Žienky zbierate niektorá šípky na čaj a vedeli by ste mi poradiť? Na chate nám rastú takéto kríky, myslím si že to sú šípové ruže. Jedny sú také bordovejšie a tučnejšie a druhé sú oranžovejšie a tenšie. Dajú sa šípky pomýliť s niečim iným? Nerada by som nás otrávila 😂 prikladám foto
Samozrejme ze sú to šípky to nemá byt co iné
Ano, sú to šípky na 100 %.
Ano su to sipky. Vsetky sipky su jedle, nielen z nasej ruze sipovej, ale aj z ruze galskej, vraskatej, stolistej, damascenskej
Dokonca aj sipky z uslachtilych ruzi su jedle, len malokedy dozreju, lebo uslachtile ruze sa po odkvitnuti strihaju
Šípky si môžeš pomýliť jedine s hlohom, ale ten by nemal byt jedovatý, ale šípky majú iný druh listov, a majú tŕne, zatial co hloh nemá. Jedine ten plod sa dá pomýliť, ale nemalo by sa ti stať
@hortenziaj šípky pomýliť s hlohom? Vážne??
@klarissa25 mne sa to podoba, ale nie veľmi, ale keď niekto nevie ako vyzerá šípka tak môže. Tebe sa to nepodobá?
@hortenziaj jedine co maju sipky a hlozinky spolocne, ze su malvice. Inac su celkom rozdielne
Ďakujem dievčatá, hloh to určite nie je všetky kríky majú tŕne a typické listy len ma prekvapilo že niekto majú iný tvar plodu ale ako @viestta napísala sú rôzne druhy
Musis ich rozlomit, ci su presusena aj vo vnutri. Nesmu byt makke,ale tvrde ako kamen
Podľa mňa sú to šípky,skus si dať do Lensu.