Muškáty a ich pestovanie

peta1990
11. apr 2023

Ahojte. Vytvorila som túto tému lebo nič aktuálne som nenašla. Muškáty zbožňujem. No vždy sa rada priučím novým, overeným skúsenostiam a radám 😊 zaujímalo by ma aký substrát sa Vám najlepšie osvedčil, aké hnojivo je to naj pre Vás a všetko ohľadom muškátikov. Tak poďme na to ❤️🌺🌸

nelca84
11. apr 2023

@peta1990 muskaty su velmi nenarocne, to sa neda pokazit. Substrat davam na muskaty a balkonove kvety a hnojim tiez hnojivom pre balkonovky. A vzdy odlamujem odkvitnute kvety, cele, od hlavnej stonky, teda aj s tou "palickou" na konci ktorej je kvet.

marca12
11. apr 2023

@peta1990 Substrat davam na balkonove kvety a hnojivo na balkonove kvety,petunie,letnicky. Odkvitnute casti treba olamovat a budu stale krasne kvitnut. Hnojiva davam raz tolko ako pisu na obale. Tak mi poradila suseda,ktora ma vzdy nadherne muskaty. Dobre polievat,ale neprelievat,aby im neodhnili korene. Mne osobne sa s previsnutymi velmi nedari,ale za to stojate mam vzdt nadherne.

oli18
11. apr 2023

Predavane substraty su cista pilovina, neda sa do neho zatlacit rastlina. Ja kupim kompost a 1:1, alebo este menej, podla oka a zmiesam so zeminou zo zahradky. Kvetom sa v takej zemine dobre dari. Hnojim, kedy ma napadne najlacnejsim tekutym hnojivom. Mam vzdy pekne kvety bez vacsej namahy.

petronellla87
16. máj 2024

Baby prosím vás kúpila som prvýkrát muškáty a stále im rastú krásne listy ale kvety žiadne. Aj keď je nejake púčiky nerozvinu sa ale uschnu. Čo robím zle?