Ahojte chcem sa spýtať lebo z tých opatrení už som jeleň.
Potrebujem ist niečo vybavit do jednej pobočky ktorá sa nachádza len v jednom nákupnom centre. Ja som ockovana, ale mám dojča, ktoré nemám komu dať postrážiť. Vybaviť by som to vedela tak do 20min cize nič katastrofálne dlhe, len neviem či ma tam vôbec pustia keď môžu len prekonaní alebo ockovani? Našťastie sme coronu nemali s malou a na očkovanie take malé deti ešte nechodia. Ako to je teraz? Môže dojča ist do prevádzok ktoré nie sú esenciálne?
Do 2r pustia od 2-12r len s testom
Ja som vcera bola a mala som 1,5 r a 5,5 r a nikto nic neriesil kolko maju rokov atd. Dokonca ma niekam pustili a ani nechceli ziaden ocko preukaz.
podla mna pustia male deti aj bez testu. vsak nie vsade dospelych kontroluju, nieto este deticky.
Deti do 12 rokov a 2 mesiacov sa berú ako zaočkované.
Ale veď trochu aj rozmýšľajte. Čo nechá dojča pred obchodom?
@mamina0078 nie je pravda.Dieta do 12 rokov má status rodica. Takze môže ísť s rodicom
@mamina0078 toto uz neplati. Na deti sa vztshuje status rodica.
do nákupného centra môže KAŽDÝ, aj dospelí neočko, aj deti, my tam chodíme denne s ročným v kočíku sa poprechádzať od pošty k potravinám 😀 (sú navzájom presne na opačnom konci). a tu som si všimla, že deti do neesenc. vôbec neriešia 😉
ale tak hadam nebudu spekulovat pri takych malych detickach ci? uz sa vam stalo, ze ziadali test aj pod tuto hranicu pod nejakych 5 rokov?
@kristinka92 a čo ti povedia, že dieťa nechajte pred nákupným centrom? Veď to je bábätko, nie 17 ročný pubertiak. By som sa pozrela, že by ma niekto s ním nepustil keď som O alebo P
@kristinka92 my sme ísť mohli ale do Galérie v MT ma s deťmi nepustili...museli mať prekryté horné dýchacie cesty...ale do Tulipu či Si Campo nemali problém....aj keď som nezaockovana ale len prekonaná...
Ale ak chces,kľudne Ti malú/malého postrážim aj na 2 hodky či viac kým si vybavíš a samozrejme bezplatne... 🤗😉
@kristinka92 podľa mňa určite áno a kde máš teraz nechať dieťatko keď si potrebuješ niečo vybaviť. Vôbec by som to neriešila.