Musím mrazničku "no frost" občas rozmraziť?

tenerifka
22. apr 2014

Ak mate samostatnu mraznicku No frost, nezapne sa vam po case(cca 6 mesiacov) alarm a netreba ju preto na 24 hodin vypnut? Lebo my mame tento problem s mraznickou Balay, proste po par mesiacoch perfektneho fungovania pipa alarm, ak ho vypnem, teplota stale blika a za 2 dni zacne pipat znova, postupne sa tie intervaly skracuju az zacne pipat kazdu hodinu. Samozrejme som hned ako bola mraznicka v zaruke volala technika, ktory skonstatoval, ze to nie je dovod na reklamaciu, ze to mraznicky(aj ked su No frost) robia, najma ked je leto. Mne sa to ale nezda....

sisaha
22. apr 2014

mam no frost uz 5 rokov a este som ju neodmrazovala a nic mi nepipa. Ja mam ale Siemens.

jaja1979
22. apr 2014

@tenerifka Aj ja mam no frost uz 7 rokov a v zivote som ju neodmrazovala, nikde nie je ziadny nanos ladu, ani mi nikdy nepipala, mame samsung.

tenerifka
autor
22. apr 2014

Ani na mojej nie je nanos ladu, ale ked ju po tom pipani vypnem(a ked odnesiem vsetky veci do inej mraznicky mimo domu), tak navrchu ten plast je cely mokry, akoby nad nim bol lad a roztapal sa(ale neda sa to odklopit ani vymontovat, tak nevidiet, kolko tam toho je). Mna stve, ze som nesla reklamovat este ked bola v zaruke, technik povedal, ze je to normalne a na internete som nasla kopec odkazov, ze sa to stava aj inym a treba na 24 hodin vypnut. Inak nam sa vela spotrebicov kazi len tak.....

evakva
22. apr 2014

@tenerifka Ja mam bosch takmer 5 rokov a nikdy som ju neodmrazovala. Ona to robi sama (pocut to, akoby padali kusy ladu).

tenerifka
autor
23. apr 2014

@evakva a ten lad sa potom topi a ide do tej nadobky za mraznickou? Lebo ja mam tu nadobku suchu, zeby tam bolo nieco blokovane?

alca89
23. apr 2014

ja mam samsung 3 rok a este ju tiez netrebalo odmrazovat

fideska
23. apr 2014

@tenerifka my mame chladnicku s mraznickoufrost free Electolux. Po kupe 3 roky fungovala bez problemov. Potom zacala obcas pipat, ked v mraznicke nebola dostatocna teplota, ked klesla na -11. Po vypnuti alarmu nabehla za urcity cas potrebna teplota. Az tento rok (mame je 7 rok) zacala pipat velmi casto, az nevedela mraznicka dosiahnut svoju teplotu. Opravar, zistil chybny ventilator, vymenil ho. Aj teraz obcas pipa,ale hned dosiahne mraznicka svoju teplotu.
Opravara som sa pytala na rozmrazovanie. Povedal, ze pri tychto typoch to nema absolutny vyznam. A v lete, ked mi chladnicka ukazuje vnutornu teplotu 35, tak moze pipat bez dovodu, lebo vycerpa svoje "regulacne schopnosti", nie je na taketo teploty stavana.

evakva
23. apr 2014

@tenerifka To vôbec neviem, kde ten ľad končí. Nikdy som to neskumala.

tenerifka
autor
23. apr 2014

@sisaha
@jaja1979
@evakva
@alca89
@fideska

takze je to takto:
pred vypnutim mraznicky bola nadoba vzadu sucha a prazdna, po vypnuti zacala zvrchu dovnutra chlanicky stekat roztopena voda(ale len trosku), no ta plastova nadoba vzadu sa naplnila vodou(az pretiekla) cez otvor zvnutra chladnicky. Vychadza mi z toho, ze mraznicka neodmrazuje priebezne ako by NO FROST mala, ale az ked ju vypnem. Chyba moze byt alebo vo ventilatore, alebo v senzore teploty, ktory by pri zvysenej teplote automaticky zapol ventilator.Blba som, ze som netrvala od zaciatku na reklamacii, prip.som to nekonzultovala na nete ako teraz, tak mi treba.....

sisaha
23. apr 2014

@tenerifka ak mas zaznam od technika, ktory to vtedy riesil, skus podat opravnu reklamaciu s tym, ze ti vtedy problem odstraneny nebol. Mozno vyjdu v ustrety. Kolko ma chladnicka rokov?

tenerifka
autor
23. apr 2014

@sisaha Nemam, vyhodila som, ja vsetko vyhadzujem, neskladujem ☹ , odkladam len faktury/blocky veci v zaruke a navody zlozitych elektrospotrebicov
Mraznicka ma 2 a pol roka, no trieskat hlavu si mozem tak akurat, ale zasluzim si.....naposledy pipala v decembri(to uz bola 2 mesiace po zaruke), tak som si povedala ze do juna zasa bude klud, no teraz sa "zobudila" uz v aprili.
Mna ani tak nestve, ze budem musiet zacvakat opravu, prip.kupit novu mraznicku, ale to, ze som mala pravdu a nechala sa oklamat a teraz s tym uz nic nemozem urobit. No tesim sa, ako si zgustnem, ked nabuduce zavolam opravara(je to zda sa jeden a ten isty) a poviem mu par veci, aspon bude mat pokazeny den ako ja ich mam par do roka....oni su totiz tymi firmami plateni, aby zmiatli zakaznika a predisli reklamacii, svine....

sisaha
23. apr 2014

@tenerifka v kazdom pripade, aj ked budes musiet opravu zaplatit by som podala pisomnu staznost na neho a o tej skutocnosti ho aj informovala.. Oni predsa musia mat tiez zaznam o vyjazde k vam.. a ziadala by som o opravu ako keby to bolo v zaruke. A ked odmietnu aj tak, tak ich informovat, ze napises na net recenziu.. a uvidis.. mozno to zaberie

tenerifka
autor
23. apr 2014

@sisaha skusit to mozem, ale nadej na uspech je miziva, to si nevies predstavit, ako dlho tu vsetko trva a vela veci nefunguje a nez sa rozhybu......

patrik0304
11. sep 2016

Cauko.. mam digitalnu chladnicku samsung no frost.. a nicoho nic mi zacalo ukazovat 28 stupnov vrch ,cize chladnicka.. mraznicka -14 niekedy viac to je v pohode.. ale chladnicka skoro sauna - ... neviete mi nejako poradit ?? diky