...ale asi budem musiet 🤦♀️🤷♀️
Inak myska ak kaka tak aj cika a je to teda riadny smrad na take male telicko.. skus aj povonat. Inak nikdy som nechapala gumene rukavice na upratovanie viac ako ked som cistila par dni dozadu po myske..
skus pripadne odfotit tie hovienka, pozrieme na to 🙈
Dat klasicku pascu a silno, silno obviazat slaninu. Tak chytaki mysi moji rodicia a vzdy chytili. My sme aj na lepidlo chytili, najnovsie som citala, ze na kinder cokoladu aa mys chyti... Cize ak to budem musiet riesit, silno namotam kinder coko na sklapaciu pascu a budem dufat, ze sa chyti. Inac ja mam vsetko v dozach uskladnene, sladkosti, cestoviny, prave kvoli tomu, ze min rok sa nam dostala aj do spajze aj do skriny v kuchyni, to bolo roboty... Nikdy viac
Inac zaujimave, ze sme mali vyzrate kartony od mlieka, cestoviny, lanove semiacka..ale na fajnovu slaninku sa chytit nechcela 😀
Nam sa vzdy chytila na lepidlo a oriešok.. Mali sme par krat v dome 🙈 dali sme viac tacok s tM lepidol, z oboch strán skrin, ku stolu, aj do stredu izby a zatvorili sme izbu.. Väčšinou chodili iba po okraji izby tak dajteviac a do každého rohu
Mali sme na povale, chytili sa do pasce. Teraz mame 2 macky, mys som tu uz dlho nevidela, nepocula.