Ahojte, rozhodla som sa zalozit tuto diskusiu, kedze mi to uz tak dlhsie vrta v hlave (ano som tehotna na PN-ke, nudim sa a nemam nic lepsie na starosti riesit a pod. 😅...), ako tu ine zeny/mamicky/tehotne na MK vnimaju pritomnost chlapov. MK ako taky ma v charakteristike: "Modrý koník - stránka pre mamičky a budúce mamičky." Coraz castejsie sa tu ale stretavam z muzskymi profilmi a pride mi to totalne divne 🤷. Pochopim pritomnost chlapa na MK v ramci predaja veci a pochopim aj to, ak si tu prisiel po radu resp. podelit sa o skusenost nejaky otecko alebo buduci otecko (takeho som tu vsak ja este osobne nezazila...), no vacsinou tu vnimam muzske profily, ktore bud mudruju do zenskych veci o ktorych prd vedia, ako napr. navsteva gynekologa a vysetrenie, dokonca som zazila aj chlapa co sa vyjadroval k menstruacii 😳 alebo su velakrat drzi a arogantni. Pride mi to divne ba dokonca obcas az uchylne. Nie som ziadna feministka, rada si vypocujem nazor chlapov, len si proste neviem predstavit, preco sa nejaky chlap rozhodne pre aktivne navstevovanie fora urcene pre zeny? Co si o tomto myslite? Mozno sa mi tu aj vyjadri nejaky chlap, co presne ocakava od tohto fora urceneho pre zeny? Podme o tomto podiskutovat kto ma chut 👍😊.
@barbora0308 Nejako extremne mi to nevadí ale presne ako pises obcas ma fascinuje ked ma nejaky chlap presviedca o veciach o ktorych sice moze nieco vediet ale len z pocutia pretoze realne ich nezije 🤷🏽♀️ Akoze ok je to nejaky pohlad ale proste kym to nezazijes tak to nepochopis (porod,gyn problemy, atp).
Mna napr na modry konik priviiedlo az prve tehotenstvo - predsa len si v skupine xy ludi ktori su v rovnakom mesiaci a riesia rovnake veci, ale inak by ma sem asi ani nenapadlo nikdy prist.
Ani mne nevadila . Presne ako vraví holka predo mnou , aspoň vidíme aj pohľad chlapa a niektorí sú tu práve preto aby spoznali lepšie žensky svet, náš pohľad na vec .
Keď som si založila profil na mk neevidovala som žiadnych chlapov a páčilo sa mi to viac ako teraz. Čo si o nich myslim? Nič dobré. Je totálne divné, že chlapi dobrovoľne navštevujú ženské fórum. Už ma tu za môj názor párkrát sprdli, no názor som nezmenila. Nemajú tu čo hľadať. Do všetkého sa musia srať. Proste chlapi.
@barbora0308 ahoj, za mna pritomnost vitana aj kvoli nazoru z "opacnej strany barikady", a najdu sa tu aj odbornici ktori radia.
Som tu sice nova, no aroganciu nevnimam ako jednopohlavnu zalezistost a su tu pravidla.
A ano, zdalo by sa mi nemiestne ak by radili alebo drdlali k cisto zenskym temam (menstruacia, ovulacia...).
@barbora0308 To je zvláštne, lebo chlapi, ktorých som tu ja konkrétne zaregistrovala, sú oteckovia. To, že toto je stránka pre mamičky, neznamená, že ktokoľvek, kto nie je mamička, tu nemá čo robiť. Často sem píšu aj bezdetné mladé dievčatá, keď potrebujú poradiť. Nič divné na tom nevidím.
Mne nevadia ak su slusni,ale ak tu furt dookola vycapuje svoje fotky a maze vsetky komenty tak tento mi tu vadi,lebo k comu to tu teda je?Tiez mi tu vadi este jeden,ale k tomu sa vyjadrovat nebudem lebo je dost arogantny a je zbytocne sa k nemu vyjadrovat🤔
@barbora0308 Som tu už vyše 10 rokov. Pozvala ma vtedy kamarátka do jednej diskusie, ktorá zaujímala aj mňa, tak som sa pridal. A postupne sa zoznámil s množstvom ľudí, zamiešal do množstva diskusií a skupín.
Treba však zdôrazniť jednu vec, ktorú možno si neuvedomujú ľudia, ktorí tu nie sú až tak dlho. MK nebola zo začiatku vyslovene ženská stránka. Nie že by tu neprevládali ženy, ale skôr som ju vnímal ako stránku so záujmom rodina a pod. I keď pri takých témach ženy prevládajú, nebola to ešte vyslovene stránka formulovaná ako iba pre ženy. Po nejakom čase sa však priamo zmenila politika zakladateľov MK a stránka sa posunula úplne jasné ako cieľová stránka pre ženy. Bolo to vidieť napr. na základe toho, že keď mi z nej potom prišlo nejaké info, oslovenie bolo v ženskom rode. 🙂 Trochu som sa pri tom cítil aj trápne. 🙂
Takže v skratke – je potrebné brať do úvahy vývoj zamerania stránky a naozaj tu nemusia byť všetci chlapi úchylovia. 🙂
PS: Uvedomil som si, že MK nepriamo vďačím za svoju milovanú dcéru, ktorú máme v pest. z DD. (Tu vznikli kontakty, ktoré ma nakoniec k nej doviedli.)
Ak nie je drzý a má komentáre k veci, tak s nimi nemám problém komunikovať
@limetka69 a prečo by tu nemohli byť chlapi, je ich tu veľa čo majú deti v striedavej starostlivosti alebo ani nemajú deti...nechápem, prečo si ich hodila všetkých hodila do jedného vreca?
@marcellka32 lebo niekedy sa tu lahsie riesili zenske veci, samozrejme nic nemam proti chlapom co tu chodia, skor citaju ako sa prejavuju, su inteligentni, nikoho nevyhanam, tolerujem, aj ked mi je divne, ze chlapi chodia na zenske forum, no a co. Divne mi to moze byt. Niekedy tu neboli uchylaci, ani pubertalne vyjavy deti, a prislo mi to tu take nase, zenske. Ale uz mi to take nepride.
No, nedavno sa prave v nasej skupine junoviek objavil jeden pan, ktory hladal tehulku na vztah..rovnaky postup aj v majovkach, julovkach, tusim aj augustovkach..tak som sa pozrela do clenov a chlapov tam bolo viac..akoze co sleduju v tychto skupinach, nase konverzacie o krckoch?🙄 rovnako ma vedia zarazit aj ti, ktori c diskusiach radia ako rozbehnut menzes a videla som uz aj pana ktory radil, ze ak chce otehotniet musi po sexe zdvihnut nohy hore..takyto su proste too much
@barbora0308 nevadi mi to, pokial nie su v nejakej skupinke, kde sa riesia tazke temy, ktore si chceme povedat iba my zeny.
ja som tu stretla aj muza, s ktorym sme si popisali par veci ohladom urcitej konkretnej temy, bol velmi slusny, rodinne zalozeny, velmi mudry.
a ze sa muzi vyjadruju k menstruacii... moj muz by o tom tiez vedel vela porozpravat, nakolko mam v tejto oblasti vela problemov, riesime vkuse lekarov, datumy, hlieny, estradiol, cipky.... myslim si, ze muzi toho v dnesnej dobe vedia uz velmi vela aj o zenskych temach, ved vsade je plno roznych diskusii a clovek "nastuduje"
Dakujem za vase prispevky a nazory k teme ☺️!
Tak ja osobne som zatial nemala stastie na ziadneho chlapa-otecka na MK 😏... Stretavala som sa tu iba s vylucne divnymi profilmi muzov.
@jaron, som rada ze si napisal 😊 aspon si z casti moju zaujatost vyvratil a "poviedky" o tom, ze su tu aj slusne profily oteckov vyvratil 👍. Naozaj som tu na MK kratko a teda historiu nepoznam, dobre vediet.
Ja som si MK ucet zakladala tiez iba kvoli tehotenstvu. Som rada, ze taketo forum pre zeny jednak na poradenie, nazory a skusenosti existuje, ba teraz si MK uzivam aj ako rozptylenie a na zahnanie nudy. ☺️
Podľa mna sem zavítajú v hľadaní odpovede na niečo a potom ich pohltia zaujimave témy. Ale nemajú to tu ľahké, jeden rodinný znamy sem zavítal, lebo vyrábal pre deti produkty a chcel inzerovať. Vyplnil si profil a párkrát sa zapojil do tém, aby aj upozornil na svoje hobby a ženy vraj boli hnusne, aj mu pisali sikanozne spravy, dokonca obviňovali, že si sem došiel hľadať zenu(a to viem, že je stastne ženatý a volny čas radšej trávi v dielní ako by ženy nahanal).
@barbora0308 no tak je to jasne, si tu kratko. keby si tu bola dlhsie, tak by si urcite muzske nicky uz poznala a neprislo by ti to az take "divne" (ako pises v hlavnom prispevku)
Normálny chlap/otec je tu prínosom,ako aj normálna zena/mama.
@janetinka27 Tak som tu dva roky, ano oproti inym profilom ako napr. pisal aj @jaron vyssie (10 rokov), je to kratko, ale za tu dobu co som na MK je pan @jaron prvy profil otecka ktory vidim.
@barbora0308 nevadia mi primitivni muzi, tak ako mi nevadia ani primitivne zeny. Su len na inom vyvojom stupni. To ako keby si nenavidela svoje dieta, ze je hlupe. Nie je. Je na inom vyvojovom stupni. Proste ich ignoruj a neplytvaj energiou.
Pokiaľ rešpektujú pravidlá majú právo tu byť. Už či sa to komu páči alebo nie. Mali by sme sa akceptovať. Nech sme tu ako rodina. Nikoho nevylučovať ale snažiť sa pochopiť. Každý vidí veci trochu inak. Môžeme sa tak pekne doplňať. Netreba sa toho báť a odsudzovať. Hovorí sa, že chlapi nemajú city. Nie je to pravda.
@barbora0308 tak pises, ze "naozaj som tu na mk kratko", tak dva roky nie su az tak kratko 🙂 ale skor asi menej intenzivne
Nie, nevadia mi.
Obcas je zaujimave si pozriet pohlad na vec od muza. Obcas je neprijemny, ked niektore veci beru inak. A z pohladu zeny nejaku pravdu, ci nazor "vybalia na rovinu", bez prikras (= pre niektore zeny necitlivo).
A inokedy, ked zas v nejakej diskusii zeny predostieraju poziadavky na muzov, co by im tolerovali a co nie, atd, tak zase haja muzske farby.
Kym sa niektory nechova ako hulvat a vulgarne, co sa prisiel len odventilovat, tak nech tu su.
Je to prinos. Ved aj v realnom zivote zena narazi na XY roznych muzov (v meste, v obchode, na parkovisku, v premavke, ...). Nie iba na spolocnost dokonalych gentlemanov. Je fajn, ak sa aj takto nauci ich pohlad predychat a vhodne zareagovat.
@barbora0308 ja by som navrhla premenovat stranku modry kon na stranku pre rodicov. Otcovia sa coraz viac zaujimaju o otcovske temy, a mozu sa tu vela dozvediet. Tak ako sem pisu nematky, teenageri, tak isto tu mozu pisat aj otcovia a muzi. Riesia sa tu aj vztahove problemy, striedavky, pravne zalezitosti, preco by mal otec byt diskriminovany len kvoli pohlaviu?
@0silvia0 S tymto plne suhlasim. Stale si myslim, ze je tu velka vacssina divnych muzskych profilov a oteckov s realnymi skusenostami je tu naozaj malo, nuz ale ja sa ani necudujem, stranka je vsade prezentovana ako miesto vylucne pre mamicky (vid. nizsie). Je to ako raj stvoreny pre uchylakov. Mne raz napr. napisal jeden muz, ktory sa vidaval najprv za zenu s problemovou menstruaciou a potom sa priznal, ze je muz a ma uchylku na vlozky a ze ho zaujima tato tema...samozrejme profil bol hned blokovany.
@barbora0308 A kolko uz ich tu chcelo nosene pancuchy....zeny to tu pisali🤡
Mne osobne nevadia. Niekedy poteší aj pohľad chlapa na vec v diskusii a niekedy sú aj celkom smiešny takže pobavia. 😀🤷🏻♀️