Zdravím, veľmi sa mi páči nástroj menom KLARINET. Síce mám už 20 rokov, ale chcem sa naspäť prihlásiť do Zušky (Dakedy som chodila na klavír). Zaujala ma Zobcová Flauta a Klarinet... Oveľa viacej sa mi páči Klarinet, ale... Musím chodiť najprv na Flautu, aby som mohla hrať na tomto nástroji?
@o__o Kamarátka mi povedala, že ona chodila najprv 8 rokov na Flautu, a až potom na Klarinet, tak neviem...
Aj moja spolužiačka zo ZŠ, teraz učí na zuške a začínala presne tak ako píšeš.
@martul Tiež chodila 8 rokov na Flautu?
Ked chces hrat na flaute - hraj na flaute. Ked chces hrat na klarinet - hraj na klarinet. Nic viac, nic menej.
Malé deti začínajú na flaute, čo je úplne prirodzené, pretože sa musia naučiť narábať s dychom a naučiť sa čítať noty. No dospelák toto môže pokojne obísť.
a keby si sa opytala rovno v zuske aky je postup? 🙃
Jedanenky, roky rokúce chodila na ZUŠ, ale koľko presne na zobcovú...
Ani u nás nemôže, najskôr flauta, potom klarinet.
@michellemary Ešte jedna otázka... Ak mi to pôjde, tak môžem prejsť na Klarinet skôr, ako po 8 rokoch?
Na flautu ti staci chodit 2-3roky (mozno aj menej. Potom uz mozes prejst na iny nastroj. Chodila som tak.
Dobre, ďakujem každému za odpovede. 🙂
Autorka, toto záleží od konkrétnej ZUŠ, resp. učiteľa.
Ahoj, blížia sa zápisy na ZUŠ, ideš do toho?
@richelina áno 😁❤️
A najprv flauta potom klarinet či hneď na klarinet? Ja som kedysi chodila na ZUŠ, v dospelosti som si kúpila, chcela som začať znova hrať ale nakoniec mi stojí v skrini. Ak by si chcela mohla by som ti ho posunúť za prijateľnú cenu..
@richelina najprv flauta
Aha. Asi aby si sa najprv naučila správne dýchať a fúkať. Držím palce 🙂
Preco by si musela chodit najprv na flautu?