Dobrý deň žienky. Nájde sa medzi vami dáma ktorá pestuje mucholapku podivnú a poradí mi ako bude pre ňu najlepšie ju presadiť, aký substrát a kvetináč použiť? Mucholapka pekne prežila zimu, teraz začala vyháňať veľa nových pascí a chcela by som jej už dopriať väčší kvetináč keďže do pôvodného už sa pomaly nezmesti . Ďakujem za každý tip 🤗
@zuzanaam vieš mi prosím poradiť konkrétny substrát? V OBI na mňa kukali ako na mimozemšťana keď som sa pýtala 🤦♀️
Cez e-shop sa dá kúpiť priamo substrát pre mäsožravé rastliny.
Uplne staci obycana kysla raselina, tu kupis vsade. Mozes do nej pridat perlit, ten ma netralne pH. Posadit do kvetinaca s otvormi a hlbokou podmiskou, v ktorej vzdy musi stat voda. Polievat dazdovou alebo destilovanou vodou, v case nudze aspon prevarenou, pretoze vapnik z pitnej vody zasoli substrat a zmeni pH. Hnojit len jemne hnojivom na rododendrony alebo cucoriedky, ale to ani nie je nutne.
Kupujeme veľké vrecia nie príliš rozloženej rašeliny, ale takto v malom Ti žiaľ neporadím. Ale určite čistú rašelinu, nie rašelinový substrát. Tiež nehnojiť a najmä nekŕmiť. My ich mávame v lete vonku, v zime v studenom skleníku.
boze, ako ti zavidim, ze ti prezila :D ja uz som to s nou viackrat skusila. aj som si ju kupila v Obi, aj som si ju sama vypestovala zo semienka, ale proste nic. zacala mi odhnivat v oboch pripadoch, tak som z toho bola dost smutna, sklamana a nestastna. 😢 uplne som to s nimi vzdala.
@ladygina vyzeralo to s nou všelijak 🤦♀️ všetky listy, pasce čierne ... ale ako som ju znova dala na svetlo, na slnečné okno tam takto krásne ožila 🤗 kúpila som ju ako malú rastlinku, mala asi 3 pasce keď som ju doniesla domov, cez leto nádherná, dobre že "nevyskočila" z kvetináča 😂 a v zime takmer kaput. Tak možno ak skúsiš ešte niekedy tak sa podarí taká bojovná ako mne , držím palce 😊
Substrát kvalitná rašelina, kvetináč s drenážnym otvorom, podmiska, v ktorej bude stále stáť voda. Voda musí byť mäkká, maximum svetla. Veľa zdaru