Mucholapka podivná

17. mar 2023

Dobrý deň žienky. Nájde sa medzi vami dáma ktorá pestuje mucholapku podivnú a poradí mi ako bude pre ňu najlepšie ju presadiť, aký substrát a kvetináč použiť? Mucholapka pekne prežila zimu, teraz začala vyháňať veľa nových pascí a chcela by som jej už dopriať väčší kvetináč keďže do pôvodného už sa pomaly nezmesti . Ďakujem za každý tip 🤗

zuzanaam
17. mar 2023

Substrát kvalitná rašelina, kvetináč s drenážnym otvorom, podmiska, v ktorej bude stále stáť voda. Voda musí byť mäkká, maximum svetla. Veľa zdaru

autor
17. mar 2023

@zuzanaam vieš mi prosím poradiť konkrétny substrát? V OBI na mňa kukali ako na mimozemšťana keď som sa pýtala 🤦‍♀️

mija199
17. mar 2023

Cez e-shop sa dá kúpiť priamo substrát pre mäsožravé rastliny.

viestta
17. mar 2023

Uplne staci obycana kysla raselina, tu kupis vsade. Mozes do nej pridat perlit, ten ma netralne pH. Posadit do kvetinaca s otvormi a hlbokou podmiskou, v ktorej vzdy musi stat voda. Polievat dazdovou alebo destilovanou vodou, v case nudze aspon prevarenou, pretoze vapnik z pitnej vody zasoli substrat a zmeni pH. Hnojit len jemne hnojivom na rododendrony alebo cucoriedky, ale to ani nie je nutne.

zuzanaam
17. mar 2023

Kupujeme veľké vrecia nie príliš rozloženej rašeliny, ale takto v malom Ti žiaľ neporadím. Ale určite čistú rašelinu, nie rašelinový substrát. Tiež nehnojiť a najmä nekŕmiť. My ich mávame v lete vonku, v zime v studenom skleníku.

ladygina
17. mar 2023

boze, ako ti zavidim, ze ti prezila :D ja uz som to s nou viackrat skusila. aj som si ju kupila v Obi, aj som si ju sama vypestovala zo semienka, ale proste nic. zacala mi odhnivat v oboch pripadoch, tak som z toho bola dost smutna, sklamana a nestastna. 😢 uplne som to s nimi vzdala.

autor
17. mar 2023

@ladygina vyzeralo to s nou všelijak 🤦‍♀️ všetky listy, pasce čierne ... ale ako som ju znova dala na svetlo, na slnečné okno tam takto krásne ožila 🤗 kúpila som ju ako malú rastlinku, mala asi 3 pasce keď som ju doniesla domov, cez leto nádherná, dobre že "nevyskočila" z kvetináča 😂 a v zime takmer kaput. Tak možno ak skúsiš ešte niekedy tak sa podarí taká bojovná ako mne , držím palce 😊