Musím ísť na omšu, aby som nemala hriech?

14. nov 2021

Ahojte, minulý rok platilo v ramcit situácie s koronavirusom, že nemusíte ísť na omšu medzi ľudí, ale môžte ju rovnako sledovať, a je to stále platné. Ako to je tento rok?

zuzuliennka1
14. nov 2021

tento rok to platne nie je

mapa
14. nov 2021

Nikam nemusis chodit, plati dispenz https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20210...

zuzuliennka1
14. nov 2021

@mapa to plati pre Kosice

mapa
14. nov 2021

@zuzuliennka1 myslim, ze vsetky cervene, bordove a cierne okresy sa tym riadia.

oktoberka
14. nov 2021

@zuzuliennka1 nemáš dobre info.

bloger
14. nov 2021

Ak máš nejaké príznaky rozhodne by si nemala ísť. Nebudeš to mať hriech je to rozumné alebo ak sa cítiš ohrozená napríklad, že nie si očkovaná v kostoloch platí OTP

oktoberka
14. nov 2021

Platí už dispenz ako minulý rok a kostoly sa riadia pravidlami,kto.su v covid automate.
Ak sa človek necíti ok,nemal by chodiť medzi ľudí.
A je jedno,či je teraz covid,či covid ešte neexistoval.

autor
14. nov 2021

@bloger príznaky ani nič podobné nemám, ale nepríde mi to v tejto situácii ako dobre riešenie... Inak vďaka ockovanosti sme bordovy okres

autor
14. nov 2021

@oktoberka a nevieš mi na to poslať link prosím? Nemôžem to nikde najst

eva8
14. nov 2021

p. Boh vidi vsetko, nebude to povazovat za hriech

oktoberka
14. nov 2021

Ako prepáč....naozaj si veriaca a nevieš,kde hľadať info?
Pozri si jednotlivé arcibiskupstva,každé má svoju stránku a info na nej. Na každej je už zverejnený dispenz od účasti na nedeľnej sv.omsi,či prukazaneho sviatku.

autor
14. nov 2021

@oktoberka no uprimne to nie je pre mňa, ale pre mamu... A mám pocit, že som niečo také videla, ale mama to chce vidieť "na papieri" ja som našla iba nejaké oznamy z farskych úradov, ale z iných okresov

bloger
14. nov 2021

Tak to gratulujem, že ste sa udržali v bordovej prajem krásnu pokojnú požehnanú nedeľu

oktoberka
14. nov 2021

Z kt.mesta si?

0silvia0
14. nov 2021

mamine pusti nejaku online omsu...

zuzuliennka1
14. nov 2021

@oktoberka ahas tak sa ospravedlnujem, fakt som nevedela.
mam pocit ze sa to kazdu chvilu nejak meni, chodievame so synom, podla toho ako stihame a sme v 90% pripadov vonku, nech samozrejme nerusime, takze ako je to dnu, netusim a ze je dispenz, mi asi tiez nejak uniklo 😁 vdaka za info

miskamicha
14. nov 2021

Ano je dispenz ale pre ludi ktorí sa zucastnit z nejakeho dovodu nemozu 🙂 nemyslim si ze ta Pan Boh potresta ak si omsu pozries v TV. Hlavne treba slusne žiť 😉

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivaa_
14. nov 2021

@oktoberka akú súvislosť má to že je veriaca a nevie hľadať info ? 🙂

oktoberka
14. nov 2021

@ivaa_ no veľkú.
Praktizujuci veriaci počuje oznamy,vie kde pod kt.diecezu a arcidiecézy patrí,vie si pozrieť aj na nete,keď si nie istý.
Čiže veľkú.
Ale autorka upresnila,že to chce pre mamku.
Čiže chápem,že sa chcela popýtať,lebo zrejmá v Tom nemá prehľad. Čiže sa spýtala. Veď na to fórum je.

loginexistuje
14. nov 2021

mame pusti sv omsu na tv lux

lucka_ke
14. nov 2021

aby som nemala hriech???

111blanka
14. nov 2021

pekna kazen bola dnes z Brezna,pusti mame youtube

autor
14. nov 2021

@oktoberka žilina

autor
14. nov 2021

@0silvia0 chcem, len ona sa boji, že bude mať hriech

zuzuliennka1
14. nov 2021

@lucka_ke ano, pre praktizujucich veriacich je nedela (a prikazane sviatky) dnom povinnym zucastnit sa na sv. omsi

lucka_ke
14. nov 2021

@zuzuliennka1 to viem, len tá veta je divná

zuzuliennka1
14. nov 2021

@lucka_ke tak mozno mohla napisat: “aby som nespachala hriech”, podstata je rovnaka.

evkamotka
14. nov 2021

Nema hriech. Lebo ci je alebo nie je dispenz, neustale plati, ze ak ma obavy z nakazy, nie je viazana k ucasti na omši = kedze ide o maminu, asi ma 55+, dostat covid je pre nu riziko a cirkev neviaze pod hriechom opravnenu obavu z dovodu pandemie.

oktoberka
14. nov 2021

@evkamotka áno,presne tak. Aj toto platí.
Aj keby dispenz nebol.