Môžu psie blchy parazitovať aj na človeku?

lukihomamina
25. dec 2012

Ahojte baby,
chcem sa Vás opýtať, či môžu psie blchy parazitovať aj na človeku?? Ja nemám psa a ani som nikdy nemala, tak neviem o tomto probléme nič. Sviatkujeme u svokrovcov už 5 deň. Oni majú psa. Pred 2 dňami začal byť poštípaný svokor a dnes sme už aj my s manželom. Je to také červené a dosť to svrbí. Svokrovci sa však veľmi urazili, keď sme s manželom spomenuli blchy. Najviac sa bojím, aby nezačali liezť po malom. Ani neviem, čo teraz robiť, aby som si ich nedoniesla domov. Hlavne neviem, či sa dajú preniesť aj vo veciach (oblečenie) alebo stačí ošetriť nás.
Baby, čo mám robiť so svokrou??? ona je tým psom posadnutá....má ho tuším radšej než vnuka. Je podľa Vás normálne, že jej pes behá po dedine (sama svokra povedala, že za inými sukami) a ona si ho potom rovno vezme k sebe do postele??? Ja už nemám na ňu nervy. Lenže už sa nevládzem hádať s mužom, že už tu nechcem chodiť. Ako by ste to riešili Vy??? dakujem

xlucia
25. dec 2012

@lukihomamina jasne ze blchy vedia dostipat cloveka. a v obleceni si ich prenesies lahko. este lahsie vo vlasoch.

acer11
25. dec 2012

Treba po dedine pozbierať ešte nejaké suky a uložiť ich spoločne do postele-najlepšie aj s manželom 😀

popelka5000
25. dec 2012

Blchy vedia prezivat aj v skriniach s oblecenim a ano daju sa aj preniest domov....
To co pises je nechutne ,ze ho necha behat po dedine a spinaveho si ho zobere do postele,aj my mame hava , treba udrziavat nejake hygienicke navyky...tich asi tvoja svokra nema 😀 😖
Skus sa s nou o tom poroz.medzi styrmi ocami,ze sa bojis o maleho aby ho nedostipali....

onvie
25. dec 2012

Pozri si "Na samote u lesa" -"to jsou blechy psí ty na človeka nejdou "
Ale iný parazit nie je vylúčený a nemusí to biť ani od psa. Ploštice poriadne štípu a nechávajú po sebe červené fliačky.
To či má pes blchy zistíš aj pohľadom na pokožke psa .sú to také malé čierne oválne asi ako špendlíkova hlavička a udržia sa iba tam kde je ochlpenie takže keby ste ich mali aj vy tak to vidíš vo vlasoch. A žiť blche v perinách sa asi nebude chcieť čo by tam žrala .A psa vystriekaj alebo umy orthosanom alebo niečim podobným.

onvie
25. dec 2012

http://www.modrastrecha.sk/forum/domace-zvierat...
skus pozrieť aj tuto diskusiu a keď nevieš pohnúť so svokrou skus pohnúť s tým psom možno je to cesta ako z toho von

rorinka11
25. dec 2012

Ano mozu.Mame sharpeia cistokrvneho cistuckeho.No jeden cas kunam doliezala jedna poulicna zmeska a dotiahla blchy.Ked je teplo tak ju obcas nachvylocku pustime dovnutra lebo je fakt cistotna a dokladne sa o nu starame!!No zrazu sme boly stale dostipany a aj mala na ktorej som aj blchu nasla zozadu na krku! a asi sme ich priniesli aj dovnutra.Psa sme odblsili a uz nemal ziadne blchy no aj napriek tomu nas stale stipaly a vzdy si nejaku na sebe nasli.A kde boly?Rozmnozily sa nam v gauci a kedze blcha kladie az 500 larv mimo psa v jeho okoly a zivia sa organickymi ciastockami prachu bolo to pre nich dobre prostredie.Vystriekali sme kvantum pripravkov proti blcham no nepomohlo tak sme ho vyhodili celu miestnost este raz vystriekali a bol nastastie klud.Teraz ma obojok proti blcham Kiltix a odvtedy je klud.Tak ked pridete domov vsetko oblecenie vyperte na najvatsiu teplotu (kvoli larvam ktore nemusite vydiet)a dokladne sa popozerajte lebo aj jedna blcha je hotova katastrofa!!

michal123456789
16. júl 2013

moj pes ma blchy co mam robiť

hfbbn
17. okt 2015

MOZE TEDA BLCHA PRESKOČIT NA VLASI ČLOVEKA 😒 😒 ☹

hfbbn
17. okt 2015

MOZU

kiki15193
27. sep 2016

nieco ucinne proti blcham ??