Môžem udať chlapa, ktorý mi posiela darčeky?

talula
8. dec 2011

Susedov bratranec, ktorého som v živote nevidela a nikdy som od neho nič nechcela, dokonca som donedávna ani len nevedela, ze existuje; začal posielat sladkosti pre moju dcéru, najprv som tomu nechápala, ale niekto mi povedal, ze je starý mládenec a zrejme si o mne mysli, ze keď som slobodna mamička, tak zúfalo hladam chlapa, a keď nám bude posielat darčeky, tak sa mu cela bez seba hodím okolo krku...
Včera ma pozývali susedia domov, vraj ma ten dotyčný zase niečo pre moju malú, ale odmietla som ist. Potom mi cely deň vyvolávali, dokonca poslali po mňa deti. Samozrejme, ze som nakoniec nešla, tak po mojom otcovi večer poslal ten darček. Teraz neviem co s tým darčekom, mam mu ho vratit s jasným vysvetlením, aby nám dal už konečne pokoj, alebo ist rovno na políciu a ten balík im odovzdat (ako dôkaz), nech s tým zacnu niečo robit.
Ako reagovať v takejto situácii? Dakujem

bebemaly
8. dec 2011

@talula teda nemyslím, že posielanie darčekov, je trestný čin.verím, že je ti to nepríjemné, je to cudzí človek, ty záujem nemáš. Najskôr by si sa mala s dotyčným porozprávať, a vysvetliť mu situáciu, že nemáš záujem, a podobne.Ak by to nevedel pochopiť, a naďalej ťa obťažoval, prípadne niečo horšie, tak by som sa ja šla poradiť na políciu, ako konať ďalej. Ale ak to nie je človek vyslovene narušený, či inak nechápajúci, tak to pochopí 🙂 len sa snaží si ťa spriateliť prostredníctvom dieťaťa, to chlapi robia. a zrejme mu to niekto poradil 🙂 nestresovala by som sa hneď 🙂 držím palce, nech sa všetko vyrieši 🙂

mataharyy
8. dec 2011

No udat ho za bombony asi ne, ale pokud ani po domluvě nepřestane můžeš jít na policii a nahlásit obtěžování a vyžádat si na soudě zákaz přiblížení k tobě i dítěti 😉

liz_lemon
8. dec 2011

@talula prepac, ale to s tym dokazom ma naozaj pobavilo 🙂 povedz mu to osobne, a mozno nakoniec zistis, ze sa ti paci

stut
8. dec 2011

Myslím že to nie je na políciu . Mohol by to riešiť obecný úrad alebo starosta dohovorom keďže si to nepraješ. Maximálne by to mohol byť priestupok proti občianskému spolunažívaniu. Jednoznačne si myslím že na trestné oznámenie to nie je. A čo sa tak porozprávať jednoducho s dotyčným. Akýkoľvek spor myslím občianskoprávny mal by sa riešiť v prvom rade dohodou strán. Keďže si mu to osobne nevysvetlila že si to nepraješ lebo čo som čítal komunikovali ste cez tretie osoby čo nepovažujem za veľmi šťastné. Polícia by mala byť ako posledná možnosť.

sisaha
8. dec 2011

@talula tiez suhlasim s vyssie spomenutymi nazormi...Policajti ta aj s darcekom vysmeju, pokial ta dotycny vyslovene neobtazuje... Najvhodnejsie je stretnutie sa s panom slobodnym mladencom a vysvetlenie si nevhodnych darcekov. Ak ten darcek naozaj nechces, tak ho vrat..a bud po tom, kto ti ho doniesol a pripoj mu k tomu listocek s tvojim zelanim, alebo cez osobne stretnutie..

talula
autor
8. dec 2011

ved som mu ho už vrátila, ale ide mi to strašne na nervy, pretože darčeky dostávame už od októbra a stále nedá pokoj.

@liz_lemon Neviem mu to povedat osobne, pretože ani neviem ako vyzerá a kde býva.
Z duše nenavidim chlapov, ktorý sa si ma snažia kupit. Okrem toho posielal sladkosti pre moju malú a ja som za zdravú stravu - takže by sa mi asi nepacil 🙂

katana11
8. dec 2011

taketo tajne lichvotky 😅 jak z filmu... 😀 nechcem ripat, ale pockaj este aby si o par mesiacou nenapisala status stastne zadana 😅 ale do toho ma nic... len mne oficialne takto z citania prislo romanticke 😵 aj ked viem ze tebe to nie je prijemne co je dvovod to riesit ludsky a normalne mu povedat do oci co su tvoje priority a o co mas zaujem. Vela stastia 😵

anjelicek26
8. dec 2011

@talula - chlap co nema deti - no jedine co vie, ze deti maju rady sladkosti, poslat nieco malej bolo asi len dobre myslene gesto 😉 Neznamena to, ze by v beznom zivote malu napchaval sladkostami 😅 Pokial ho nepoznas osobne, tazko nieco riesit, toto bude chciet rozhovor, ale podla stylu ako pises, ty ziaden vztah nehladas.

sisaha
8. dec 2011

@talula aké romantické...až mám z toho motýle v bruchu 🙂 mozno nevie ako sa ma k tebe priblizit... 😉. A mozno to, ze si mu ho vratila bude povazovat za prejav samostatnosti a toho, ze si spravna baba, ktora sa nenecha kupit a este viac ho budes zaujimat 😀. A preco nechces vediet ako vyzera? mozno by sa ti pacil..

lili_mia
8. dec 2011

ak sa jej to nepáči a je to jej nepríjemné, tak je to obťažovanie, čo v podstate aj môže riešiť miestna polícia, teda dohovorom .. ale najprv treba podľa mňa osobný dohovor, prípadne po tých ľuďoch čo po teba prídu, aby si šla za ním, zrozumiteľne, že ťa to obťažuje, nič viac nehovoriť .. z vlastnej skúsenosti viem, že ďalšie vety ako, že si ho nikdy nevidela, naháňajú vodu na mlyn, že práve na to je pravý čas, aby ste sa spoznali a ták .. vráť ten darček, rodine daj inštrukcie nech ti od neho nič nenosia a ak donesú, nevezmi to, nechaj im to tam, nech si to oni poriešia, ked to prevzali .. pre istotu si zisti ako vyzerá či kde býva, aby si vedela, komu sa vyhýbať, aj akým miestam

lenka311
8. dec 2011

@talula Daj mu kontakt na mňa, mne môže aj malej posielať darčeky koľko len chce 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎
A vážne? Najskôr si s ním pohovor, na plícii by sa na teba dívali dosť divne, neposiela Ti predsa antax... 😀

nina55
11. dec 2011

@talula tak ako? pohovorila si si s nim?

talula
autor
11. dec 2011

@nina55 nie vôbec, odkedy som mu poslala spat posledný darček sa neozval, som zvedavá ci ešte niečo vymysli (ako male detsko), ale dúfam, ze to už vzdal 🙂

filipal
12. dec 2011

@talula mal zaujem nadviazat s tebou kontakt a zvolil takuto metodu...mozno si odohnala dobrosrdecneho chlapa. 😉

tinka6
14. dec 2011

@talula týmto skutkom sa dotyčný ničoho nedopúšťa.. ak si mu vysvetlila, že si nepraješ, aby ti posielal darčeky a on v tom bude pokračovať, už to môžeš brať ako obťažovanie.. veľa šťastia 🙂

lia2022
Autor odpoveď zmazal
Zobraz