Poprosim o radu, chcem urobit ovocnu tortu z mrazeneho ovocia, docitala som sa, ze do plnky nemusim rozmrazovat ovocie, ale ja by som tzm ovocim chcela ozdobit aj tortu, teda, chcem dat na vrch cokoladu a na nu to ovocie, ako na to????Rozmrazit to ovocie?,Dakujem za rady...
@stankadu dakujem, no musim pohladat, ci niekde najdem cerstve maliny, jahody???
@ivetkatka197808 mávajú aj čerstvé, maliny, jahody, čučoriedky, treba popozerať
Mrazené ovocie sa ti pustí. To by som asi nejak neriskovala. No však aj teraz majú v tých väčších obchodných reťazcoch normálne čerstvé ovocie, tak radšej by som asi použila to😉
Osobne by som radšej použila čerstvé ale chápem, že to je teraz trochu drahšie takže ak chceš dať mrazené tak kľudne ale radšej rozmrazené. Presne z toho dôvodu, že ono ešte pustí šťavu alebo teda vodu a celá torta sa ti rozmočí..
Keď chceš do torty mrazené ovocie, tak treba nechať rozmraziť, povariť ako tu už zaznelo a nedávať ho na krém, ale na korpus. A navrch mrazené ani náhodou. Čerstvé na vrch je najlepšie dať, je síce teraz drahšie, ale dá sa zohnať aj v lidli aj v kauflande, aj brusnice, aj maliny aj čučoriedky 😉
ja som raz robila takto z mrazeneho ovocia a zabudla som ho na noc vybrat tak som ho tak na rychlo tam dala a to som nemala robit. pustilo mi to tam tu vodu a cele to bolo take rozmokvane.....takze urcite to nechaj rozmrazit
Na tej torte je čerstvé ovocie, nie mrazené. Ak chceš na vrch dávať mrazené ta skôr zaliat želatínu a pod ovocie pohlcovač vlhkosti, lebo mrazené ti pusti dosť veľa vlhkosti.
Keď nie čerstvé tak už radšej konzervované ako mrazené. Mrazené ovocie absolútne stráca chuť, väčšinou je iba kyslé 🙂
Mrazené jedine do cesta, napriklad maliny mrazené položím na cesto a zalejem tvarohom. Ale mrazené sa urcite nedajú použiť ako ozdoba na tortu, to by sa rozpadlo
Dakujem za rady, popozeram cerstve a do torty dam mrazene...
@ivetkatka197808 noo celkom dobre si to vymyslela. Aspoň si nebudeš musieť toľko namáčať korpus, aby bol šťavnatý a nie moc suchý 🙂
@ivetkatka197808 Robila si tú tortu s mrazeným ovocím? Ako to dopadlo.
no ja som raz skúšala dať do plnky zmrazené ovocie, to potom ako sa rozmrazilo, pustilo šťavu a tieklo mi to von. Odvtedy robím do plnky tak, že ovocie rozmrazím a urobím rozvar (recept ako na horúce maliny) a na vrch určite čerstvé ovocie. Lebo mrazené sa ti pustí a už to nemá taký tvar. Jedine, že by si tú tortu robila tesne pred konzumáciou alebo by to bola mrazená torta. Ale neviem si predstaviť chrúmať mrazené ovocie 😉 ja na to nemám dobré zuby.