Môžu moslimky nosiť legíny?

16. aug 2023

Sledujem jednu moslimku na instagrame. Je to fitness mamina 3 detí a má perfektné a vtipné videá. Často ju však kritizuju v komentároch, ze je štetka, lebo roztahuje nohy a cvičí v zmiešanej posilňovni. Pritom je zakryta od hlavy po paty. Je mi velmi sympaticka a preto som aj zvedava ako to v moslimskej viere vlastne je. Jeden chlap jej tam napisal, ze uz nie je moslimka, kedze si vzala nemoslima. Ze je to obycajna ... :(
Naozaj je to pre moslimov takto prisne? Nemoze byt uz dalej moslimka?
https://instagram.com/najah.strength?igshid=MzR...

januska12323
16. aug 2023

Moslimovia ako každé iné náboženstvo majú aj ultra konzervatívnu stranu aj benevolentnu. Čo vyhovuje jej a jej mužovi nebude tým konzervatívnym.

babulkomale
16. aug 2023

Zalezi to hlavne od konkretnej rodiny, od zvykov. Niektori su normalni a niektori su ako v knihe Dobra manzelka. Zaujimave citanie o rozdielnosti.

zuzinka888
16. aug 2023

Zalezi aj od krajiny npr v Afganistane by ju za to upalili- uz len za to ze pouziva sicialne siete.

slovakboy
16. aug 2023

V Turecku som videl mladú moslimku s priateľom ako sa kúpali v mori. Mala špeciálne plavky niečo podobne ako legíny. Boli zlatí on sa k nej správal tak nežne a milo a nosil ju vo vlnách usmievali sa na seba zaľúbene ale nič viac žiadne bozky. Tak keď sa k nej bude správať cely život (aj ona k nemu) tak budú šťastní.

jaskolka
16. aug 2023

Ja som stretla par takých moslimiek, keď som žila v Košiciach, dokonca jedna rodina k nám aj chodila istý čas do ambulancie. Žena mala na sebe vždy dlhé nohavice, ktoré boli také "leginove" alebo ako to nazvať, no k nim mala vždy dlhšiu voľnú tuniku, alebo šaty. No a samozrejme šatku na hlave.
Záleží to podľa mňa od toho, ako sú založení, ci sú konzervatívni a prísne to berú, alebo už tak voľnejšie. Napríklad v tej rodine z ambulancie mali dve dievčatá, mohli mať tak okolo 16-18rokov, a ony chodili normálne v rifliach, tričku, akurát že nie nejakom vypasovanom s výstrihom, a šatku na hlave mala iba ta staršia, mladšia mala vlasy bežné v cope, alebo rozpustené.

lulahausi
16. aug 2023

Ano je to tak. Muzi si mozu brat nemoslimky, u zien je to zakazane. Pretoze viera sa berie v islame po otcovi. A nemala by nosit nic co pritahuje pohlady muzov. 🤷‍♀️ takto to je v islame. Lenze asi potrebuje followeriv na instagrame..

autor
16. aug 2023

@lulahausi a naozaj nemozu chodit do posilovne s muzmi? Nie je to trocha nefer, ze muz si moze zobrat hocikoho a zena nie? A ona pritom tu vieru naozaj vyznava. Ma tam aj video, kde robi ako keby pohovor s muzom a prijme ho do prace, ale povie, ze ruku ti nepodam, lebo si muz.

autor
16. aug 2023

@lulahausi aaaa ja len musim este dodat, ze ona podla mna pritahuje pohlad vsetkych, nie len muzov 😅 a to myslim v maximalne pozitivnom slova zmysle. Je velmi podarena

lulahausi
16. aug 2023

Vyklad nabozenstva a ich pravidiel je na kazdom jedincovi. V Saudskej Arabii to nerobia, v Nemecku to robia. Su preto horsie moslimky? Nepoznam odpoved. Aj medzi moslimami existuju diskusie, hadky, rozne pohlady na rozne situacie. Vela moslimiek su navonok cnostne (vid nepodat ruku muzovi) ale hresia potajme. Napriklad maju milenca, sex pred svadbou, nemodlia sa atd. To co ukazuju navonok je jedna vec. Aj tie co chodia zahalene od hlavy po päty.

autor
16. aug 2023

@lulahausi takze je to asi rovnake ako pri kazdej inej viere.

vanilkovazmrzka
16. aug 2023

Uf… nie su moslimovia ako moslimovia, niektori su militantni extremisti, niektori umierneni.

irinushqaa
7. sep 2023

Si pozri na tiktoku Esra Rabia Unal alebo Melek Azad a máš jasnú odpoveď 😏

mikelitoris
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanka.zuzu
7. sep 2023

Mia Khalifa či jako sa volá tuším legíny nenosí 😉

lenkakravcova
1. apr 2024

Oblečenie je vonkajší prejav viery. Máš ale kopu rôznych výkladov. Liberálnejšie smery nosia legíny + na tom tuniku úplne vpohode 🙂 konzervatívne smery neukazujú kryvky tela vôbec (preferencia abáje atď.). Celkovo je ale oblečenie ďaleko menej dôležité, než viera v Jediného Boha, než každodenná modlitba a iné dôležité súčasti viery. Ak sa niekto prechádza hoc aj v plavkách ale verí v Jediného Boha a modlí sa, tak je to síce očividne hriešnica (ide jej o zvádzanie pohľadov mužov), no stále ostáva medzi muslimami ako veriaca pred Bohom.