Môžem "prať" detské hračky v umývačke riadu?

otazocccka
7. máj 2015

Ahojte, viem, že je to blbá otázka, ale zaujímajú ma Vaše názory/skúsenosti. Dlhšie rozmýšľam nad tým, či by som niektoré veci mohla dať "oprať" v umývačke riadu - hlavne teda asi kovové hračky, kt. skôr odolajú teplote... je to možné? alebo som úplne vedľa? vďaka 🙂

tova
8. máj 2015

Pozri, ked je to nieco ako lopty, mega kocky atd, kde voda nevojde do vnutra, napust do vane teplu vodu, daj trocha jari, popremyvaj rukou, oplachni pod vodou a daj na utierak vysusit. Plysaky a latokve hracky sa daju dat do pracky. Ak by si chcela nejake veci do mycky tak len ne hornu policku asi je tam mensia teplota, tak pisu na niektorych plastickych nadobach. Do hraciek davaju vseliaku chemiu a nechces aby v mycke teplotou sa to znicilo alebo nieco vyslo na povrch, zasusilo sa, a deti to potom budu olizovat. ja som hracky nikdy neumyvala len ked boli viditelne spinave tak v umyvadle. Nemozes doma vsetko sterilizovat a pride dieta do skolky, chyti jednu hracku a uz bude doma cely tyzden lebo sopliky....

saurian
8. máj 2015

ja cistim bezne v umyvacke riadu lego duplo, nejake plastove hracky a kocky a pod kde sa voda nedostane dovnutra, aj hracky z vane.... na nizku teplotu.

ikke
8. máj 2015

niektore hracky sa daju prat v umyvacke, castejsie sa ale vyuziva pranie v pracke. v umyvacke je podla mna skor ten problem, ze detske hracky su lahke a teda sa daju dat maximalne tak na horny kosik, inak ti budu lietat po umyvacke a po skonceni programu budu plne vody. ja v umyvacke umyvam len riadiky z kuchynky. v pracke som prala okrem plysakov aj duplo a abrick kocky.

h2
9. máj 2015

Ahoj, ja umývačku riadu nemám, ale spomínam si, že keď bol syn ešte malé bábo, raz som mu dala nejakú hrkálku/kúsadlo do sterilizátora na fľašky a roztieklo sa to tam, teda, tie časti z tvrdej gumy, plastové boli v pohode. Neviem, či Ti to nejako pomohlo, toľko moja skúsenosť.