Mužov kamarát nám kupuje drahé veci. Aký máte na to názor?

8. dec 2019

Ahojte, muž má kamaráta, bohatého, ktorý jemu, mne, synovi stále niečo kupuje. Aktuálne mužovi bundu zimnú za 100e to bolo minulý týždeň teraz mu zas volá s tým, že v obchode vidí parádne nohavice či mu ich kúpi. Ja mam z toho také nervy. Nechápem prečo to robí. Mužovi to nevadí je rád že niečo dostane sú kamaráti od detstva, a zas na druhej strane mu často pomáha napr, keď potrebuje niekam odviezť a pod ale aj tak sa mi to nepáči. Hovorila som s nimi o tom ale nejak si to k srdcu neberú. Tie veci sa nedajú ani odmietnuť. Ja mu ich odnesiem domov a on ich tu na druhý deň znova prinesie. Syn má od neho elektrické auto za 600e. Ja plnú skriňu drahých vecí rôznych znaciek ktoré nikdy na seba neobleciem lebo mi príde povrchne chodiť a prechádzku so synom v 50 eurovom tričku. Ja nakupujem v sekači, cez bazár aj keď núdzu netrieme a muž sa necháva zlákať na toto. Aký máte na to názor? Prečo to robí?

mareka49
8. dec 2019

Je do neho zalubeny?

stela01
8. dec 2019

Píšeš že sú priatelia od detstva a tvoj muž mu často pomáha asi sa mu tak chce odvďačiť .
Neviem ako ste na tom finančne asi mužov kamarát lepšie , tak dáva a daruje .
Neriešila by som to ... ak ty si neprosiš poďakuj odmietnuť môžeš .

autor
8. dec 2019

@mareka49 nemyslím si 😀 má priateľku a nepríde mi teplý.

@stela01 odmietnem ale aj tak mi to tu nechá, keď to vrátim donesie to znova späť

77daniela77
8. dec 2019

Tak by som si s tym tazku hlavu nerobila,ma vas rad,tak mu to robi radost.Mozno ked bude mat svoju rodinu tak s tym prestane.Kludne nos tie veci ak sa ti pacia,ved na to su.

wena
8. dec 2019

A čo presne sa ti na tom nepáči a vadí ti? Že ťa zahlcuje vecami o ktoré nemáš záujem? Alebo že sa mu za darčeky cítite zaviazaní? Alebo ti to príde celkovo divné?

autor
8. dec 2019

@wena príde mi to celkovo divné, a druhá vec je, že on nedonesie normálny darček ale vyslovene drahú vec. Muž si užíva to, že má veci ktoré by si obyčajne nemohol dovoliť. Včera sme sa pohádali lebo on chcel do tesca na nákup mikinu, ktorú mu on kúpil ale prala sa a on inú nechcel prišlo mi to akoby chcel ohurovať drahými vecami. Ako malé decko

pribinak
8. dec 2019

Hm, ja na tom nevidím nic zle. Ked pridem domov k našim, toez kupim detim mojej kamosky pekne a drahé veci. Ona si to celmi dovoliť nemoze. Ja mam radost, decka maju radost.
Pises, ze muz mu casto pomáha. Mizno sa mu ten kamoš nema ako inak odmeniť, odvďačiť.

777januska777
8. dec 2019

Chápem ťa, mne by to bolo veľmi nepríjemné, cítila by som sa dlžná a tiež by mi to veľmi vadilo, hlavne by ma asi hnevalo na tom to, že tvoj manžel sa mi zdá, že si nato zvykol a že to už berie ako štandard.

lujza123
8. dec 2019

Keby mam veľa peňazí tiež by som bola štedrá ku svojim kamarátom a rodine. Obdarovať niekoho by ma tešilo oveľa viac ako si peniaze susnit sama pre seba na účte.

Upec im nejaký koláč ako poďakovanie a nerieš. Keď nechceš nosiť drahé veci tak tie svoje predaj a peniaze za ne posli trebárs na charitu.

lubik87
8. dec 2019

@mareka49 ináč presne to aj mňa napadlo a nebol by jediný čo kope za dve mužstvá :P

dankanka
8. dec 2019

Tak vlastne je problém v tvojom chlapovi.. Myslím v jeho chovani.aj mne by to vadilo. Nerada sa pretrcam. Celkovo nerozumiem tomu ukazovabiu sa v drahých značkových veciach. Asi ma nízke sebavedomie ze si ho takto potrebuje zvýšiť.. Niekto tak ukazuje svoj sociálny status.. Pritom to najbohatší na svete veľakrát takú malichernost ako handry neriešia.. Nemajú na to priestor v hlave lebo je to hlúposť.. Okrem toho, dnes aj neefektívne a ne ekologické.. Skôr by som mu povedala, že ak sa chce odvdacit, nech ide kocikovat a ty si upraces.

pavla137
9. dec 2019

niektorí ludia su materialne založení a neriešia či niečo stojí 100 či 200eur, či je to vhodný dar alebo drahý...poznám takých ľudí tiež a oni to berú ako jazyk lásky (kniha od Chapmana)..každý nejako prejavujeme úctu, lásku, záujem. jeden zo spôsobov je že kúpim dar, obdaruvávam...niekto má zasa rád dotyky, niekto má rád vypočutie/záujem o dušu, niekto to dáva najavo skutkom služby, že pomôôže, odvezie,spraví,fyzicka ciinost. a také reči že je donho zalubeny by som vypustila úplne. pretože plnú skrinu vecí maš aj ty. je to proste forma prejavu záujmu..každý z nás má enjaky sposob akym to vyjadruje. napr. narodeniny, niekto manželke spraví večeru, niekto ju pozve na večeru, niekto jej kupi zažitkovy vikend vo francuzsku, niekto naopak jej zaplatí masaž v rodnej dedine..čiže to su všetko rozne sposoby vyjadrovania zaujmu o osobu, ak nikoho nemá , komu by veci daroval, tak by som to nebrala tragicky. a možno aj má rodinu, ale je má takú trochu osciálnu poruchu, že rád nakupuje...čo sú takí ludia, tak to tiež treba nechat tak. skutočne existuju ludia, ktorí si nákupom nových vecí kompenzuju vlastný smútok a nedostatok v duši

dopolbokaodrata
9. dec 2019

A teraz tú o Červenej Čiapočke prosím 😂😂😂

eliska13
9. dec 2019

Viac ma zaujalo, ze muz nechcel ist na nakup do Tesca bez drahej mikiny to je naozaj ubohe.
Vadolo by mi to ine je dostat nieco raz za cas, ale nie pravidelne.ono aj zalezi ako Vam to dava ci z dobreho srdca, kamaratstva, alebo nemozem sa na to pozerat, tak Vam chcem pomoct, aby ste nekupovali v sekaci.Su ludia, ktori to nechapu a beru podradne

jameena
9. dec 2019

@pavla137 presne, výstižne. Proste ten kamarát má prostriedky a chuť nakupovať a pre neho je to spôsob ako dať najavo priazeň - nemyslím tým sexuálnu, ale kamarátsku. Zjavne si Vás s mužom váži a má vás rád. Toto robí aj moja mama. Smútok a frustráciu vybíja pri nakupovaní. Potom máme doma kopu nepotrebných vecí. Ona tak vyjadruje lásku, stále nám niečo nosí. Roky sa ju snažím usmerňovať, kontrolovať keď som s ňou v obchode, pred narodeninami a sviatkami vopred vydiskutovať čo sa nám reálne hodí. Je to ťažké, ja nerada prijímam dary, cítim sa trápne, zaviazaná, až "vydržiavaná", mám potrebu to nejako vrátiť - aj ja jej teda sem tam niečo pekné kúpim, ale skôr to riešim pre mňa prijateľnejším spôsobom tak, že ju pozvem na niečo - obed alebo nejaký wellness pobyt, alebo jej poupratujem dom.
Problém vidím nie v kamarátovi, ale skôr v mužovi ako mu to zdvihlo ego - mne by to vadilo, že je to cez hmotné statky, že si tak potrpí na vzhľade a na značkových veciach.
Kamaráta môžeš krotiť, ale z vlastnej skúsenosti viem, že je to takmer nemožné. Takže prijmi, poďakuj, muž nech mu sem tam pomôže a ty mu niečo dobré uvar. A veci potom predaj tu cez bazár a choďte na nejakú peknú dovolenku🙂

kittykat22
9. dec 2019

ty mas plnu skrinu znackovych veci - ktore nenosis, ale nakupujes v sekaci, a pride ti trapne chodit v tricku za 50e. A cely tvoj pribeh je inak uplne v poriadku. Cela tato diskusia - je nezmysel

autor
9. dec 2019

@kittykat22 a čo je na tom? Na to aby som vybehla do parku s kočíkom nepotrebujem škarede predrazene tričko. A syn tiež nepotrebuje auto za 600 e keď rovnakú parádu narobí aj lacnejšie. Jednoducho mi vadí že sú tie veci také drahé a tí dvaja tak povrchni.

beie
9. dec 2019

Mali by sme vedieť dary či pomoc aj prijímať. Ale ak to robí nezištne!

acrobaleno
9. dec 2019

Ale no no, nebuďme už takí skromní, že radšej nakupuješ v sekáči 😉 Neviem, aké sú vzťahy medzi ním a tvojím mužom? Aj vy mu dávate darčeky? Možno ho má ako brata, ktovie?

sasanka605
9. dec 2019

Chápem ze sa cítiš blbo, tak dostávať a cítiť sa zaviazaný nie je nič moc ale tvoj muž ho ma asi ako brata a nerieši. V tomto chlapom závidím, o i neriešia podobne veci, proste dostal tak dostal a koniec. Inak tričká za 50€, čo ja viem mne už 20 príde veľa, takže chápem aj toto, ze nosiť to každý deň je také, no proste to nepotrebuješ.

autor
9. dec 2019

@acrobaleno a čo je na tom že tam nakupujem radšej? Robím to preto, že radšej po nosím oblečenie ktoré sa ešte využiť dá a nebudem hneď kupovať novú vec. Podobne to robím aj s potravinami. Kupujem veci pred koncom záruky aby sa s nimi zbytočne neplytvalo keď ich obchody len tak vyhodia. Takže nie som skromná len ináč rozmýšľam.

acrobaleno
9. dec 2019

No tak si možno on myslí, že ste na tom zle, keď takto hospodáriš. Možno sa mu muž sťažoval, že si ako tí ľudia z tej extrémnych držgrošov 😂

autor
9. dec 2019

@acrobaleno nie som drzgros. Véd tie peniaze nezamykam do trezora len ich využívam na podstatnejšie veci ako sú tričká za 50e. Muž má svoje peniaze a keď niečo chce tak si kúpi aj nové samozrejme ze aj ja si občas niečo nové kúpim ale nieje to každý týždeň, pravidelne. Tiež viem oplieskat peniaze ale na veci ktoré chcem dlho nie na debiliny ktoré vidím počas predchádzania v nákupnom centre.

acrobaleno
9. dec 2019

Oki, a čo ti vlastne teda vadí? Ak ti to nie je trápne, tak mu povedz, že nech ti tie tričká nekupuje. Ale mužove darčeky a synove by som neriešila.

kittykat22
9. dec 2019

nepotrebujes skarede predrazene tricko - tak preco si kupujes skarede predrazene tricka. Prosim ta, mas 14, pises nezmyselnu diskusiu a nemas muza, ani dieta a mala by si sa zamysliet, preco nemas kamaratov a kamaratky - nemiesto konika.

mima1
9. dec 2019

Stale mozes na tom zarobit. Tricka zacni predavat 😂 das ho za 20€

77daniela77
9. dec 2019

Pozri,asi s tym nic neurobis,ved si uz skusala vselico,tak ak to nechces nosit tak to daruj kamaratkam,to ze muz sa tym darom tesi nezmenis,to je o vztahu medzi nimi ktory trva uz roky.Zbytocne sa tym asi zaoberas,neporadis si s tym.Casom sa to mozno zmeni ked si kamarat zalozi rodinu.Ak by sa mi tie veci pacili,nosila by som ich,ved ked ich uz mam.....no ale ked ti to je proti srsti,tak ich davaj prec.Myslim ze ti vadi aj ten vztah medzi muzom a kamaratom a z toho plynie ta tvoja averzia k tym veciam.Mozno by som mala aj ja taky pocit ako ty,tazko povedat,lebo som to nezazila.....

acrobaleno
9. dec 2019

@kittykat22 Čože? Asi mi niečo ušlo :D. Vieme, kto to je?

autor
9. dec 2019

@77daniela77 nevadí mi ani ten ich vzťah ja som rada keď príde, len mi proste vadí že muža ovplyvňuje tými vecami alebo ako to napísať. Keď sú spolu tak je úplne iný má voči mne blbé komentáre, je taký povrchný. Bavia sa len o peniazoch, a používajú frázy ako 15 ročné decká. Pred tým, než začal takto zarábať sa stretávali bol u nás stále a bola pohoda ale teraz ako má väčší príjem a kupuje tie veci tak je to hrôza. Proste vidieť že mu tie peniažky udreli na mozog a muž začína byť taký istý. Chce nosiť len drahé značkové veci, keď ideme do mesta na kávu tak už nechce ísť do malej kaviarne ale najlepšie do najdrahšej v meste.

77daniela77
9. dec 2019

No tak to ta chapem,aj mne by sa to nepacilo.No zial,vacsina muzov sa takto sprava,oni su ako nedospeli.S tym nic neurobis,je to v nich.Skusala si sa o tom porozpravat s manzelom?Ak to nemalo na neho ucinok,tak to radsej nechaj tak aby si si nepokazila vztah.Najdi si nejaky sposob ako sa vyhnut tym stretom ked je u vas,ja neviem,chod do inej miestnosti,kasli na nich.....s tymto si zial neporadis,nezmenis ich.