Ahojte, minulý rok platilo v ramcit situácie s koronavirusom, že nemusíte ísť na omšu medzi ľudí, ale môžte ju rovnako sledovať, a je to stále platné. Ako to je tento rok?
Nikam nemusis chodit, plati dispenz https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20210...
@mapa to plati pre Kosice
@zuzuliennka1 myslim, ze vsetky cervene, bordove a cierne okresy sa tym riadia.
@zuzuliennka1 nemáš dobre info.
Ak máš nejaké príznaky rozhodne by si nemala ísť. Nebudeš to mať hriech je to rozumné alebo ak sa cítiš ohrozená napríklad, že nie si očkovaná v kostoloch platí OTP
Platí už dispenz ako minulý rok a kostoly sa riadia pravidlami,kto.su v covid automate.
Ak sa človek necíti ok,nemal by chodiť medzi ľudí.
A je jedno,či je teraz covid,či covid ešte neexistoval.
@bloger príznaky ani nič podobné nemám, ale nepríde mi to v tejto situácii ako dobre riešenie... Inak vďaka ockovanosti sme bordovy okres
@oktoberka a nevieš mi na to poslať link prosím? Nemôžem to nikde najst
p. Boh vidi vsetko, nebude to povazovat za hriech
Ako prepáč....naozaj si veriaca a nevieš,kde hľadať info?
Pozri si jednotlivé arcibiskupstva,každé má svoju stránku a info na nej. Na každej je už zverejnený dispenz od účasti na nedeľnej sv.omsi,či prukazaneho sviatku.
@oktoberka no uprimne to nie je pre mňa, ale pre mamu... A mám pocit, že som niečo také videla, ale mama to chce vidieť "na papieri" ja som našla iba nejaké oznamy z farskych úradov, ale z iných okresov
Tak to gratulujem, že ste sa udržali v bordovej prajem krásnu pokojnú požehnanú nedeľu
Z kt.mesta si?
mamine pusti nejaku online omsu...
@oktoberka ahas tak sa ospravedlnujem, fakt som nevedela.
mam pocit ze sa to kazdu chvilu nejak meni, chodievame so synom, podla toho ako stihame a sme v 90% pripadov vonku, nech samozrejme nerusime, takze ako je to dnu, netusim a ze je dispenz, mi asi tiez nejak uniklo 😁 vdaka za info
Ano je dispenz ale pre ludi ktorí sa zucastnit z nejakeho dovodu nemozu 🙂 nemyslim si ze ta Pan Boh potresta ak si omsu pozries v TV. Hlavne treba slusne žiť 😉
@ivaa_ no veľkú.
Praktizujuci veriaci počuje oznamy,vie kde pod kt.diecezu a arcidiecézy patrí,vie si pozrieť aj na nete,keď si nie istý.
Čiže veľkú.
Ale autorka upresnila,že to chce pre mamku.
Čiže chápem,že sa chcela popýtať,lebo zrejmá v Tom nemá prehľad. Čiže sa spýtala. Veď na to fórum je.
mame pusti sv omsu na tv lux
aby som nemala hriech???
pekna kazen bola dnes z Brezna,pusti mame youtube
@oktoberka žilina
@0silvia0 chcem, len ona sa boji, že bude mať hriech
@lucka_ke ano, pre praktizujucich veriacich je nedela (a prikazane sviatky) dnom povinnym zucastnit sa na sv. omsi
@zuzuliennka1 to viem, len tá veta je divná
@lucka_ke tak mozno mohla napisat: “aby som nespachala hriech”, podstata je rovnaka.
Nema hriech. Lebo ci je alebo nie je dispenz, neustale plati, ze ak ma obavy z nakazy, nie je viazana k ucasti na omši = kedze ide o maminu, asi ma 55+, dostat covid je pre nu riziko a cirkev neviaze pod hriechom opravnenu obavu z dovodu pandemie.
tento rok to platne nie je