Môžem si šípky na čaj pomýliť s iným kríkom?

17. okt 2023

Žienky zbierate niektorá šípky na čaj a vedeli by ste mi poradiť? Na chate nám rastú takéto kríky, myslím si že to sú šípové ruže. Jedny sú také bordovejšie a tučnejšie a druhé sú oranžovejšie a tenšie. Dajú sa šípky pomýliť s niečim iným? Nerada by som nás otrávila 😂 prikladám foto

lukbe
17. okt 2023

Podľa mňa sú to šípky,skus si dať do Lensu.

klarissa25
17. okt 2023

Samozrejme ze sú to šípky to nemá byt co iné

hyta
17. okt 2023

Ano, sú to šípky na 100 %.

viestta
17. okt 2023

Ano su to sipky. Vsetky sipky su jedle, nielen z nasej ruze sipovej, ale aj z ruze galskej, vraskatej, stolistej, damascenskej

viestta
17. okt 2023

Dokonca aj sipky z uslachtilych ruzi su jedle, len malokedy dozreju, lebo uslachtile ruze sa po odkvitnuti strihaju

hortenziaj
17. okt 2023

Šípky si môžeš pomýliť jedine s hlohom, ale ten by nemal byt jedovatý, ale šípky majú iný druh listov, a majú tŕne, zatial co hloh nemá. Jedine ten plod sa dá pomýliť, ale nemalo by sa ti stať

klarissa25
17. okt 2023

@hortenziaj šípky pomýliť s hlohom? Vážne??

hortenziaj
17. okt 2023

@klarissa25 mne sa to podoba, ale nie veľmi, ale keď niekto nevie ako vyzerá šípka tak môže. Tebe sa to nepodobá?

klarissa25
17. okt 2023
klarissa25
17. okt 2023

No veru mne sa to nepodobá

viestta
17. okt 2023

@hortenziaj jedine co maju sipky a hlozinky spolocne, ze su malvice. Inac su celkom rozdielne

autor
17. okt 2023

Ďakujem dievčatá, hloh to určite nie je všetky kríky majú tŕne a typické listy len ma prekvapilo že niekto majú iný tvar plodu ale ako @viestta napísala sú rôzne druhy

autor
21. okt 2023

Ahojte, sušiť ešte či stačí takto?

viestta
21. okt 2023

Musis ich rozlomit, ci su presusena aj vo vnutri. Nesmu byt makke,ale tvrde ako kamen