Môžu byť 2 zajace v jednej klietke?

mokasina
21. jan 2013

Dobrý večer 🙂
Chcela by som sa opýtať či by mohli byť 2 zajace v jednej klitke mi už jedného zajaca (samec) máme a 1. Februára bude mať pol roka a ten nový zajačik približne 2,5 mesiaca rozmery klietky sú približne : 66x37 cm ... 😉 nebudú sa biť a nebude klietka malá alebo čo bude lepšie samička alebo samček ?

sabina1975
21. jan 2013

dvaja samci sa budu bit a samcek a samicka = mladatka

zuzi79
21. jan 2013

ja by som tiež veľmi chcela k nášmu samčekovi ešte jedného, ale nebolo nám to z viacerých strán odporučené. Dvaja samci sa rozhodne budú biť, už sme to skúšali. A samička nie, lebo budú stále mladé. Najlepšie sú dve samičky, tie sa budú mať rady.

alami
21. jan 2013

tak ako ti píšu baby, dvaja samčekovia sa bijú, samec a samica pária, najlepšie sú dve samičky. Ale my sme mali dvoch samcov - aj sa bili, ale dalo sa 😀 sem tam síce piskot riadny, piliny do pol miestnosti, ale nemyslím si, žeby sa samice tiež sem tam nepobili, či neponaháňali. Skôr mysli na veľkosť klietky, lebo ke´d narástli, ledva sa nám tam zmestili, aj keď nebehali a to sme mali teda dosť veľkú klietku. Takže museli mať výbeh.

lenkab1984
21. jan 2013

Ako pise sabina, samci sa biju a samcek so samickou budu plodit ;);) nasi maju 2 samcekov a nielenze su kazdy v inej klietke ale aj v inej izbe. Hlavne ten starsi ktoreho maju dlhsie neznesie mladsieho novsieho. Zrejme sa nim citi ohrozeny ;) my mame morcata samicku a samceka a v pohode ale samcek je samickin syn tak sme ho dali vykastrovat a funguju v jednej klietke od sameho zaciatku (teda odkedy sa samcek narodil) takze ani jeden sa neciti byt tym druhym ohrozeny.

miskalevica
21. jan 2013

@zuzi79 nam sa bili aj 2 samicky (do krvi), museli sme jednu posunut dalej 😒

lerinka
22. jan 2013

@mokasina máme zajov samičku aj samčeka, bývajú v tej najväčšej krabici plastovej z Ikei (15eur), piliny z nej aspoň nelietajú ako keď sú v klietke 🙂 často k nim preložíme aj morča samčeka a to sú potom štvanice chvíľami, ale inak sa znesú....a ozaj okusujú dlhosrstému zajovi chlpy 🙂

esmeralda1982
21. apr 2014

ja mam dvoch samcekov,,,,,,oni sa nebiju,,,oni sa snazia parit,,,,raz jeden na jedneho skace zo zadu,a potom na vymenu,,,,spolu su len par dni...ale je to take smiesne..co mozu byt aj zvierata teplousi?????? 😕

breddd
20. jún 2014

my sme si kúpili ku zajačici levíkovi teddyho, pani povedala, že je to samička. Ja som to neštudovala a včera som zistila, že je naša samička kotná.... Mladé by mali byť zdravé????? 🙂

breddd
20. jún 2014

@esmeralda1982 to robili zjari i naše samičky.... a robia to aj suky....

milujemkonestrasnemoc
14. dec 2014

Ahojte mam dve samice zajaca a chcem ich dat bud obe alebo len jednu pripustit chcela by som vediet ci mozu byt aj nadalej spolu v klietke az do porodu aj po porode

emayl
27. sep 2015

POZOR !!!! ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!
- sprvu vyzerá krásne,čím vás iba klame, narastie totiž cca.5 násobne !! a už nebude viac chutnučký.
- Klietka musí byť veľká, a teda zaberie veľa priestoru !
A aj v klietke ktorá vyzerá veľká, keď vyrastie bude môcť už len ležať a nie behať.Teda bude trpeť.
- deti vám budú sľúbiť, že keď im ho kúpite, budú už poslúchať.
Moja skúsenosť : budú ešte horšie ! Zajac bude na prvom mieste a nič iné ich nebude zaujímať. ( toto platí asi aj na iné zvieratá )
- pozor, všade a všetci vás budú klamať že zajac nie je nočný živočích ale denný, a teda že sa vyspíte. Toto je klamstvo !!!!!! Zajac vstáva skoro ráno, v rôznych časoch, už od cca. 4:30. !! A je ho potom počuť !! To isté večer, vyžaduje si pozornosť vás alebo detí. V detskej izbe nemôže byť lebo deti kvôli jeho zvukom nezaspia. A nemyslite si že ho s klietkou niekam odložíte aby ste ho nepočuli, to vám deti nedovolia a aj keby : moja skúsenosť : zajac začne hrať na klietke !!! – do zubov chytí drôt klietky , potiahne a pustí. Ako na gitare(pokazenej a rozladenej). Je to strašný a silný zvuk ktorý je počuť všade a zobudí každého, garantujem !!!!!!
- Čo urobíte s jeho veľkou klietkou keď pôjdete na dovolenku ?
Musíte ju prenášať po rodine. Zakrátko ho však už rodina nebude chcieť !!!!!-na toto pozor !! ( lebo je sním dosť starosti, treba ho vypúšťať von, a narobí im bordel)
A keď ho niekam s klietkou budete brať so sebou, máte plný kufor len veľkej klietky !!!
- budete mať bordel – seno, chlpy atď – po celom dome/byte !!!!
Nedá sa tomu zabrániť, seno z klietky vypadáva, a roznáša sa na vašich a detských nohách. Roznáša sa tiež prenášaním zajaca a hraním sa s ním. Seno máte všade !
- Zajaca musíte na pár hodín vypustiť z klietky. Prečo? – okrem iného lebo je mu predsa malá a by trpel. A tým sa opäť aj roznáša seno všade. A zabudnite že deti to upracú. Resp.kým to urobia, urobíte to vy. A myslite na jedno – kto ho bude strážiť ??? (aby napr.neobhryzol nábytok a koberce, alebo neprehryzol elektrický kábel, atď...)
- Zaujimavosť – zajac vám zvýši spotrebu energie, lebo ho deti večer nebudú chcieť nechávať v izbičke v tme. Takže v nej svietite celé zimné večery.
Alebo si ho zoberiete k sebe ? - napr. do obývačky - a budete mať v nej všade seno !! a takto ho budete stále s klietkou prenášať hore dolu, až vás to prestane baviť.
- a niekoho z rodiny bude stáť zajac veĺa peńazí : klietka, stále žrádlo, návštevy veterinára .......
- ZAJACA si nikdy NEKUPUJTE !!!!! TRPKO OLUTUJETE !!!!!!

ester851
18. dec 2015
Používateľ ester851 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ester851.

Keď potrebujete rady ohľadne zajačikov, skúste sa poradiť v ZOODOMe v BA (prípadne na nete www.zoodom.sk) My máme len jedného a všetko si vždy zisťujem práve v ZOODOMe. Sú tam milí a vždy mi vedeli poradiť. aj keď si myslím, že s určiosťou to budete vedieť, keď to skúsite 🙂

anonymous159
7. jan 2016

Ahoj 😀ja mám práve teraz rovnaký problém.S rodinkou by sme si chceli zaobstarať 2 zajačikov, ibaže nevieme ako ich nakombinovať do jednej klietky tak aby nebol žiadny problém 😆.Myslíte že by bol problém aj vtedy ak by sme zajacou zobrali z jedného chovu? ...žeby na seba boli zvyknutý a pod...🙋

sunnyday1111
7. jan 2016

samčekovia sa vždy bijú pokiaľ nepochádzajú z jedného vrhu
najlepšia kombinácia je samička a vykastrovaný samček

julia007
3. mar 2016

Ja by som sa chcela spýtať aká je najlepšia kombinácia s 2 ročnou samičkou? Lebo by som jej chcela kúpiť kamaráda (najlepšie mláďa) ale neviem či samčeka alebo samičku. Lebo mláďatká nechcem ale počula som, že samičky si nemusia tak dobre sadnúť. A že aj ony sa môžu biť. Ale keby som mala samčeka určite by som ich oboch dala sterilizovať. Samozrejme keby som mala dvoch králikov určite by som kúpila druhú klietku nech majú obaja osobný priestor.

sunnyday1111
4. mar 2016

@julia007 určite samčeka, ale vykastrovaného, dve samice pokiaľ nie sú z jedného vrhu sa neznesú

julia007
4. mar 2016

Dobre. Naozaj ďakujem za radu. 😉

lllaaauuurrraaa
5. nov 2020

Dobrý deň, môžu byť zakrslý králik a králik domáci (samček a samička( spolu v jednej klietke?

0silvia0
27. mar 2021

@lllaaauuurrraaa v ziadnom pripade NIE!

katusenka78
27. nov 2021

@emayl Vy ste ale zaujatá voči králikom. Až ma to zaskočilo.