Môžem použiť na sebaobranu slzný sprej?

25. máj 2024

Ahojte premýšľala som tak keďže chodím často sama v neskoršom čase domov z práce či môžem alebo teda či je povolené v prípade ohrozenia nejakým nebezpečným človekom napríklad pod vplyvom alkoholu použiť slzný sprej?? Máte s tým skúsenosti? Nehrozí mi za to nič keď ide o sebaobranu?

16zolik16
25. máj 2024

Môžeš... Nehrozí ti nič

egonsk
25. máj 2024

po napadnuti mas pravo sa branit v ramci svojich moznosti, schopnosti a primeranym sposobom.

autor
25. máj 2024

@egonsk áno ja len tak že či je vôbec slzný sprej povolený v prípade sebaobrany samozrejme že nie len tak

maranco
25. máj 2024

K spreju máš mať návod a môžeš ho použiť na sebaobranu, v našej krajine nie je zakázaný. Jedine na deti ho nemáš použiť.

autor
25. máj 2024

@maranco ďakujem 😊 prípadne ak máte nejaké typy čo môže žena použiť v prípade potreby na sebaobranu môžete napísať 😊

egonsk
25. máj 2024

primeranym sposobom znamena, ze nemas ho koli prelaknutiu pouzit ako vonavku na niekoho kto sa ta chcel opytat kolko je hodin, ked sa mu prave vybil mobil a vystriekat ho nanho este aj cely, pricom on uz davno sa bude na zemi krutit v sialenych bolestiach 😉
Niektore zeny maju na obranu baterku s paralyzerom, niektore slzak, kazdy podla toho comu doveruje. Spreje, ktore su nebezpecne sa myslim ani u nas volne nepredavaju.

autor
25. máj 2024

@egonsk samozrejme že tou sebaobranou myslím keď ide o reálne nebezpečenstvo 😁 nie len tak na hocikoho to striekať 😁

nikpa
25. máj 2024

Keby ma niekto napadol tak použijem co mam po ruke, aj hrdzavu lopatu. Život mi je milši ako práva voľákeho úchyla.

pukina
25. máj 2024

hlavne s tym sprejom opatrne a s rozumom. nenosit v kabelke, nenechavat na slnku, na teplych miestach - hrozi riziko vybuchu. ked sa pohybujes na nebezpecnych miestach, mat ho ihned po ruke, lebo urcite sa v sebaobrane nechces niekde zacat hrabat a hladat slzak🙂 ale prednostne nie do kabelky kvoli tomu riziku, ze ho tam zabudnes a prehreje sa.

mojemenonikto
25. máj 2024

Sprej je určite povolený a dá sa voľne kúpiť. Tvoja obrana môže byť dôraznejšia ako útok, na to zákon myslí. Takže ak niekto na teba zaútočí holými rukami, môžeš použiť palicu, alebo aj sprej aby si obranu urobila dôraznejšiu. Ak už má napríklad nôž, môžeš pokojne použiť legálne na odvrátenie útoku aj strelnú zbraň.
Ale naspäť k sprejom. Existujú dva typy - spreje, ktoré vytvárajú hmlu a spreje, ktoré striekajú prúdom. Osobne by som dal prednosť spreju, ktorý strieka prúdom. Dá sa použiť na väčšiu vzdialenosť a v prípade väčšieho protivetra neohrozíš až tak samu seba. Môžeš použiť čokoľvek iné, čo zvýši tvoje sebavedomie. Existujú emergency tlačidlá, veľa dokážu aj niektoré smart hodinky. Ak máš niekoho komu sa môžeš zdôveriť, dohodni sa s ním (s ňou), nech je pre istotu "v strehu", pomôže ti to psychicky. Ak pocit nebezpečenstva stále zostáva, tak sa pokojne popozeraj po nejakých kurzoch sebaobrany pre ženy.

abdn16
25. máj 2024

Nie, nehrozi, ak ide naozaj o sebaobranu. Na Slovensku je povoleny. Do inych krajin si ho ale neber bez toho, aby si si zistila info.

dadka1997
26. máj 2024

V sebeobrane človek so strachom spraví čokolvek, len aby sa zachránil.. takže so slzakom opatrne, aby neskončil aj v tvojich očiach,... aj keby som ho cely vystriekala je mi to fuk , ale život si zachránim

marcellka32
26. máj 2024

Viac odporúčam paralyzér....
Predstav si situáciu, ideš domov v tmavej uličke, chytí ťa pod krk, nemáš šancu trafiť mu sprejom do tváre ;) odporúčam držať v ruke paralyzér, stačí sa dotknúť jeho nohy a ľahne na zem, zatiaľ musíš zdrhat, obuté tenisky;)