Môžem reklamovať topánky po roku?

1lucinka123
21. okt 2023

Ahojte vlani v novembri som si kúpila jesenne topanky. Nosila som ich pár týždňov. Teraz som ich vybrala zo skrine, ze ich začnem nosiť a celé sa rozlepuju. Myslíte, ze by mi ešte uznali reklamáciu?

liz_lemon
21. okt 2023

mas predsa 2 rocnu zaruku

marhulka13
21. okt 2023

@1lucinka123 môžeš reklamovať. Neviem kde si kupovala, ale po roku ti to môžu zamietnuť priamo na predajni bez odborného posudenia

kris_tin257
21. okt 2023

Môžeš to skúsiť, uvidíš ako sa zachová predajca, buď ti to zamietne na mieste alebo ti to dá opraviť 😊 nemyslím si žeby to vymenil produkt za produkt alebo vrátil peniaze

drakvak
21. okt 2023

Určite reklamujte. Ja som tak v lete reklamovala sandále kúpené v máji 2022 v CCC, vrátili mi plnú sumu, tiež odlepené podrážky. Najprv mi ponúkali vybrať iný tovar alebo darčekovú kartu s danou sumou, oboje som odmietla, tak mi vyplatili hotovosť. Čakala som, že ma budú 30 dní naťahovať, ale vybavila som to na počkanie.

1lucinka123
autor
21. okt 2023

Kupovala som ich v ccc. Tak pôjdem skúsiť. Nosila som ich fakt len nejaký mesiac. Bolo by škoda ich len tak vyhodiť.

terezka1947
21. okt 2023

@1lucinka123 reklamovať môžeš
....uvidíš,čo povedia.
Manžel kúpil kožené topánky na zimu v garfielde,druhý deň ich išiel obuť,chytil zips,ostal mu v ruke.....a chyba bola naša🤔medzi kúpou a reklamáciou nebolo ani 24h

micusa2222
21. okt 2023

@1lucinka123 nie som si istá, či ti uznajú chybu na nosených topánkach..potom odložených v skrini a teraz ideš reklamovať ?

miamia04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliziana
21. okt 2023

@micusa2222 reklamácia, nie vrátenie

alickapusinka
21. okt 2023

áno je tam 2 ročná záruka .

lukbe
21. okt 2023

@1lucinka123 určite reklamuj a nedaj sa odbiť. Radi to robia tak,že vyberte si iný tovar, že ktovie,či vam to uznajú atď. Ja som povedala,že ten mesiac pockam a jasne,vrátili peniaze.

alickapusinka
21. okt 2023

@micusa2222 prečo by jej to nemali uznať však má 2 ročnú záruku tak áno naťahovačky možno budú ale ma nárok na vrátenie penazi.

marhulka13
21. okt 2023

@alickapusinka nárok nemá, to ze obchod vráti peniaze je len na jeho dobrej vôli. Po roku môžu zamietnuť bez odborného posudenia

martinkaarastik
21. okt 2023

@1lucinka123 určite reklamujte. Tiež som nedávno riešila podobnu vec práve v CCC a sama som bola prekvapená, že nerobili žiadne problémy. Sami mi navrhli vrátenie peňazí, pritom ja by som bola rada aj keby mi to "iba" opravili 😁

luccija
21. okt 2023

@1lucinka123 pri topánkach tuším platí rok a potom odborné posudenie?nie som istá veď vyskúšaj...ja som iba raz reklamovala topánky a nepochodila som tiež sa rozlepili hneď povedali, že to nie sú topánky do dažďa🙂nechcelo sa mi naťahovať bol to Bata

judit47
21. okt 2023

Viacero chybnych info hore napisanych.

Pri reklamacii do 365 dni od kupy ti ju mozu zamietnut len na zaklade posudku od znalca,nenechaj sa opit rozkom a jeden z hlavnych dovodov preco 90% ludi nereklamuje nic! Predavacky zacnu mutit vodu ze to je nosene/pouzivane a to neuznaju a bla bla bla,aj mne sa snazila potom ako mal syn 3x topanky na nohe obute komplet farba zisla odliepali sa ze,, ved deti na smyklavkach to znicia co myslite,, ze to ona neda a napise do formularu ze je to nosenim, hovorim samozrejme napiste ja napisem moj pohlad a znalec rozhodne vy nieste od toho to posudit, musite to dat znalcovi a ten napise vyjadrenie! Spisali sme a o 28 dni mi volala majitelka ze podla nej to je len nosene a vsetky topanky tak vyzeraju ked ich nosia deti a blaboly a ze teda nech si pridem po peniaze nech to nemusi posielat znalcovi…

Ak nechcu uznat kludne-zidaj vyjadrenie znalca a ked nemaju SOI, ak je to nad 365 dni uz to je bez znalca…

marhulka13
21. okt 2023

@judit47 po roku si urobí zákazník znalecký na vlastné náklady. Ak uspeje, vráti sa mu plná suma za tovar a preplatí znalecký, ak nie, tak ma smolu. Robím s tým už dlhé roky

nixie144
22. okt 2023

@1lucinka123 určite do 2 rokov reklamujte. Viacero topánok som reklamovala a vždy sa ma predavačky, v hociktorom obchode, snažili odbiť. A tak som si dala zavolať vedúceho, a ak sa aj ten vykrúcal, tak sme volali vyššiemu šéfovi, alebo som chcela Knihu sťažností. Reklamovala som aj týždeň pred skončením záruky rozlepené 100€ tenisky a vrátili peniaze. Aj odtrhnutý bežec na zipse detských čižiem a tiež mi aj povedali, že topánky nie sú do dažďa( však keď som vyšla z domu, tak nepršalo 🤷‍♀️) . Nedajte sa odbiť. 👍 Teraz mám viac peňazí a tak kupujem kvalitnejšie a tie už nemám dôvod reklamovať 🙏