Môžem zobrať alkohol rodine do Čiech?

25. júl 2024

Ahoj,
ideme na par dní za rodinou do ČR a chceli by sme im dať samozrejme také malé darčeky. Ideme 4rom rodinám a každému by sme chceli dať nejaký darček
a po flaške nejkého alkoholu (golden hrušky 0.7dcl). Nebude s tým problem cez hranice? Vedel by niekto poradiť? Ďakujem 🙂

really8
25. júl 2024

Vazne? Vazne? Och ty moj boh.

la_dolce_vita
25. júl 2024

Ved vam nebudu prehrabavat batozinu... hranicu takmer ani nezaregistrujes.

onedaynick
25. júl 2024

Prepac..doteraz si zila v jaskyni?

bluka2
25. júl 2024

Mozno ide z Dohy....

viestta
25. júl 2024

Vies o tom, ze CR je rovnako ako Slovensko v Schengene, to mimo ineho znamena hranice bez kontrol? A sme clenmi europskeho hospodarskeho priestoru tak neprebieha na hraniciach ani colna kontrola dovazaneho tovaru.

autor
25. júl 2024

@la_dolce_vita ideme prvýkrát do ČR, v podstate prvýkrát za hranice, tak neviem ako to funguje. Ďakujem za odpoveď

thereisabear
25. júl 2024

Nebude žiaden problém.

veronikaszabova
25. júl 2024

1x za hranice? 😳😳

la_dolce_vita
25. júl 2024

Tak potom chapem tuto otazku 🙂... tieto casy uz su nastastie prec..

autor
25. júl 2024

@veronikaszabova presne tak

tiezjedna
25. júl 2024

Hranice v rámci Schengenu už davno nie sú, takze ani medzi SR/ČR👍vitaj v tomto storočí a krásny výlet prajem👍

zuzanita1609
25. júl 2024

Akože registrujem návrat dozadu,čo sa vlády týka,ale kebyže nie je tabuľa susednej krajiny,ani neviem,že som prešla hranice 😄. Či sa niečo zmenilo už? 😯🤭

autor
25. júl 2024

@viestta viem, že sme v Schengene ale neviem ako to funguje, kedže nemám žiadne skúsenosti. Všetko je raz po prvý raz 🙂

martinka13
25. júl 2024

Už nežijeme v socializme (zatiaľ). Takže hranice prakticky v rámci EÚ neexistujú.

autor
25. júl 2024

@martinka13 dobre vedieť 🙂

mayami
25. júl 2024

Určite môžeš a keď sa budeš vracať, môžeš mať v kufri aj rozkúskovanú mŕtvolu, nikto si nič nevšimne 😄

kulumulu123
25. júl 2024

Hranice ani nevies kde kedy a ako prejdes 🤷‍♀️

sevrin
25. júl 2024

Ak to nebude zrovna metanol, tak môžeš. Slovensko tak ako aj Česko sú súčasťou EÚ, tak aj v tomto prípade platí voľný pohyb tovaru, služieb, osôb a kapitálu.

doriiis
25. júl 2024

Do Česka keď ideš ťa ani kontrolovať nebudú.Kym nemáš ukrajinské alebo ruské značky a nerozprávas rusky tak o teba ani pes nezakopne

diewcatqoo
25. júl 2024

My vzdy nosime z CR na Slovensko tolko piva, ze uz by sme boli asi davno zatvoreni podla tejto logiky 🫣

bessie12
25. júl 2024

Autorka, bezne alkohol nosím na Slovensko a zo Slovenska. A nie sú to len 4 fľaše alebo kolko to chcete dať, ale oveľa viac. Nikto nikdy ma nezastavil na hraniciach kvôli tomu. Ani neviem kedy tie hranice vlastne prechádzame ( celkovo 4 krajiny ) 😀

thirstymonk
25. júl 2024

Ja zase z poľska vlačim benzinu hektolitre a nikto nič. Dokonca pred vianocami tamtoho roka boli kvoli imigrošom opäť zavedene kontroly, colnica zatvorená, teda náš miestny prechod, tak sa chodilo vedľa na dedine cez "Družstvo", je tam taka cestička, asi cyklochodník. Na hranici stali dvaja statoční cínoví vojačikovia s nejakymi zbraňami, otvoril som kufor, tam 5 bandasiek... povedam, že idem na stacju paliwowu, oni že ok. A jak som šiel naspäť, tak ani ich nezaujimalo, či som naozaj nalial benzin do tych bandasiek, len mi zakyvali cez okno a čáu.

lakebabe
25. júl 2024

Zvesela prevez co len chceš 😀 keby si videla aký plný kufor auta s vínami vozím vždy z Maďarska 😀 na hraniciach nikto nie je

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7miriam77
25. júl 2024

@mayami 😃😃😃

lucka_ke
25. júl 2024

@esterr_ka súhlasím niekedy len dvíham obočie ako sú ľudia schopní reagovať namiesto normálnej odpovede

pink_lady
25. júl 2024

Hranice existuju, ale alkohol prenasat mozes, aspon v takom mnozstve urcite. Cez hranicny priechod Drietoma-Stary Hrozenkov chodim aj niekolko x do tydzna a veru stalo sa, ze nas zastavila financna sprava hned za hranicami ci nemame nejaky tovar...Tak ale nemysleli tym flasku alkoholu...Ak pri prechode hranic chces mat istotu, treba si pozriet na internete /stranky minissterstva/ - v akom mnozstve mozes co previezt. Lebo nikdy nevies ci ta nezastavia....
Inak klasika hranicne kontroly momentalne nie su, aj ked zrovna na tomto prechode obcas kontroluju kvoli migrantom...Aj po "zelenej hranici" sa nam obcas stalo na prechadzke ze pohraniciari chceli doklady...

alieta
25. júl 2024

Ja z ineho sudka, kedze na otazku uz bolo niekolko krat odpovedane. To vazne si este nebola nikdy za hranicami, aj napriek tomu, ze ako sama hovoris, mate v CR rodinu. Neber to ako rypanie, tak to naozaj nie je, len ja nepoznam osobne ani dieta, ktore by nebolo za hranicami, nie to dospelu osobu. Nikdy ta nelakalo sa pozriet inde co i len na jeden den?

ivanaks
25. júl 2024

Ahoj, 4 fľaše hruškovice kupovanej v obchode a s kolkom cez vrchnák nebudú problém, aj keby vás hneď zastavila colná kontrola (akože by nemala, ak nerobia nejaké tie razie). Len nezabudni na platné cestovné doklady pre dospelých aj deti (OP s fotkou alebo cestovný pas) a ak idete na viac dní, okrem európskeho preukazu poistenca porozmýšľajte aj o nejakom komerčnom cestovnom poistení. Predpokladám, že máte havarijné poistenie auta, ak idete vlastným vozidlom... A inak už len prajem príjemnú cestu!