Dievčatá, poraďte mi . Som v skúšobnej lehote, chcem oznámiť, že ukončujem pracovny pomer. Mala som ísť na nejaké vzdelávania ktoré mi zaplatil zamestnávateľ. Keďže sa ich nezúčastnil tak musím mu ich zaplatiť?; A môžem sa potom zaevidovať na úrade práce?
treba to hned oznamit a myslim, ze s tym vzdelavanim, kurzom sa bude dat este nieco robit, aby ta odhlasili 😉
@evkaap Pokiaľ viem tak si zamestnávateľ môže nárokovať náhradu nákladov na vzdelávanie len ak by boli náklady na kurzy spolu aj s ubytovaním, stravou atď. väčšie než 1700 eur. Ale mal by mať s tebou zároveň podpísanú dohodu na základe ktorej si môže nárokovať náhradu.
@evkaap Tu je to viac popísané. Takže ak si nepodpísala žiadnu dohodu k vzdelávaniu, nemôže si nič nárokovať http://www.akmm.eu/aktuality/ako-si-moze-zamest...
ako ak si si istá, že tam už nechceš byť, tak neviem, ohlásila by som to čo najskôr aby sa aj oni vedeli nejako zariadit
Treba oznámiť skončenie prac.pomeru cim skor aby ta zo vzdelávacky odhlásili a dostali spat peniaze