Moze mrsa ohrozit cloveka z oslabenou imunitou a operacnou ranou? Ide o to ze v praci mame klienta z mrsou a od 20 by som mala ist tiez k nemu. Moj otec je po tazkej operacii a osetrujem mu doma operacnu ranu. Mozem ho nejak ohrozit? Premyslam,ze z prace odidem zdravie mojho otca mi je prednejsie ako praca
no tak ja som si tu pliagu doniesla z porodnice v uchu a neviem vazne ako sa tam dostala, maly ma skoro 4 roky a ja s uchom vecne problem, cize ja by som sa toho bala ako cert kriza. a mam znameho, ktory vdaka tomu prisiel o obe nohy, sice z casti aj jeho vinou, ale nic to nemeni na tom, ze ma 28 rokov dve male deti a nema nohy
Je to nozokomialna bakteria a moze s nou pacient prist do styku pri akymkolvek pobyte v nemocnici. Ak budu dodrzane hygienicke zasady osetrovania( rukavice, ruska,antibakterialne pomocky)tak netreba mat obavy. Prvi krat som mala podobne obavy....
tiež mam otca po transplantacii.. doma mame žiarič.. zainvestovali sme donho a využivame aj počas chripkoveho obdobia..
Problem je v tom ze pacient nie je izolovany iba paravanom a veci sa umyvaju vo vani kde sa akoze dezinfikuju a kazdy k nemu pristupuje raz obleceny raz len v uniforme osetruju mu stomiu bez rukavic iny zas rukavice. Chodi aj do spolocnej kupelne
Ak dodržiavate všetky zásady ošetrovania pac. s MRSA a doma tiež,tak nevidím problém.