Dievcence poradte mi tie co chovate macicky. Nasla som 4 maciatka s mamkou. Problem je,ze im hrozi usmrtenie z 3 strany. Maminke nehrozi nic ale maciatka mozu prist o zivot, 3 uz prisli o zivot. Moja otazka je mozem takto male maciatka uz vziat mamine? Ide o to,ze kazdy dalsi den co su tam im hrozi,ze ich objavia a zoberu a zabiju.
@princeznasevera Áno, vyzerajú dosť veľké a prípadne dá sa kúpiť mliečko pre mačiatka v chov potrebách. My sme našli 1 dňové opustené maciatko, vstávala som k nej v noci a robila mliečko a dnes už má 8 rokov. 😊
nemôžeš mačku zobrať domov aj s mačiatkami ? my sme mali doma, mačka pravidelne chodila kojiť len zamňaučala pred dvermi a už sme ju aj pustili.... Kým ona behala kade tade malinké spali v pelíšku u nás....
no len dnes nič pre malé nekúpi - všetko je zatvorené
@princeznasevera zober macku aj macence k sebe
@deti95060810
ved jeden den vydzia aj na normalnom mlieku co ma kazdy v chladnicke, susedia davali zatulanemu maciatku tiez obycajne mlieko a po tyzdni ho nasli majitelia .....maciatku sa nic nestalo ....samozrejme taketo mlieko nie je pre macky uplne vhodne ale ako docasna moznost je to ok, lepsie ako by mali zomriet od hladu
@antija no nám sa stalo že mačiatko po takomto mlieku skaplo.... ale bolo to malé mačiatko... ale samozrejme neodhováram. len ja mám zlé skúsenosti...
Ahoj, podelím sa so svojou skúsenosťou 🙂 Na dedine sme mali kotnú mačičku, ktorá svoje mačiatka odvrhla, mali iba niekoľko dní 🙂 Kúpili sme mliečko pre mačiatka, značka Beaphar a potom Trixie, tieto dve sa osvedčili. Mačiatka po nich nemali zažívacie problémy. K tomu sme kúpili aj špeciálnu plastovú fľaštičku s cumlíkom, ktorou sa kŕmia mačiatka 🙂 ale možno postačí aj striekačka 🙂 podstatné je aby ste vždy mačiatkam masírovali brušká, lebo oni samé nevedia vykonať potrebu...preto im mačičky masírujú brušká. Čiže masírovanie bruška je veľmi podstatné. A čo sa týka klasického mlieka, to sa neodporúča ani dospelým mačkám, obsahuje laktózu a mačky ju nevedia stráviť 🙂
Akože prežiť prežijú, sú už veľké a existujú špeciálne mlieka pre mačky. Ale pre ich zdravý vývoj je dobré, aby boli do cca 8-10 týždňov pri mame a socializovali sa. Ak sa dá, treba zobrať aj ju. V byte bude síce nestoja, ale kvôli deťom to zvládne. 🙂 🍀😻
Chcela som ich vziat ale je to divo zijuca macka co kuse a drape.
@princeznasevera skus tu macku nalakat k tebe, my mame taku jednu na dvore, za rok sa z nej stal mimoriadny mazel.... Pred rokom ma isla driapat a nemohla som sa jej ani dotknut, mladata si strazila ako levica, ked som sa priblizila, isla mi prekusnut lytko. Kde su tie macata teraz?
@0silvia0 su v zariadeni pre seniorov macku im nemozem zobrat tie babicky su na nu hrozne naviazane
@princeznasevera babicky su naviazane na nepritulnu, zurivu drapavu macku? A kto tie macence chce zabit? Nahlas to na slobodu zvierat, ak mas podozrenie, ze niekto chce zabit nevinne macence. A nabuduce nech sa babicky poskladaju na sterilizaciu macky, aby nikto nemusel riesit taketo cudne zalezitosti😉
@princeznasevera prosím ťa len keď si ich vezmeš, vezmi ich k veterinarovi na odčervenie kôli škrkavkám a dá ti mačacie mliečko, povie koľko a kedy budeš kŕmiť . Ešte zo dva týždne isto. Také mača má žalúdok ako mincu, vieš, odchovala som šteniatko fakt maličké, mohlo umrieť. Nekupuj v obchode to je pre väčšie.